Συνεχίζονται οι προβολές του Κέντρου Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ σταθερά τις Δευτέρες ενώ την Παρασκευή 27 του μήνα, οι φίλοι του Φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν και πάλι τα έργα που δημιουργήθηκαν στην Καλαμάτα στο πλαίσιο των δύο σεμιναρίων που έλαβαν χώρα στη διάρκεια του 7ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου:

Πιο συγκεκριμένα
Το 40λεπτο ντοκιμαντέρ “Πορτραίτα” που δημιούργησαν οι φοιτητές του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου υπό την καθοδήγηση του Ρόμπερτ Ρομπάουτ. 6 διαφορετικά άτομα μιλούν για την ζωή και αυτοπροσδιορίζονται μέσα από τον φακό 11 φοιτητών.

Tην ταινία μικρού μήκους ” Ποίηση σε σχήμα τριαντάφυλλου” που δημιούργησαν οι φοιτητές της ΑΣΚΤ στο πλαίσιο του workshop της Τέκλα Ταϊντέλι “Κινηματογράφος Δρόμου”. Η ταινία βασίζεται στην ποίηση του Πιερ Πάολο Παζολίνι και συμμετέχουν καθημερινοί άνθρωποι της πόλης μας .

3 ταινίες video art μικρού μήκους που δημιούργησαν και ολοκλήρωσαν (μεταφεστιβαλικά), οι μεταπτυχιακοί φοιτητές  της Σχολής Καλών Τεχνών Ντομένικα Βαρβαλούκα, Νικολέττα Τάτσου, Δάφνη Τρικάτσουλα  και που  θα παραβρίσκονται στην προβολή.

 

Συγκεκριμένα πρόκειται για τις ταινίες:

– Elusive της Ντομένικα Βαρβαλούκα (03:17′)

– Όφις και Κρίνο της Νικολέττας Τσάτσου (05:03′)

– Exotic της Δάφνης Τρίκα (04.30′)

 

Η προβολή θα ξεκινήσει στις 9:30 μ.μ., με ελεύθερη είσοδο στον πεζόδρομο της Μπενάκη. Οι ταινίες  θα προβληθούν με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους.
Παρακαλούνται οι φίλοι που θα προσέλθουν να τηρούν όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας για την πρόληψη του Covid-19 (αποστάσεις, μάσκες, χρήση αντισηπτικού).