Το υποψήφιο για Όσκαρ ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία Ed Perkins με Διευθυντή Φωτογραφίας τον Έλληνα Michael Paleodimos ο οποίος τα τελευταία χρόνια ζει στο Λονδινό και γυρίζει ταινίες σε όλο τον κόσμο.

Ο Παλαιοδήμος μεγάλωσε στην Αθήνα αλλά έφυγε από την Ελλάδα το 2011 για να κυνηγήσει ένα καλύτερο επαγγελματικό μέλλον. Σπούδασε κλινική βιοχημεία στην Αγγλία, όμως τον κέρδισε η αγάπη του για την φωτογραφία.

Η ταινία Black Sheep ήταν υποψήφια για βραβείο Όσκαρ Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους το 2019.

Λίγα λόγια για την ταινία:

Όλα άλλαξαν για τον Cornelius Walker στις 27 Νοεμβρίου 2000 όταν σκοτώθηκε ο Damilola Taylor. Ο Νταμιλόλα ήταν 11 ετών, στην ίδια ηλικία με τον Κορνήλιο. Ζούσε πέντε λεπτά μακριά. Είχε το ίδιο χρώμα δέρματος. Η μητέρα του Κορνήλιου, φοβισμένη για την ασφάλεια του γιου της, μετακόμισε την οικογένειά τους έξω από το Λονδίνο. Ο Κορνήλιος ξαφνικά βρέθηκε να ζει σε μια “λευκή” περιοχή που διοικούνταν από ρατσιστές. Αλλά αντί να τους πολεμήσει, ο Κορνήλιος αποφάσισε να γίνει σαν τους ανθρώπους που τον μισούσαν. Έγιναν η οικογένειά του και τον κράτησαν ασφαλή. Και σε αντάλλαγμα, ο Κορνήλιος βυθίστηκε σε μια κουλτούρα βίας και μίσους. Αλλά καθώς συνεχιζόταν η βία και ο ρατσισμός εναντίον άλλων μαύρων, ο Κορνήλιος αγωνίστηκε να “παντρέψει” την πραγματική του ταυτότητα με αυτήν που είχε αποκτήσει.

 

 

 

Σκηνοθεσία: Ed Perkins
Παραγωγή: Simon Chinn, Jonathan Chinn
Μουσική: Tom Barnes
Φωτογραφία: Michael Paleodimos
Μοντάζ: Ed Perkins