Ξεκίνησε την Δευτέρα  29 Μαρτίου 2021 η υποβολή ταινιών για το 9ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων  και το 9ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων στην Εκπαίδευση

το οποίο θα πραγματοποιηθεί  20 έως 30  Οκτωβρίου 2021 στα Χανιά της Κρήτης.

Η τελική ημερομηνία υποβολής των ταινιών είναι  η Κυριακή 30 Μαΐου 2021.

Το 9ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων παρουσιάζει για πρώτη φορά Διαγωνιστικό Τμήμα. Οι ταινίες που θα συμμετέχουν στο Διαγωνιστικό θα αξιολογηθούν από κριτική επιτροπή που θα συσταθεί για αυτόν τον σκοπό.

Τα βραβεία αφορούν στις παρακάτω κατηγορίες: Βραβείο Ταινίας Μυθοπλασίας Μεγάλου Μήκους, Βραβείο Ταινίας Μυθοπλασίας Μικρού Μήκους, Βραβείο Ταινίας Ντοκιμαντέρ Μεγάλου Μήκους, Βραβείο Ταινίας Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους, Βραβείο Ταινίας Animation.

Το 9ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων απονέμει και Βραβεία Κοινού στις παραπάνω κατηγορίες. Για την ορθή διαδικασία της ψηφοφορίας και της απονομής την ευθύνη έχει το Φεστιβάλ.

Από τις ταινίες που προβάλλονται στο Φεστιβάλ, μέρος συμμετέχει στο πρόγραμμα βραβείων με την ένδειξη Υποψηφιότητα Για Βραβείο CFF9 και μέρος αυτών στο γενικό πρόγραμμα προβολών με την ένδειξη CFF9 Official Selection, κατόπιν σχετικής απόφασης του Φεστιβάλ.

Δείτε εδώ τον κανονισμό υποβολής ταινίας και εδώ τη σχετική ηλεκτρονική φόρμα