Στις 14 και 15 Σεπτεμβρίου 2019 ομάδα μελών και φίλων της Ένωσης Ελλήνων Κινηματογραφιστών συμμετείχαν εθελοντικά σε γύρισμα της οργάνωσης Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος, πραγματοποιώντας την ευχή του 16χρονου πάσχοντα από καρκίνο Σπύρου: να συμμετάσχει στο γύρισμα μίας σκηνής της ταινίας Lord of the Rings.

Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στο κτήμα Τατοΐου, με τη συμμετοχή γνωστών ηθοποιών (Δημήτρης Αλεξανδρής, Γιάννης Ποιμενίδης, Τάσος Τζιβίσκος, Άρης Πλασκασοβίτης, κ.ά.) και υπό την καθοδήγηση του σκηνοθέτη Άντυ Παπαδημητρίου.

Τα μέλη του GSC ανέλαβαν συνολικά την ευθύνη της εικόνας, παρακινώντας φίλους και συνεργάτες να συμβάλλουν εθελοντικά στη δράση.

 

Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν με κάμερα RED Epic-M Dragon και φακούς Arri-Zeiss Macro (χορηγίες της εταιρίας White Balance-Μ. Κτιστάκης ΙΚΕ), έχουν ήδη ολοκληρωθεί και βρισκόμαστε στη διαδικασία της επεξεργασίας. Το making-of -από το οποίο και οι φωτογραφίες που ακολουθούν- κινηματογράφησε ο Γιώργος Αργυροηλιόπουλος GSC. Η ταινία/ευχή του Σπύρου πρόκειται να προβληθεί σε μεγάλη, πανηγυρική εκδήλωση.
Συμμετέχοντες (μέλη και φίλοι GSC):

Cinematography: Χρήστος Αλεξανδρής GSC, Γιώργος Φρέντζος GSC, Φώτης Μήτσης GSC
Camera Operator: Φώτης Μήτσης GSC
Focus Puller: Μανόλης Δαπόντες
Clapper/Loader: Λευτέρης Βαλμάς
DIT: Τάσος Κοσμίδης
Making-of: Γιώργος Αργυροηλιόπουλος GSC




Leave a comment