Σε μια εφιαλτική Αθήνα του μέλλοντος, η Νάλα, ντίλερ λαχανικών εντοπίζεται από την αστυνομία και καταδικάζεται σε 5 χρόνια «επανένταξη». Σε έναν κόσμο που η καλλιέργεια όλων των φυτών είναι παράνομη, ξετυλίγεται η ιστορία της μοναχικής αυτής «επαναστάτριας».

Η μυθοπλαστική αποτύπωση μιας δυστοπίας ή μήπως ματιές στο μέλλον;

Σε έναν κόσμο που όλο και περισσότερο γίνεται λόγος για τα μεταλλαγμένα τρόφιμα, την προσπάθεια κάποιων εταιρειών να οικειοποιηθούν τους σπόρους και να ελέγξουν τις καλλιέργειες αλλά και σε έναν κόσμο που οι επιπτώσεις από την καταστροφή του περιβάλλοντος φαντάζουν όλο και πιο εφιαλτικές, η Ιφιγένεια Κοτσώνη δημιουργεί μια ταινία φαντασίας με άρτιο τεχνολογικό και καλλιτεχνικό αποτέλεσμα και κάνει εύστοχα σχόλια πάνω στα θέματα αυτά.

Μια πολύ προσεγμένη δουλειά από όλες τις απόψεις τόσο σκηνοθετικά – σεναριακά όσο και ενδυματολογικά, σκηνογραφικά που πραγματικά δεν έχει κάτι να ζηλέψει από τις μεγάλες παραγωγές του εξωτερικού.

 

https://www.youtube.com/watch?v=AmtFejJgJ7s

Σκηνοθεσία/ Σενάριο: Ιφιγένεια Κοτσώνη

Πρωταγωνιστούν: Γιούλικα Σκαφιδά, Κατερίνα Μισιχρόνη, Ανδρεάς Μαντάς, Θέμης Κατσιμίχας, Θοδωρής Γιαννούχος, Οδυσσέας Ανδρούτσος, Χρήστος Γεροντίδης, Αννα Τζανακάκη, Μάρι Γιαμαμότο, Σοφία Λιάπη, Σεκίλ Ακμιρζά, Κατερίνα Σιγάλα

Διευθυντής φωτογραφίας: Στέλιος Πίσσας

Production Designer: Δημήτρης Ζιάκας

Ηχος: Στέλιος Κουπερωτής

Ηχοληψία: Ιάσων Θεοφάνους

Μοντάζ: Γιώργος Γεωργόπουλος

Κοστούμια: Λίνα Μότσιου, Αλεξάνδρα Γιαννακανδροπούλου

Μουσική: Κωνσταντίνος Ευαγγελίδης

Παραγωγοί: Ιωάννα Σουλτάνη, Πάνος Μπίσδας

Με την υποστήριξη του Ελληνικού κέντρου Κινηματογράφου. Συμπαραγωγή: OTE TV, AUTHORWAVE, SOUL productions

Post production: AUTHORWAVE

Color Grading: Alex Kapidakis

VFX: Yafka / Αντώνης Κοτζιάς




Leave a comment