Το 43ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας φέτος διεξάγεται και διαδικτυακά κι εμείς που, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια δεν μπορούμε να είμαστε εκεί, βλέπουμε online τις ταινίες και σας τις παρουσιάζουμε αναλυτικά.

Στην online πλατφόρμα έχει γίνει πολύ καλή δουλειά, είναι καλοστημένη, εύχρηστη και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα κατά την προβολή των ταινιών.  Μπορείτε κι εσείς να δείτε δωρεάν τις ταινίες του Φεστιβάλ Δράμας κάνοντας κλικ εδώ.

 

“Όταν γελάω κλείνουν τα μάτια μου” του Daniel Bolda

Ένα κορίτσι που ανησυχεί για το γεγονός ότι δεν ονειρεύεται, έχει την ευκαιρία να περάσει μια μέρα χωρίς τους γονείς της στο σπίτι με μία φίλη της κι εκεί να εξερευνήσει, τη φιλία, τη σεξουαλικότητά της, τη ζωή της και τελικά τον εαυτό της. Μια ταινία που “ρέει” αβίαστα.  Σκηνοθεσία, φωτογραφία, μουσική και μοντάζ λειτουργούν σαν ένα υπέροχο σύνολο και συντελούν σε μια ορμητικότητα και μια φρεσκάδα που ξεχειλίζει από την οθόνη μας και μας παρασύρει.  Στο τέλος της ταινίας, στο εύγλωττο βλέμμα της πρωταγωνίστριας “διαβάζουμε” αυτό που έχουμε ήδη αισθανθεί κι εμείς: Ποιός χρειάζεται τα όνειρα κοιμισμένος όταν μπορεί να ονειρεύεται ξύπνιος;

 

 

Σύνοψη: Ένα έφηβο κορίτσι πιστεύει ότι δεν βλέπει ποτέ όνειρα, η πως απλώς δεν τα θυμάται. Στη διάρκεια όμως μιας μέρας, που είναι μόνη στο σπίτι, ο χρόνος θα περάσει σαν σε όνειρο. Κι όταν ανοίξει τα μάτια της, θα συνειδητοποιήσει πως η πραγματικότητά της, έξω απ’τον άδειο κόσμο των ονείρων της, είναι ένας κόσμος πολύ ομορφότερος από όσο πίστευε.

 

 

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ / ΣΕΝΑΡΙΟ: Ντανιέλ Μπόλντα, ΕΡΜΗΝΕΥΤΕΣ: Σάντρα Αμπουλγκανάμ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Σίμος Σαρκετζής, ΜΟΝΤΑΖ: Νίκος Πάστρας, ΜΟΥΣΙΚΗ: The Boy (Αλέξανδρος Βούλγαρης), ΗΧΟΣ: Νίκος Έξαρχος, ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΗΧΟΥ: Milk Audio, ΣΚΗΝΙΚΑ: Όλγα Λεοντιάδου, ΠΑΡΑΓΩΓΗ: EDELWEISS, FILMIKI




Leave a comment