Ομολογουμένος είτε σου άρεσε είτε όχι το “Poor Things” σίγουρα σε σε άφησαν αδιάφορο τα υπέροχα ενδύματα της Μπέλα Μπάξτερ και όλων των πρωταγωνιστών αυτής της ταινίες του Γιώργου Λάνθμου.

Φέτος το καλοκαίρι το Μουσείο Μπενάκη μας εκπλήσσει ευχάριστα παρουσιάζοντας δώδεκα από τα πρωτότυπα κοστούμια της βραβευμένης με Oscar και BAFTA ενδυματολόγου του “Poor Things”, Holly Waddington σε μία ενδιαφέρουσα έκθεση.

Poor Things: Τα οσκαρικά κοστούμια έρχονται στο Μπενάκη

Η έκθεση, που θα φιλοξενηθεί στο Μπενάκη από τις 12 Ιουνίου, παρουσιάστηκε ήδη στο Barbican Centre του Λονδίνου (2023) και περιλαμβάνει δώδεκα από τα χειροποίητα κοστούμια της Holly Waddington, που τόσο μας εντυπωσίασαν στο “Poor Things”.

Θυμίζουμε ότι η ταινία απέσπασε συνολικά τέσσερα βραβεία Όσκαρ στις κατηγορίες Α’ Γυναικείου Ρόλου (στην Εμα Στόουν για την ερμηνεία της ως “Μπέλα Μπάξτερ”), Σκηνογραφίας, Μακιγιάζ & Κομμώσεων και Κοστουμιών.

Πρόκειται για την ιστορία της Μπέλα Μπάξτερ που επιστρέφει στη ζωή χάρη στον αντισυμβατικό επιστήμονα Γκόντγουιν Μπάξτερ (Γουίλεμ Νταφόε) και θα πρέπει να μάθει τα πάντα από την αρχή: Πώς να περπατάει, πώς να μιλάει, πώς να χορεύει, πώς να αισθάνεται, πώς να επιθυμεί, πώς να αντιλαμβάνεται τον κόσμο. Αυτή η δίψα για ζωή θα έχει ως αποτέλεσμα να φύγει για ένα μεγάλο ταξίδι μαζί με έναν σκιώδη δικηγόρο (Μαρκ Ράφαλο). Σε αυτό το ταξίδι, η Μπέλα θα μάθει ποια είναι και τι θέλει και θα εξελιχθεί ακόμα και… ενδυματολογικά.

Τα ενδύματα της έκθεσης “Poor Things φορέθηκαν στο πλαίσιο της ταινίας από τους: Emma Stone (Bella Baxter), Willem Dafoe (Godwin Baxter), Mark Ruffalo (Duncan Wedderburn), Ramy Youssef (Max McCandles), Vicki Pepperdine (Mrs Prim), Kathryn Hunter (Swiney) και Jerrod Carmichael (Harry Astley).

Η έκθεση θα εγκαινιαστεί στο Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού με την παρουσία της βραβευμένης ενδυματολόγου και θα διαρκέσει από τις 12 Ιουνίου έως τις 29 Σεπτεμβρίου 2024.