Ο Paul Newman είναι περισσότερο γνωστός για τις υποκριτικές του ικανότητες και για τον τρόπο που “έγραφαν” στην κάμερα τόσο ο ίδιος όσο και τα διάσημα γαλάζια μάτια του.

Ήταν, βέβαια, πολύ περισσότερα από αυτό.  Ήταν επιτυχημένος επιχειρηματίας, επαγγελματίας οδηγός αγώνων αυτοκινήτου, δυναμικός ακτιβιστής και ιδιαίτερα ενεργός σε φιλανθρωπικές δράσεις.  Η επιτυχημένη εταιρεία του Newman’s Own δωρίζει όλα της τα κέρδη σε φιλανθρωπίες.

Γεννήθηκε στις 26 Ιανουαρίου 1925.  Ως γιός ιδιοκτήτη καταστήματος αθλητικών ειδών ενδιαφερόταν ιδιαίτερα για τον αθλητισμό όμως η θεατρόφιλη μητέρα του, του εμφύτευσε το μικρόβιο για την υποκριτική.

Υπηρέτησε ως ασυρματιστής στο Αμερικάνικο Ναυτικό κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ενώ μετά τον πόλεμο σπούδασε υποκριτική και η εντυπωσιακή εξωτερική του εμφάνιση τράβηξε αμέσως την προσοχή του Hollywood.  Δεν άργησε να καθιερωθεί καθώς οι ταινίες στις οποίες συμμετείχε απέξειξαν ότι διέθετε και θαυμάσιες υποκριτικές ικανότητες.

Ανάμεσα στα πολυάριθμα βραβεία του, φιγουράρει ένα Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου για την ταινία “The Color of Money” (“Το χρώμα του χρήματος”) ενώ έλαβε και ένα τιμητικό βραβείο Όσκαρ.

Πέθανε το πρωί της 26ης Σεπτεμβρίου 2008 σε ηλικία 83 ετών από καρκίνο.

Το vintage everyday συγκέντρωσε μερικές vintage φωτογραφίες από γυρίσματα, φωτογραφήσεις και καθημερινές στιγμές του σπουδαίου ηθοποιού.
Leave a comment