Το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ «Πέρα από τα Σύνορα» προσκαλεί τους Έλληνες και ξένους δημιουργούς ντοκιμαντέρ να υποβάλουν τις ταινίες τους μέχρι τις 11 Μαΐου 2021.

«Καστελλόριζο-Εκεί όπου το ντοκιμαντέρ συναντά την Ιστορία και τον Πολιτισμό»

Στόχος του Πέρα από τα Σύνορα» είναι να προβάλει αξιόλογα ελληνικά και ξένα ντοκιμαντέρ που εστιάζουν στην ιστορία, τον πολιτισμό, την πολιτική καθώς και σε άλλα επίκαιρα κοινωνικά θέματα.

Το «Πέρα από τα Σύνορα» το οποίο διεξάγεται κάθε χρόνο την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου, έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Η πρωτοβουλία και η διοργάνωση ανήκουν στο Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών (www.idisme.gr).

Το «Πέρα από τα Σύνορα» θα προβάλει ελληνικής, ευρωπαϊκής και παγκόσμιας κλίμακας παραγωγές των πέντε τελευταίων ετών. Παράλληλα με τις προβολές, θα ακολουθήσουν ποικίλα πολιτιστικά δρώμενα στο Καστελλόριζο.

Τα βραβεία αφορούν τις εξής κατηγορίες: Καλύτερο Ιστορικό Ντοκιμαντέρ, Καλύτερο Κοινωνικό-Πολιτικό Ντοκιμαντέρ, Καλύτερο Μικρού Μήκους Ντοκιμαντέρ, Καλύτερο Ελληνικό Ντοκιμαντέρ, Ειδικό Βραβείο «Οδυσσέας» και το Ειδικό Βραβείο Μεσογειακής Φιλίας(ΕΚΟΜΕ).

Υποβολή αιτήσεων:

Για να θεωρηθεί έγκυρη η αίτηση θα πρέπει να τηρηθούν οι παρακάτω προϋποθέσεις:

  1. Μία συμμετοχή ανά σκηνοθέτη.
  2. Η ταινία να έχει ολοκληρωθεί 6 μήνες πριν την έναρξη της προθεσμίας της υποβολής.
  3. Η ταινία να μην έχει προβληθεί ολόκληρη δημόσια ή στα social media.
  4. Οι μη αγγλόφωνες ταινίες θα πρέπει να έχουν «καμένους» αγγλικούς υπότιτλους
  5. Για να εξεταστεί η ταινία από την προκριματική επιτροπή θα πρέπει να έχει ανέβει αυστηρά μόνο σε vimeo ή youtube και να αποσταλούν οι κωδικοί πρόσβασης.
  6. Η λανθασμένη συμπλήρωση της φόρμας αυτομάτως συνεπάγεται την απόρριψη της συμμετοχής.
  7. Σε περίπτωση επιλογής της ταινίας θα πρέπει να υποβληθούν στο Φεστιβάλ τα απαραίτητα υλικά σύμφωνα με τους Όρους Συμμετοχής

Βρείτε την αίτηση συμμετοχής εδώ.
Leave a comment