Το “Ακίνητο Ποτάμι”, η προηγούμενη ταινία του σκηνοθέτη της “Ευτυχίας”, Άγγελου Φραντζή, προβάλλεται απόψε, στις 22.00, σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση από την ΕΡΤ2.

Ατμοσφαιρικό δράμα μυστηρίου, συμπαραγωγής Ελλάδας-Γαλλίας-Λετονίας 2018.

Η Άννα και ο Πέτρος, ένα ζευγάρι από την Ελλάδα που πρόσφατα μετακόμισε σε μία βιομηχανική πόλη της Σιβηρίας λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων του Πέτρου, ανακαλύπτει με έκπληξη ότι η Άννα είναι έγκυος, χωρίς να έχουν ολοκληρωμένες σχέσεις το τελευταίο διάστημα. Τον απάτησε; Μήπως έχουν πέσει θύματα συνωμοσίας; Ή μήπως ευλογήθηκαν με ένα θαύμα;
Αναζητώντας μια λογική εξήγηση, ο Πέτρος αμφισβητεί την Άννα, η οποία στρέφεται προς τη θρησκεία. Ο μέχρι πρότινος ακλόνητος δεσμός τους βρίσκεται σε κρίση, καθώς η σχέση τους μετατρέπεται σε πεδίο μάχης ανάμεσα στο ορθολογικό και το πνευματικό.

Τρία χρόνια μετά το «Σύμπτωμα» (2015), ο βραβευμένος σκηνοθέτης Άγγελος Φραντζής επιστρέφει μ’ ένα ατμοσφαιρικό δράμα μυστηρίου και μία από τις πιο εντυπωσιακές παραγωγές που μας έχει χαρίσει το ελληνικό σινεμά τα τελευταία χρόνια.

To «Ακίνητο Ποτάμι», γυρισμένο εξολοκλήρου στη Ρωσία και τη Λετονία, υποστηρίζεται από ένα διεθνές καστ με πρωταγωνιστές την Κάτια Γκουλιώνη και τον Ανδρέα Κωνσταντίνου

Με φόντο τα εντυπωσιακά παγωμένα τοπία της Σιβηρίας, το «Ακίνητο Ποτάμι» είναι ένα συγκινητικό δράμα γεμάτο σασπένς, για την αγάπη, την εμπιστοσύνη και την πίστη που αγωνίζονται μπροστά στην αμφιβολία.

Η ταινία απέσπασε το Βραβείο της Καλύτερης Ελληνικής Ταινίας της ΠΕΚΚ (Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου) στο 59ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Βραβεία Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου 2019: Βραβείο σκηνοθεσίας, Φωτογραφίας και Ενδυματολογίας

Σκηνοθεσία: Άγγελος Φραντζής.
Σενάριο: Άγγελος Φραντζής, Σπύρος Κρίμπαλης.
Διεύθυνση φωτογραφίας: Simon Beaufils.
Μοντάζ: Nelly Ollivault.
Ήχος: Ilvars Vegis.
Μουσική: Coti K.
Παίζουν: Κάτια Γκουλιώνη, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Juris Bartkevics, Indra Burkovska, Ivars Puga, Guna Zarina, Katrine Pasternaka, Oskars Morozovs, Głebs Bełikov, Kaspars Znotins, Leonids Lencs, Kirill Zaytsev, Kirill Bolsev, Irina Jegorova, Marks Selutko, Regina Razuma.
Leave a comment