Λόγω των έκτακτων μέτρων και για την ασφάλεια των θεατών, το Exile Room αποφάσισε να αναβάλλει τις προγραμματισμένες προβολές του Μαρτίου. Οι ταινίες του μήνα θα προβληθούν σε νέες ημερομηνίες για τις οποίες θα ενημερωθείτε όταν οριστούν. Stay safe!

 

 

 

Δύο πανέμορφα ντοκιμαντέρ αναλαμβάνουν να μας υπενθυμίσουν ότι η αληθινή τέχνη είναι, πάνω απ’ όλα, τρόπος ζωής.  Δείτε αναλυτικά τις ταινίες που προβάλλονται τον Μάρτιο στο Exile Room με δωρεάν είσοδο.

Up the Mountain 

Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2020 στις 21.00

O Shen Jianhua είναι ένας έμπειρος ζωγράφος που πριν από χρόνια άφησε την πολύβουη Σαγκάη για να μετακομίσει σε ένα απομακρυσμένο ορεινό χωριό, ανοίγοντας το σπίτι του σε όσους κατοίκους θέλουν να κάνουν μαθήματα ζωγραφικής. Υπό τις οδηγίες του, οι αξιαγάπητες ηλικιωμένες κυρίες της περιοχής μεταμορφώνουν σε πολύχρωμες ζωγραφιές οτιδήποτε συμβαίνει γύρω τους: την πρωτοχρονιάτικη γιορτή, τα γεννητούρια μιας γάτας, ένα γαμήλιο γλέντι… Όμως περισσότερο από ένα απλό μάθημα, η ενασχόλησή τους με την τέχνη είναι μια πολύτιμη ευκαιρία να έρθουν πιο κοντά, να μοιραστούν συνταγές και απολαυστικές προσωπικές ιστορίες. Ο Κινέζος σκηνοθέτης Yang Zhang αιχμαλωτίζει τις τυχαίες, συχνά κωμικές συζητήσεις τους κι ακολουθεί τη νωχελική καθημερινότητά τους, μετουσιώνοντάς την σε μια σαγηνευτική ωδή για έναν τρόπο ζωής που χάνεται, σε μια χώρα που αλλάζει με ιλιγγιώδεις ρυθμούς. Με εκθαμβωτικά πλάνα που μοιάζουν να έχουν βγει και τα ίδια από πίνακες ζωγραφικής, το «Up the Mountain» είναι μια ταινία για τη ζεστασία μπροστά στο τζάκι, τη θαλπωρή μιας σπιτικής σούπας και τις θεραπευτικές ιδιότητες της τέχνης, που θα σας κάνει να θέλετε να πάρετε τα βουνά!

Πρωτότυπος τίτλος: Huo shan
Σκηνοθεσία: Zhang Yang
Έτος: 2018
Χώρα: Κίνα
Διάρκεια: 126′
Γλώσσα: Κινέζικα
Υπότιτλοι: Αγγλικά

 

Our Time Machine

Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2020 στις 21.00
Leave a comment