Η ταινία “Οι Αταίριαστοι” (The Misfits) του 1961, έμελλε να είναι η τελευταία κινηματογραφική εμφάνιση των δύο σπουδαίων πρωταγωνιστών καθώς ο Κλαρκ Γκέιμπλ πέθανε δύο μέρες μετά την ολοκλήρωση των γυρισμάτων ενώ η Μέριλιν Μονρό 1,5 χρόνο μετά.

Τη σκηνοθέτησε ο Τζον Χιούστον και το σενάριο είναι του Άρθουρ Μίλερ, τότε συζύγου της Μέριλιν και βασίζεται σε ένα διήγημα που είχε δημοσιεύσει στο περιοδικό Esquire το 1957.

Στην ταινία η Μέριλιν υποδύεται μια πρόσφατα χωρισμένη γυναίκα, που αποζητώντας την αγάπη, συναντά μια περιθωριακή ομάδα καουμπόηδων (Κλαρκ Γκέιμπλ, Μοντγκόμερι Κλιφτ, Ιλάι Γουάλας) στην έρημο της Νεβάδα.

Αποτέλεσε εμπορική αποτυχία όταν πρωτοβγήκε στις αίθουσες αλλά σήμερα χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης, κυρίως για το σενάριο και τις ερμηνείες της.

Πρόσφατα, ο συγγραφέας Φρανκ Κασίγιο ανακάλυψε μια κομμένη σκηνή της ταινίας κατά τη διάρκεια των συνεντεύξεων που έπαιρνε για το βιβλίο του «Marilyn Monroe: The Private Life of a Public Icon».

Πρόκειται για μια ερωτική σκηνή με τον Γκέιμπλ, όπου η Μέριλιν άφηνε το σεντόνι του κρεβατιού να πέσει και εμφανίζεται γυμνή. Ο Τζον Χιούστον έκοψε τα καρέ αυτά από την τελική κόπια της ταινίας, επειδή, θεωρούσε ότι δεν εξυπηρετούσαν την ιστορία. Κι ενώ όλοι πίστευαν ότι τα καρέ αυτά είχαν καταστραφεί, αποδείχτηκε ότι ο παραγωγός της ταινίας, Φρανκ Τέιλορ, τα έσωσε καθώς θεώρησε ότι ήταν σημαντικά και πρωτοποριακά.

Και είχε απόλυτο δίκιο καθώς ήταν όντως πρωτοποριακά αφού αν η σκηνή αυτή είχε παραμείνει στην ταινία θα ήταν μία από τις πρώτες φορές – ίσως και η πρώτη – που μια Αμερικανίδα ηθοποιός θα έδειχνε το γυμνό της σώμα σε μεγάλη Χολιγουντιανή παραγωγή.

Η σελίδα Vintage Everyday συγκέντρωσε μερικές σπάνιες φωτογραφίες από τα γυρίσματα της ταινίας που δείχνουν τους πρωταγωνιστές και το συνεργείο σε τρυφερές, χαρούμενες στιγμές.

 
Leave a comment