Το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας είναι ένα από τα παλιότερα, το μεγαλύτερο για την ταινία μικρού μήκους στην Ελλάδα και πολύ αγαπημένο σε κινηματογραφιστές και σινεφίλ!

Το μόνο του “μειονέκτημα” είναι ότι βρίσκεται σε μακρινή απόσταση από την κεντρική και νότια Ελλάδα, κάτι που καθιστά δύσκολο σε πολλούς σινεφίλ να το παρακολουθήσουν από κοντά.

Φέτος, το αγαπημένο μας Φεστιβάλ αποφάσισε να μηδενίσει τις αποστάσεις, δημιουργώντας μια ηλεκτρονική πλατφόρμα μέσω της οποίας θα μπορέσουμε όλοι να δούμε τις ταινίες που διαγωνίζονται online και εντελώς δωρεάν!

Συγκεκριμένα, όπως διαβάσαμε στην συνέντευξη που έδωσε ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής Γιάννης Σακαρίδης στα “Χρονικά της Δράμας” θα μπορεί ο καθένας με ένα μόνο email, να δημιουργήσει τον προσωπικό του λογαριασμό ΔΩΡΕΑΝ και να παρακολουθήσει το Φεστιβάλ online.

Οι χρήστες επίσης θα μπορούν να γνωρίσουν ψηφιακά τους σκηνοθέτες και συντελεστές των ταινιών, να ψηφίσουν για την ανάδειξη της καλύτερης ταινίας για το βραβείο κοινού, να παρακολουθήσουν ζωντανά τις τελετές έναρξης και λήξης, την απονομή των βραβείων, συνεντεύξεις, ομιλίες και masterclasses αλλά και το Pitching Lab που φέτος θα διεξαχθεί διαδικτυακά.

Σίγουρα η online παρακολούθηση του Φεστιβάλ δεν μπορεί να υποκαταστήσει την ξεχωριστή εμπειρία του να το ζεις από κοντά – όσοι έχουν βρεθεί τις ημέρες του Φεστιβάλ στη Δράμα ξέρουν πολύ καλά τι εννοούμε! – όμως είναι μια εξαιρετική λύση για όσους και όσες δεν μπορούν να βρεθούν εκεί, ειδικά στη φετινή δύσκολη συγκυρία.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση του Φεστιβάλ:

Το Φεστιβάλ Δράμας 2020, επιστρέφει με ανακούφιση στον φυσικό του χώρο, το σινεμά, και ανυπομονεί να υποδεχθεί το κοινό του στον θερινό κινηματογράφο Αλέξανδρο, τα Ολύμπια και το Δημοτικό Ωδείο Δράμας. Παράλληλα, για πρώτη φορά, θα στηθεί ένα Drivein δίπλα στο Γήπεδο Κραχτίδη (το κλειστό γυμναστήριο της Δράμας).

Δεδομένων ωστόσο των νέων πρωτόγνωρων συνθηκών της πανδημίας, το Φεστιβάλ Δράμας προσφέρει στο κοινό του, για πρώτη φορά στην ιστορία του, ΚΑΙ την δυνατότητα online θέασης όλου του φετινού προγράμματός μέσα από τη νέα διαδικτυακή πλατφόρμα του στην οποία οδηγεί η επίσημη σελίδα του Φεστιβάλ (https://www.dramafilmfestival.gr/) μέσω της επιλογής Online Festival: https://www.dramafilmfestival.gr/disff43-online/

Πιο αναλυτικά:

*Για πρώτη φορά, διαδικτυακή πλατφόρμα του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας γίνεται διαθέσιμη στο ελληνικό κοινό και μπορεί ο καθένας, με ένα μόνο email, να δημιουργήσει τον προσωπικό του λογαριασμό ΔΩΡΕΑΝ και να παρακολουθήσει το Φεστιβάλ online.

*Οι χρήστες θα έχουν πρόσβαση σε όλες τις ταινίες που συμμετέχουν στο φεστιβάλ (και στα τρία διαγωνιστικά προγράμματα), θα μπορούν να γνωρίσουν τους σκηνοθέτες και τους συντελεστές τους και φυσικά να δουν όλες τις ταινίες (όποιες από τις 89 επιλέξουν).

*Θα μπορούν να πάρουν μέρος στην ψηφοφορία για την ανάδειξη της καλύτερης ταινίας για το βραβείο του κοινού (Audience award) και για τα τρία διαγωνιστικά προγράμματα του φεστιβάλ (επιτρέπεται μία μόνο ψήφος, για κάθε διαγωνιστικό πρόγραμμα, για κάθε μοναδικό χρήστη).

*Θα έχουν την δυνατότητα να αφήσουν τα σχόλιά τους για κάθε ταινία και να συνομιλήσουν διαδραστικά με άλλους χρήστες (τα emails των χρηστών δεν εμφανίζονται, ούτε κοινοποιούνται σε τρίτους).

*Θα παρακολουθούν σε ζωντανή μετάδοση (Live streaming) τις σημαντικότερες στιγμές του Φεστιβάλ, όπως τις τελετές έναρξης – λήξης, την απονομή βραβείων, ομιλίες,  masterclasses κλπ, καθώς και το Pitching Lab που φέτος θα διεξαχθεί διαδικτυακά.

*Θα έχουν την επιπλέον δυνατότητα να δουν επιλεγμένες ταινίες κινουμένων σχεδίων μέσα από το πρόγραμμα «Ελληνικό animation. Από την εκπαίδευση στην επαγγελματική παραγωγή μικρού μήκους», στην ενότητα Focus on Animation.

* Kαι βέβαια θα έχουν πρόσβαση στο αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ το οποίο, για πρώτη φορά, θα είναι προσβάσιμο για κάθε Έλληνα, από κάθε γωνιά της Ελλάδας, που θέλει να το παρακολουθήσει.

*Ας σημειωθεί πως για όσους χρήστες ζουν εκτός Ελλάδος, είναι απαραίτητη ειδική άδεια από τους διοργανωτές και θα πρέπει να επικοινωνήσουν με το Φεστιβάλ.

Περισσότερες πληροφορίες:

[email protected] (Γραμματεία Φεστιβάλ Δράμας)

Γραφεία Δράμας: τηλ. 25210 47575

Γραφεία Αθήνας: τηλ. 210 3300309