Το 62ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης επιστρέφει στο σπίτι του, τις κινηματογραφικές αίθουσες, με ασφάλεια, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, από την Πέμπτη 4 έως την Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021. Η γιορτή του ανεξάρτητου κινηματογράφου θα πραγματοποιηθεί σε φυσικούς χώρους, αλλά και online.

Στο 62ο ΦΚΘ, θα προβληθούν 197 ταινίες στην ιστορική έδρα του θεσμού, στις αίθουσες Ολύμπιον και Παύλος Ζάννας, στις αίθουσες του Λιμανιού, Φρίντα Λιάππα, Τώνια Μαρκετάκη, Τζον Κασσαβέτης, Σταύρος Τορνές, καθώς και στον κινηματογράφο Μακεδονικόν. Παράλληλα, παρακολουθούμε 144 ταινίες και διαδικτυακά, μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας του Φεστιβάλ online.filmfestival.gr.

 

ΑΦΙΣΑ ΚΑΙ TRAILER

Τα poster του 62ου ΦΚΘ με τη μοναδική κυρία Τεπενδρή υπογράφει ο έλληνας ζωγράφος και multimedia καλλιτέχνης Κωνσταντίνος Κακανιάς, ενώ τα σποτ του Φεστιβάλ δημιούργησε ο βραβευμένος στην Εβδομάδα της Κριτικής των Καννών, Μανώλης Μαυρής.

 

 

ΤΑΙΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ – ΤΑΙΝΙΑ ΛΗΞΗΣ

 • Η αυλαία του 62ου ΦΚΘ θα ανοίξει την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021 με την ταινία Το γεγονός (L’Événement) της Οντρέ Ντιγουάν που κέρδισε τον Χρυσό Λέοντα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.
 • Η αυλαία της διοργάνωσης θα πέσει την Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021, με την προβολή της ταινίας Παρίσι, 13ο Διαμέρισμα (Les Olympiades) του Ζακ Οντιάρ.

 

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

Υποδεχόμαστε στο 62ο ΦΚΘ 35 μεγάλου μήκους και 15 μικρού μήκους ελληνικές ταινίες

– 20 ταινίες σε πρώτη προβολή

– 3 ταινίες που έχουν ήδη κάνει πρεμιέρα στην ενότητα «Μια δεύτερη ματιά»

– 2 αγαπημένες ταινίες, καθολικά προσβάσιμες τόσο στις φυσικές όσο και στις διαδικτυακές προβολές τους

– 8 σημαντικές ταινίες του ελληνικού σινεμά στο πλαίσιο του αφιερώματος «Χώρα, σε Βλέπω»

Θα προβληθούν επίσης, οι βραβευμένες μικρού μήκους ταινίες από το πρόσφατο 44ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας.

 

ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΙΝΕΜΑ

Το Φεστιβάλ στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις το ελληνικό σινεμά μέσα από τη δράση Meet the Future που παρουσιάζει επτά ανερχόμενους επαγγελματίες του μοντάζ από την Ελλάδα, με το εργαστήριο casting directors, σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, που απευθύνεται σε νέους ηθοποιούς από την Ελλάδα, καθώς και μέσα από τη νέα πρωτοβουλία Agora Short Film Lab.

ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το 62ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης έρχεται φέτος για πρώτη φορά με τρία διεθνή διαγωνιστικά τμήματα και περισσότερα βραβεία.

* Συνολικά 14 ταινίες συμμετέχουν στο Διεθνές Διαγωνιστικό τμήμα του 62ου ΦΚΘ, ανάμεσά τους και τρεις ελληνικές. Οι ταινίες διεκδικούν, μεταξύ άλλων, Βραβείο Καλύτερης Ταινίας «Θόδωρος Αγγελόπουλος» (Χρυσός Αλέξανδρος, συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο ύψους 10.000 ευρώ), Ειδικό Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής (Αργυρός Αλέξανδρος, συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο ύψους 5.000 ευρώ), Ειδικό Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής για την Καλύτερη Σκηνοθεσία (Χάλκινος Αλέξανδρος), το οποίο ο Μεγάλος Χορηγός του Φεστιβάλ, η COSMOTE TV, υποστηρίζει με χρηματικό έπαθλο ύψους 3.000 ευρώ.

Στο διαγωνιστικό τμήμα Γνωρίστε τους Γείτονες, βλέπουμε 12 ταινίες, ανάμεσά τους και τρεις ελληνικές. Οι ταινίες διαγωνίζονται για τον Χρυσό Αλέξανδρο (χρηματικό έπαθλο 8.000 ευρώ) και τον Αργυρό Αλέξανδρο – Ειδικό Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής (4.000 ευρώ).

* Το αγαπημένο >>Film Forward αποκτά διαγωνιστικό χαρακτήρα και προτείνει ριζοσπαστικές ταινίες. Συνολικά 11 ταινίες συμμετέχουν στο τμήμα, ανάμεσά τους και τρεις ελληνικές. Οι ταινίες διαγωνίζονται για τον Χρυσό Αλέξανδρο (χρηματικό έπαθλο 8.000 ευρώ), τον Αργυρό Αλέξανδρο – Ειδικό Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής (4.000 ευρώ).

* Ανακαλύπτουμε τον πιο δυναμικό και πρωτοποριακό κινηματογράφο στους Ανοιχτούς Ορίζοντες, καθώς και στην ενότητα Ανοιχτοί Ορίζοντες – Another Take.

* Παρουσιάζουμε τις καλύτερες βαλκανικές ταινίες στις Ματιές στα Βαλκάνια.

* Συναντάμε τους αγαπημένους μας δημιουργούς στις Ειδικές Προβολές.

* Δίνουμε μεταμεσονύχτια ραντεβού στη ζώνη ’Round Midnight.

* Το 62ο ΦΚΘ αφουγκράζεται τις φωνές των νέων μέσα από το τμήμα NextGen.

 

Holy Emy

ΜΕΓΑΛΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΜΟΝΤΑΖ

Ένα μοναδικό αφιέρωμα, με τίτλο «Κόψε κάτι: Το μοντάζ και τα μυστικά του», σε ένα από τα πιο κομβικά στάδια της κινηματογραφικής διαδικασίας φιλοξενεί το 62ο ΦΚΘ. Σε αυτό:

 

 • Εννέα κορυφαίοι μοντέρ από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο θα μοιραστούν με το κοινό την πολύτιμη εμπειρία τους σε masterclasses και workshops. Στη Θεσσαλονίκη θα βρεθούν: Ο Γιώργος Μαυροψαρίδης, υποψήφιος για Όσκαρ για το μοντάζ της ταινίας Η Ευνοούμενη. Το δίδυμο των Άνε Εστερούντ και Γιάνους Μπίλεσκοφ Γιάνσεν από τη Δανία, συνεργάτες του Τόμας Βίντερμπεργκ. Ο Γιάννης Χαλκιαδάκης, με τιμητικές διακρίσεις σε μεγάλα φεστιβάλ. Ο Ραούλ Μόρα, μοντέρ της σαρωτικής επιτυχίας La casa de papel. Ο Λάμπης Χαραλαμπίδης, μοντέρ από τις ταινίες του Θόδωρου Αγγελόπουλου μέχρι την Ευτυχία του Άγγελου Φραντζή. Ο Σερβο-Αμερικανός Ρόλαντ Βάις, με συνεργασίες με τους Μάρτιν Σκορσέζε, Ανγκ Λι, Μάικλ Μουρ, κ.α. Ο Πάνος Βουτσαράς, με πλούσια εγχώρια και διεθνή εμπειρία. Η πολυσχιδής Αμερικανίδα συνεργάτις της Σαντάλ Άκερμαν, Κλερ Άθερτον.
 • Το Φεστιβάλ τούς παραχώρησε carte blanche και επέλεξαν μία ταινία που θεωρούν εμβληματική όσον αφορά την τέχνη του μοντάζ ή που έχει λειτουργήσει επιδραστικά στην καριέρα τους.
 • Μια ειδική δίγλωσση έκδοση σκιαγραφεί την ιστορική πορεία και εξερευνά τα μυστικά της τέχνης του μοντάζ. Σε αυτήν συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, ο τρεις φορές βραβευμένος με Όσκαρ για μοντάζ και για ηχητικό μιξάζ Γουόλτερ Μερτς, καθώς και ο υποψήφιος για Όσκαρ μοντάζ (Ο πατέρας) Γιώργος Λαμπρινός.
 • Τιμητικός Χρυσός Αλέξανδρος θα απονεμηθεί στην πρωτοπόρο μοντέζ Δέσπω Μαρουλάκου.
 • Στο πλαίσιο του προγράμματος Meet the Future, το Φεστιβάλ συστήνει επτά μοντέρ και μοντέζ της νεότερης γενιάς από την Ελλάδα.

 

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

 • Γνωρίζουμε το έργο της πρωτοπόρου σκηνοθέτιδος από τη Βουλγαρία, Μπίνκα Ζελιάσκοβα.
 • Το 62ο ΦΚΘ πραγματοποιεί spotlight στη Λουκία Αλαβάνου, προβάλλοντας 6 μικρού μήκους ταινίες της στο τμήμα >>Film Forward. Η εικαστικός, η οποία θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην 59η Μπιενάλε, θα δώσει για πρώτη φορά μια γεύση από το έργο της που θα δούμε στη Βενετία και το οποίο έχει καθαρά κινηματογραφικό χαρακτήρα.

 

ΑΓΟΡΑ

Δυναμικές δράσεις, βραβεία και συνεργασίες φιλοξενούνται φέτος στην Αγορά που θα πραγματοποιηθεί σε φυσικούς χώρους, αλλά και online. Με ambassador τον αγαπημένο παρουσιαστή, ηθοποιό και δημοσιογράφο Φώτη Σεργουλόπουλο, η Αγορά θα φέρει σε επαφή τους διεθνείς επαγγελματίες του χώρου με την ελληνική κινηματογραφική κοινότητα. Η Αγορά του ΦΚΘ, η οποία υποστηρίζεται από το πρόγραμμα Creative Europe MEDIA και στην οποία δίνονται βραβεία σε υπηρεσίες και χρηματικά έπαθλα, συνολικού ύψους 200.000 ευρώ, θα πραγματοποιηθεί από τις 5 έως τις 13 Νοεμβρίου 2021.

 

ΕΚΘΕΣΗ «Ο ΚΑΝΟΝΑΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ»

 • Το αριστούργημα του Ζαν Ρενουάρ Ο κανόνας του παιχνιδιού θα λειτουργήσει ως πυξίδα και πρώτη ύλη για την κεντρική, πρωτότυπη έκθεση της 62ης διοργάνωσης. Δέκα εικαστικοί αντλούν έμπνευση από την ταινία και φιλοτεχνούν ισάριθμα έργα, τα οποία θα παρουσιαστούν στον πρώην Βρεφονηπιακό Σταθμό (Λιμάνι Θεσσαλονίκης).
Blue Moon

ΤΜΗΜΑ PODCAST

Δεκαέξι ελληνόφωνα και αγγλόφωνα podcast συμμετέχουν στο διαγωνιστικό τμήμα podcast του Φεστιβάλ, ενώ το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει και 10 podcast εκτός συναγωνισμού.

 

ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Το Φεστιβάλ παρουσιάζει δύο ειδικές εκδόσεις που θα κυκλοφορήσουν σε όλα τα βιβλιοπωλεία, σε συνεργασία με τις εκδόσεις Νεφέλη:

 • Τον πρωτοποριακό και αγαπημένο Α-Κατάλογο που αποτυπώνει το στίγμα της 62ης διοργάνωσης.
 • Την ειδική έκδοση για το αφιέρωμα στο μοντάζ.

 

Το 62ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης γίνεται με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του προγράμματος ΕΣΠΑ του ΠΕΠ Κ. Μακεδονίας 2014-2020 και του προγράμματος MEDIA. Πολύτιμη είναι η στήριξη της ΕΡΤ, επίσημου χορηγού επικοινωνίας του Φεστιβάλ, της COSMOTE TV, Mεγάλου Xορηγού του Φεστιβάλ, της Alpha Bank χορηγού προσβασιμότητας, της Mastercard, επίσημης κάρτας πληρωμών, της Aegean, επίσημου αερομεταφορέα, και της Fischer, χορηγού βραβείων κοινού. Στο τέλος της διοργάνωσης θα απονεμηθούν τα βραβεία του 62ου ΦΚΘ. Καλές προβολές!

 

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ, καθώς και περισσότερες πληροφορίες για τις ταινίες, είναι διαθέσιμα στο www.filmfestival.gr. Η προπώληση των εισιτηρίων ξεκίνησε την Τρίτη 2 Νοεμβρίου.

Happening

 

Το 62ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 4 έως τις 14 Νοεμβρίου 2021, φιλοξενεί για πρώτη φορά στην ιστορία του τρία διεθνή διαγωνιστικά τμήματα. Το Διεθνές Διαγωνιστικό και το Γνωρίστε τους γείτονες επιστρέφουν, ενώ διαγωνιστικό χαρακτήρα αποκτά και το τμήμα >>Film Forward.

 

Διεθνές Διαγωνιστικό

 

Το Διεθνές Διαγωνιστικό φιλοξενεί 14 πρώτες ή δεύτερες ταινίες νέων σκηνοθετών από όλο τον κόσμο, ανάμεσά τους και τρεις ελληνικές.

 

Οι ταινίες του Διεθνούς Διαγωνιστικού Προγράμματος διαγωνίζονται για τα εξής βραβεία:

 

– Βραβείο Καλύτερης Ταινίας «Θόδωρος Αγγελόπουλος» (Χρυσός Αλέξανδρος, συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο ύψους 10.000 ευρώ).

– Ειδικό Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής (Αργυρός Αλέξανδρος, συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο ύψους 5.000 ευρώ).

– Ειδικό Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής για την Καλύτερη Σκηνοθεσία

(Χάλκινος Αλέξανδρος). Ο Μεγάλος Χορηγός του Φεστιβάλ COSMOTE TV υποστηρίζει το βραβείο με χρηματικό έπαθλο 3.000 ευρώ.

– Βραβεία Ανδρικής και Γυναικείας Ερμηνείας.

– Βραβείο Καλλιτεχνικής Επίτευξης ή Σεναρίου.

 

Ανακαλύψτε τις ταινίες του Διεθνούς Διαγωνιστικού:

 

Αγέλη Προβάτων | Pack of Sheep

Δημήτρης Κανελλόπουλος

Ελλάδα, Σερβία, Αλβανία, 2021, 113′

 

Ο Θανάσης αδυνατεί να ξεπληρώσει το χρέος του στον Στέλιο. Όταν μαθαίνει πως κι ο Αποστόλης βρίσκεται στην ίδια θέση, του ζητά να συμμαχήσουν για να πετύχουν μια καλύτερη συμφωνία με τον Στέλιο. Κι ενώ βρίσκει κι άλλους πρόθυμους να τον ακολουθήσουν, δύο νεαροί μικροεγκληματίες φτάνουν στην πόλη για να εκφοβίσουν αυτούς που χρωστούν στον τοκογλύφο.

 

Αγία Έμυ | Holy Emy

Αρασέλη Λαιμού

Ελλάδα, Γαλλία, ΗΠΑ, 2021, 111′

 

H Έμυ νιώθει ξένη μέσα στην κλειστή κοινότητα των Φιλιππινέζων Χαρισματικών Καθολικών του Πειραιά, που έχει καλωσορίσει με θέρμη την αδερφή της, την Τερέζα. Όταν η Τερέζα μένει έγκυος, η Έμυ έλκεται από μυστηριώδεις δυνάμεις που κατοικούν μέσα της.

 

Σελήνη, 66 ερωτήσεις | Moon, 66 Questions

Ζακλίν Λέντζου

Ελλάδα, 2021, 109′

 

Μετά από χρόνια απόστασης, η Άρτεμις επιστρέφει αναγκαστικά στην Αθήνα λόγω της εύθραυστης κατάστασης υγείας του πατέρα της. Με την ανακάλυψη ενός μεγάλου μυστικού του, η Άρτεμις γνωρίζει τον πατέρα της για πρώτη φορά. Τον καταλαβαίνει με τρόπο που τόσα χρόνια αδυνατούσε, και κατά συνέπεια τον αγαπάει πραγματικά.

 

Στ’ αλήθεια | True Things

Χάρι Γούτλιφ

Ηνωμένο Βασίλειο, 2021, 101′

True Things

Η Κέιτ αφήνει τη ζωή να την προσπερνάει, μέχρι που μια τυχαία σεξουαλική εμπειρία μ’ έναν χαρισματικό ξένο την αφυπνίζει. Υπό την επήρεια του πάθους, η Κέιτ οδεύει προς τη σύγκρουση… Μια παραβολή με θέμα μια καταστροφική σεξουαλική σχέση, περίπλοκη και συνηθισμένη ταυτόχρονα – μια σχέση τόσο οικεία που σχεδόν μοιάζει με τελετουργία ενηλικίωσης. Μια εξαιρετικά υποκειμενική και προσωπική ιστορία αγάπης, που εστιάζει στην εύθραυστη αίσθηση εαυτού μιας γυναίκας, με ερμηνείες που αναδεικνύουν το εύρος των πιο δυναμικών ηθοποιών της Βρετανίας: ένα αιχμηρό και συναισθηματικό χρονικό των ηθών του μοντέρνου έρωτα.

 

H Κλάρα μόνη | Clara Sola

Νάταλι Άλβαρες Μεσέν

Σουηδία, Κόστα Ρίκα, Βέλγιο, Γερμανία, 2021, 106′

 

Η Κλάρα, μια 40χρονη γυναίκα που έχει αποσυρθεί από τα εγκόσμια και διατηρεί μια διαισθητική σχέση με τη φύση, υποτίθεται πως έχει μια ιδιαίτερη σχέση με τον Θεό. Ως «θεραπεύτρια» συντηρεί μια οικογένεια και στηρίζει ένα χωριό που χρειάζεται την ελπίδα. Η σεξουαλικότητα της Κλάρα, την οποία ανέκαθεν καταπίεζε η μητέρα της, ξυπνά από την έλξη που νιώθει για το νέο αγόρι της ανιψιάς της. Αυτή η νέα δύναμη που έχει ξυπνήσει μέσα της οδηγεί την Κλάρα σε αχαρτογράφητα νερά, επιτρέποντάς της να ξεπεράσει τόσο τα φυσικά, όσο και τα μυστικιστικά όρια. Ενδυναμωμένη από την πορεία αυτογνωσίας, η Κλάρα απελευθερώνεται σταδιακά από τον ρόλο της ως «αγίας», κάτι που της επιτρέπει επιτέλους να θεραπευτεί…

 

Το κουτί | The Box

Λορένσο Βίγας

Μεξικό, ΗΠΑ, 2021, 92′

 

Ο Χατζίν, ένας έφηβος από την Πόλη του Μεξικού, ταξιδεύει για να παραλάβει τη σορό του πατέρα του που βρέθηκε σε έναν ομαδικό τάφο κάπου κάτω από τον απέραντο ουρανό και καταμεσής του έρημου τοπίου του Βόρειου Μεξικού. Όμως μια συνάντηση με έναν άντρα που μοιάζει εμφανισιακά με τον πατέρα του, του γεννά αμφιβολίες και ελπίδα για το τι έχει συμβεί πραγματικά. Γυρισμένο σ’ ένα εργοστάσιο στη συνοριακή πόλη Σιουδάδ Χουάρες, όπου έχουν εξαφανιστεί πολλά κορίτσια της περιοχής, η ταινία αποτελεί ταυτόχρονα μια σπαρακτική μελέτη σχετικά με τους τεταμένους οικογενειακούς δεσμούς και μια διεισδυτική ματιά στην εγκληματικότητα της καρδιάς της μεταποιητικής βιομηχανίας του Μεξικού.

 

Λευκό κτίριο | White Building

Καβίτς Νεάνγκ

Καμπότζη, Γαλλία, Κίνα, Κατάρ, 2020, 90′

 

Ένας νεαρός άντρας έρχεται αντιμέτωπος με την προοπτική της κατεδάφισης του σπιτιού του όπου ζούσε για χρόνια στην Πνομ Πεν, ένα κτίριο-ορόσημο για την πόλη, γνωστό και ως «Λευκό Κτίριο». Παράλληλα, δέχεται πιέσεις από την οικογένεια, τους φίλους και τους γείτονες του, οι οποίες ξυπνούν και κορυφώνονται αυτή ακριβώς την κομβική στιγμή της ξαφνικής αλλαγής. Μια βαθιά προσωπική ταινία που μεταμορφώνεται διαρκώς, καθώς αφηγείται με συντριπτική μελαγχολία τα προβλήματα τού να μεγαλώνεις σε έναν κόσμο που διαρκώς ανεβάζει ρυθμούς.

 

Προσκυνητές | Pilgrims

Λαουρίνας Μπαρέισα

Λιθουανία, 2021, 92′

 

Δύο πρώην εραστές που έχουν χαθεί ξανασυναντιούνται σε ένα ταξίδι σε μια μικρή πόλη όπου κάποτε διαπράχθηκε ένα φρικτό έγκλημα: ένα περιστατικό που σημάδεψε ανεξίτηλα τη ζωή τους. Καθώς σταδιακά αποκαλύπτεται η αλήθεια, το ζευγάρι επανεξετάζει το θυελλώδες παρελθόν του σε μια απέλπιδα προσπάθεια να κλείσει το κοινό τους τραύμα. Ένα καθηλωτικό δράμα που ξυπνά τα φαντάσματα που κρύβουμε μέσα μας, προτρέποντάς μας να φανταστούμε όλα όσα συμβαίνουν στο περιθώριο.

 

Σιωπηρή γη | Silent Land

Άγκα Βοσίνσκα

Πολωνία, Ιταλία, Τσεχία, 2021, 113′

 

Ένα φαινομενικά τέλειο ζευγάρι μεγαλοαστών νοικιάζει ένα σπίτι για τις διακοπές του σε ένα ηλιόλουστο ιταλικό νησί. Η πραγματικότητα όμως αποδεικνύεται κατώτερη των προσδοκιών τους, όταν ανακαλύπτουν πως η πισίνα του σπιτιού δεν λειτουργεί. Αγνοώντας το πρόβλημα του νησιού σχετικά με την έλλειψη νερού, καλούν κάποιον να φτιάξει την πισίνα. Η συνεχής παρουσία ενός ξένου παραβιάζει την αίσθηση ασφάλειας του ζευγαριού και πυροδοτεί μια σειρά γεγονότων που τους οδηγεί σε αυθόρμητες και παράλογες συμπεριφορές – κι από κει στο σκοτεινότερο σημείο της σχέσης τους. Ένα ταξίδι στα άδυτα των ανθρώπινων σχέσεων, όταν αυτές βρίσκονται απόλυτα εκτεθειμένες στο φως της ημέρας.

 

Moneyboys

Σι Μπι Γι

Αυστρία, Γαλλία, Ταΐβάν, Βέλγιο, 2021, 120′

 

O Φέι ζει στη μεγάλη πόλη βγάζοντας λεφτά με παράνομους τρόπους. Ο κόσμος του καταρρέει όταν συνειδητοποιεί ότι η οικογένειά του δέχεται τα χρήματά του, αλλά όχι την ομοφυλοφιλία του. Με σπασμένη καρδιά, ο Φέι δυσκολεύεται να δημιουργήσει μια νέα αρχή στη ζωή του.

 

Τρυφερούδι  | Softie
Σαμουέλ Τεΐς

Γαλλία, 2021, 93′

 

Ο δεκάχρονος Τζόνι, που ζει σε μια μικρή πόλη της ανατολικής Γαλλίας, διαφέρει από την οικογένεια και τον σκληρό περίγυρό της γειτονιάς του. Με περιέργεια, παρατηρεί τα σκαμπανεβάσματα που χαρακτηρίζουν την ερωτική ζωή της νεαρής ανύπαντρης μητέρας του. Τα πράγματα αλλάζουν όταν ο κύριος Αντάμσκι, ένας νέος δάσκαλος, αναλαμβάνει την τάξη του Τζόνι. Ο δάσκαλος πιστεύει στο νεαρό αγόρι και θέλει να του δείξει έναν νέο κόσμο, ενώ και ο Τζόνι με τη σειρά του γοητεύεται από τον καινούργιο δάσκαλο.

 

Τι βλέπουμε όταν κοιτάμε τον ουρανό; | What Do We See When We Look At The Sky?

Αλεξάντρ Κομπέριτζε

Γεωργία, Γερμανία, 2021, 150′

 

Η Λίζα και ο Γκιόργκι συναντιούνται τυχαία σε έναν δρόμο της Γεωργίας. Χωρίς να γνωρίζουν ο ένας το όνομα του άλλου, συμφωνούν να συναντηθούν την επόμενη ημέρα. Δεν γνωρίζουν, όμως, ότι βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα κακό ξόρκι. Θα καταφέρουν να ξαναβρεθούν; Και αν ναι, θα ξέρουν ποιοι είναι; Η ζωή συνεχίζεται ως συνήθως στην πόλη τους, τα σκυλιά του δρόμου γυρίζουν εδώ κι εκεί και το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου ξεκινά. Ένα κινηματογραφικό συνεργείο που αναζητά την αληθινή αγάπη μπορεί να είναι αυτό που χρειάζονται η Λίζα και ο Γκιόργκι.

 

 

Φλέβα χρυσού | Mother Lode

Ματέο Τορτόνε

Γαλλία, Ιταλία, Ελβετία, 2021, 86′

Mother Lode

Ο Χόρχε εγκαταλείπει την επιχείρηση μοτο-ταξί που διατηρεί στα προάστια της Λίμα μαζί με την οικογένειά του, για να αναζητήσει την τύχη του ως μεταλλωρύχος στο ψηλότερο και πιο επικίνδυνο χρυσωρυχείο των Άνδεων στο Περού. Θαμμένη κάτω από έναν παγετώνα στο βουνό, η Λα Ρινκονάδα είναι η «πιο κοντινή πόλη στον ουρανό». Φιλοξενεί χιλιάδες εποχιακούς εργάτες όπως ο Χόρχε, που αναζητούν μια ευκαιρία και μια καλύτερη ζωή. Εδώ ξεκινά ένα ταξίδι γεμάτο οιωνούς, κατά το οποίο η πραγματικότητα εμπλέκεται με τη μαγεία και ο μύθος του πλούτου βασίζεται σε μια θυσία: κάθε τόσο, εργάτες του ορυχείου εξαφανίζονται μυστηριωδώς, αφού ο χρυσός ανήκει στον Διάβολο και ο Ελ Τίο ντε λα Μίνα απαιτεί θυσίες.

 

Η σκουριά | The Rust
Χουάν Σεμπαστιάν Μέσα

Κολομβία, Γαλλία, 2021, 110′

 

Ο Χόρχε ζει σε μια φυτεία καφέ σε μία δασική κοιλάδα. Είναι ο μοναδικός από τη γενιά του που αποφάσισε να μείνει στην ύπαιθρο. Εδώ και μερικούς μήνες κανείς δεν θέλει να μαζέψει τη σοδειά, η οποία έχει πληγεί από μια σοβαρή αρρώστια. Η τοπική γιορτή πλησιάζει και μαζί της και η επανένωση με την πρώτη του αγάπη και τους παιδικούς του φίλους, που επιστρέφουν από την πόλη. Μετά από ένα Σαββατοκύριακο γιορτής και έχοντας αντιμετωπίσει τα φαντάσματα του παρελθόντος του, ο Χόρχε θα συνειδητοποιήσει ότι η αρρώστια δεν κατοικεί μόνο στις φυτείες καφέ, αλλά και στους δρόμους της πόλης και στο μυαλό των επισκεπτών της.

 

Γνωρίστε τους γείτονες

 

Για τρίτη χρονιά θα διεξαχθεί το διαγωνιστικό τμήμα Γνωρίστε τους γείτονες, στο οποίο συμμετέχουν 12 ταινίες νέων δημιουργών από την περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, της ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, της μεγάλης «γειτονιάς μας».

 

Το διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Γνωρίστε τους γείτονες περιλαμβάνει ταινίες που μας προσφέρουν επίγνωση και κατανόηση για τη ζωή, τους ανθρώπους και την κατάσταση των πραγμάτων στην ευρύτερη περιοχή μας – ή που κοιτάζουν τον κόσμο πέρα από «τη γειτονιά μας», με μια ξεχωριστή και νεωτερική καλλιτεχνική ματιά.

 

Οι ταινίες του συγκεκριμένου τμήματος θα διαγωνιστούν για τον Χρυσό Αλέξανδρο «Meet the Neighbors», που συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 8.000 ευρώ, καθώς και για το Ειδικό Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής – Αργυρό Αλέξανδρο «Meet the Neighbors», που προσφέρει χρηματικό έπαθλο 4.000 ευρώ.

 

Οι ταινίες του τμήματος:

 

18

Βασίλης Δούβλης

Ελλάδα, 2021, 88′

 

Σε μια λαϊκή γειτονιά στην Αθήνα της οικονομικής κρίσης, της αναζωπύρωσης του φασισμού και της πανδημίας, μια ομάδα δεκαοχτάχρονων μαθητών καταδιώκει μετανάστες, ομοφυλόφιλους, όλους όσοι είναι, απλώς, διαφορετικοί και δεν

συμφωνούν με τις ιδέες τους. Ένας συμμαθητής τους, που δεν κρύβει την αποστροφή του για τη δράση τους, θα γίνει σύντομα ο επόμενος στόχος τους.

 

.dog

Γιάννα Αμερικάνου

Κύπρος, Ελλάδα, 2021, 95′

 

Ο νεαρός Δημήτρης, στα πρόθυρα ενηλικίωσης, αλλά ακόμα παιδί, προσδίδει μυθικές αναλογίες στον πατέρα του που σύντομα θα αποφυλακιστεί. Αλλά όταν η αληθινή φύση του πατέρα του αποκαλυφθεί, οι επιθυμίες του Δημήτρη για μια πραγματική οικογένεια ξαφνικά βρίσκονται σε κίνδυνο. Ο Δημήτρης θα πρέπει να παλέψει στο να κατανοήσει την σκληρή πραγματικότητα των ονείρων του εγκαίρως για να καταφέρει να ξεφύγει από τη βία.

 

Ο άνθρωπος με τις απαντήσεις | The Man with the Answers

Στέλιος Καμμίτσης

Κύπρος, Ελλάδα, Ιταλία, 2020, 80′

 

Μετά τον θάνατο της γιαγιάς του, ο Βίκτωρας, ένας εικοσάχρονος πρώην πρωταθλητής καταδύσεων αναχωρεί με το πλοίο για Ιταλία. Εκεί συναντάει τον Ματίας, έναν νεαρό, παράτολμο Γερμανό. Και οι δύο κατευθύνονται προς τη Βαυαρία, ο καθένας για τους δικούς του λόγους. Και οι δύο αναζητούν απαντήσεις, ο καθένας στις δικές του ερωτήσεις.

 

Bebia, à mon seul désir

Τζουτζά Ντομπρασκούς

Ηνωμένο Βασίλειο, Γεωργία, 2020, 118′

Μετά τον θάνατο της γιαγιάς της (της «Μπεμπία»), ένα δεκαεπτάχρονο μοντέλο με το όνομα Αριάδνα επιστρέφει στην Γεωργία για να παρευρεθεί στην κηδεία. Σύμφωνα όμως με μια προαιώνια τοπική παράδοση, η Αριάδνα, ως το νεότερο μέλος της οικογένειας, είναι υπεύθυνη για την επανένωση του σώματος και της ψυχής της γιαγιάς της, και καλείται να ενώσει έναν μίτο από τον τόπο του θανάτου της ως τη σορό της. Απρόθυμη αρχικά να εκτελέσει μια τόσο περίεργη τελετουργία, η Αριάδνα σύντομα βρίσκεται να διαγράφει μια γραμμή 25 χιλιομέτρων στην παρθένα γεωργιανή ύπαιθρο. Καθώς διασχίζει αυτή την έκταση για μέρες και νύχτες, η Αριάδνα έρχεται αντιμέτωπη με τον αντίκτυπο που είχε αυτή η πολύπλοκη, συχνά ασύδοτη μητριάρχις στην (όχι και τόσο μακρινή) παιδική της ηλικία. Γυρισμένη σε εκθαμβωτικό ασπρόμαυρο φιλμ, η ταινία αντλεί την έμπνευσή της από την ελληνική μυθολογία, αναγνωρίζοντας με κατανόηση ότι, ακόμη και όταν ο Μινώταυρος είναι νεκρός, δεν είναι εύκολο να βρεις την έξοδο από τον λαβύρινθο.

 

Κόστα Μπράβα, Λίβανος | Costa Brava, Lebanon

Μουνία Ακλ

Λίβανος, Γαλλία, Ισπανία, Σουηδία, Δανία, Νορβηγία, Κατάρ, 2021, 107′

 

Η φιλελεύθερη οικογένεια Μπαντρί κατάφερε να ξεφύγει από την τοξική ρύπανση και την κοινωνική αναταραχή της Βηρυτού, βρίσκοντας άσυλο στο ουτοπικό σπίτι που έχτισαν στο βουνό. Προς έκπληξή τους, όμως, μια χωματερή που εκτείνεται στην άλλη μεριά του φράχτη φέρνει στην πόρτα τους τα σκουπίδια και τη διαφθορά μιας ολόκληρης χώρας. Καθώς ο σκουπιδότοπος εξαπλώνεται, εντείνεται και το δίλημμα μεταξύ φυγής και αντίστασης, θέτοντας σε κίνδυνο τόσο το ειδυλλιακό τους σπίτι όσο και τη συνοχή της οικογένειας. Μια πολυαναμενόμενη ταινία που παρουσιάζει με σκοτεινό χιούμορ και κριτική ματιά την σημερινή πραγματικότητα του Λιβάνου.

 

Σουάντ | Souad

Αϊτέν Αμίν

Αίγυπτος, Τυνησία, Γερμανία, 2021, 96′

 

Zagazig, μια μικρή πόλη στο Δέλτα του Νείλου, στη σημερινή Αίγυπτο. Η Σουάντ, μια 19χρονη νεαρή γυναίκα, έχει διπλή ζωή. Συντηρητική και με καλυμμένο πρόσωπο για τα μάτια της οικογένειας και της κοινωνίας, αλλά συγχρόνως εμμονική με την εικόνα της στα σόσιαλ μίντια, όπου μπλέκει συνεχώς σε κρυφές εικονικές σχέσεις με άνδρες. Η Σουάντ λέει συνεχώς ψέματα για την προσωπική της ζωή, προβάλλοντας τους ευσεβείς πόθους για μια διαφορετική ζωή. Οι φιλοδοξίες της, όμως, συντρίβονται από την εισβολή της σκληρής πραγματικότητας.

 

Διαγράφοντας τον Φρανκ | Erasing Frank

Γκάμπορ Φαμπρίσιους

Ουγγαρία, 2021, 103′

 

1983, πίσω από το Σιδηρούν Παραπέτασμα της Ανατολικής Ευρώπης στη Βουδαπέστη. Ο Φρανκ είναι ο χαρισματικός τραγουδιστής ενός παράνομου πανκ συγκροτήματος που ενσαρκώνει τη φωνή της γενιάς του ενάντια στο απολυταρχικό καθεστώς. Όταν η αστυνομία τον οδηγεί σε μια ψυχιατρική κλινική με σκοπό την απομόνωση και τη σιωπή του, ο Φρανκ θα θυσιάσει τα πάντα για να αντισταθεί. Μια εναλλακτική μορφή ντοκιμαντέρ και κοινωνικού δράματος, που αφήνει περιθώριο στο κοινό του να βιώσει μια ακατέργαστη εμπειρία εντός μιας απάνθρωπης οργουελιανής πραγματικότητας.

 

Ο θάνατος ενός παρθένου και η αμαρτία τού να μη ζεις | Death of a Virgin, and the Sin of Not Living

Τζορτζ Πίτερ Μπαρμπαρί

Λίβανος, 2021, 86′

 

Κάθε άνθρωπος προσπαθεί να τα καταφέρει σ’ αυτή τη ζωή όπως εκείνος ξέρει καλύτερα. Πρόκειται για έναν συνεχή αγώνα, μια ατέλειωτη περιπέτεια, μια μοναδική ιστορία με ένα αναπόφευκτα γνώριμο τέλος. Η περίπτωση του Ετιέν δεν διαφέρει και πολύ. Αν και σήμερα ξύπνησε με την επίγνωση πως η μέρα αυτή δεν θα ήταν μια από τις συνηθισμένες, δεν πίστευε ποτέ πως αυτή η μέρα θα ήταν απλώς αυτή που ξύπνησε… Ο καλύτερος του φίλος, ο Αντάν, πηγαίνει τον Ετιέν, τον Ζαν Πολ και τον Ντανκουρά για πρώτη φορά σε οίκο ανοχής. Οι τρεις ανήσυχοι νέοι ετοιμάζονται να χάσουν την παρθενιά τους με σκοπό να κατακτήσουν μια θέση στον κόσμο του ανδρισμού. Όμως διάφορα αναπάντεχα γεγονότα οδηγούν τον Ετιέν σε ένα πρωτόγνωρο ταξίδι ενδοσκόπησης. Ο Ετιέν βυθίζεται προς τα μέσα, αλλά στην πραγματικότητα δεν θα βγει έξω ποτέ ξανά.

 

Η Βέρα ονειρεύεται τη θάλασσα | Vera Dreams of the Sea

Καλτρίνα Κρασνίτσι

Κόσοβο*, Βόρεια Μακεδονία, Αλβανία, 2021, 87′

 

Η Βέρα είναι μια μεσήλικη διερμηνέας της νοηματικής γλώσσας, η οποία διάγει έναν καλά οργανωμένο βίο: είναι σύζυγος ενός γνωστού δικαστή, υποστηρικτική μητέρα και φιλόστοργη γιαγιά. Η γαλήνια ζωή της, όμως, διαταράσσεται από την αυτοκτονία του συζύγου της, την οποία ακολουθεί η ανεπιθύμητη και απειλητική εμφάνιση κάποιων ανδρών που ισχυρίζονται ότι έχουν την κυριότητα του σπιτιού της οικογένειας στο χωριό. Ο φόβος και η δυσπιστία θα αναγκάσουν τη Βέρα να πάρει την τύχη των οικείων της στα χέρια της. Ένα οικείο, οικουμενικό πορτρέτο μιας γυναίκας που καλείται ν’ αντιμετωπίσει την ωμή πραγματικότητα, υψώνοντας το ανάστημά της κόντρα στα βαθιά ριζωμένα έμφυλα ζητήματα της εποχής. Μια ταινία που αποκαλύπτει την ανελέητη όψη μιας κοινωνίας βουτηγμένης στη διαφθορά μετά τον πόλεμο, μια συνθήκη όπου οι γυναίκες παραμένουν παράπλευρες απώλειες μιας πορείας που βρίσκεται σε εξέλιξη.

*Ο χαρακτηρισμός αυτός δεν θίγει τις θέσεις ως προς το καθεστώς, είναι δε σύμφωνος με την UNSCR 1244/1999 και τη γνωμοδότηση του Διεθνούς Δικαστηρίου για τη διακήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου

 

Η ιστορία του Βασιλιά Κάβουρα | The Tale of King Crab

Αλέσιο Ρίτζο ντε Ρίγκι, Ματέο Ζόπις

Ιταλία, Αργεντινή, Γαλλία, 2021, 106′

 

Κάπου στην Ιταλία του σήμερα, μερικοί ηλικιωμένοι κυνηγοί αναπολούν την ιστορία του Λουτσιάνο, ενός τοπικού θρύλου, ο οποίος ζούσε ως περιπλανώμενος μεθύστακας στην Τούσκα, ένα απομακρυσμένο χωριό της περιοχής. Μια σειρά από κακόβουλες ενέργειες μεταξύ του ίδιου και του πρίγκιπα της περιοχής ξεκίνησαν με αφορμή το δικαίωμα διέλευσης από μια αρχαία πύλη – ώσπου διάφορα πάθη και ο φθόνος τους οδηγούν σ’ ένα φρικτό κακό. Ο Λουτσιάνο, που οδηγήθηκε στο έγκλημα από την κακή του τύχη, βρέθηκε εξόριστος στη μακρινή Tierra del Fuego, όπου, με τη βοήθεια αδίστακτων χρυσοθήρων, αναζητά έναν μυθικό θησαυρό, αλλά και τον δρόμο του προς τη λύτρωση. Αλλά σ’ αυτή την έρημη γη, επικρατεί μόνο η απληστία και η παράνοια.

 

Μικρό σώμα | Small Body

Λάουρα Σάμανι

Ιταλία, Γαλλία, Σλοβενία, 2021, 89′

 

Ιταλία, 1900. Το μωρό της νεαρής Άγκατα γεννιέται νεκρό κι έτσι καταδικάζεται να εγκλωβιστεί στο Καθαρτήριο. Η Άγκατα μαθαίνει για ένα μέρος στο βουνό όπου τα νεκρά μωρά μπορούν να επανέλθουν στη ζωή για μία και μόνο ανάσα, ώσπου να βαφτιστούν. Ξεκινάει ένα ταξίδι με το μικρό σώμα της κόρης της κρυμμένο σε ένα κουτί και συναντάει τον Λύγγα, ένα μοναχικό αγόρι που προθυμοποιείται να τη βοηθήσει. Γίνονται συνοδοιπόροι σε μια περιπέτεια που θα τους φέρει κοντά σε ένα θαύμα που μοιάζει ακατόρθωτο.

 

Feathers

Ομάρ Ελ Ζοχαΐρι

Γαλλία, Αίγυπτος, Ολλανδία, Ελλάδα, 2021, 112′

 

Όταν σ’ ένα παιδικό πάρτι ένα μαγικό κόλπο πάει στραβά, ο αυστηρός πατέρας της οικογένειας μεταμορφώνεται σε κοτόπουλο. Μια χιονοστιβάδα από περίεργες συμπτώσεις παρασέρνει τους πάντες. Η μητέρα, η οποία ζούσε μια μονότονη ζωή αφιερωμένη στον σύζυγο και τα παιδιά της, αναγκάζεται να βρεθεί στην πρώτη γραμμή και να αναλάβει τη φροντίδα της οικογένειας. Καθώς φέρνει τα πάνω κάτω για να επαναφέρει τον άντρα της στην «κανονικότητα» και να διαφυλάξει την ασφάλεια όλων, βιώνει μια τρομερή εμπειρία προσωπικής αλλαγής.

 

>>Film Forward

 

To αγαπημένο τμήμα >>Film Forward γίνεται διαγωνιστικό και φιλοξενεί έντεκα ταινίες – ανάμεσά τους και τρεις ελληνικές – από τολμηρούς δημιουργούς που αμφισβητούν τις κινηματογραφικές συμβάσεις.

 

Οι ταινίες του τμήματος θα διεκδικήσουν τον Χρυσό Αλέξανδρο >>Film Forward, που συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 8.000 ευρώ, καθώς και το Ειδικό Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής – Αργυρό Αλέξανδρο >>Film Forward, που προσφέρει χρηματικό έπαθλο 4.000 ευρώ.

 

Ανακαλύψτε τις ταινίες του διαγωνιστικού >>Film Forward:

 

ORFEAS2021

ΦΥΤΑ

Ελλάδα, 2021, 111′

Οι αγώνες του Ορφέα, του πρώτου γκέι πρωθυπουργού της Ελλάδας, ενάντια σε μια ιστορία καταπίεσης «Live Your Myth in Greece». Η πρώτη ελληνόφωνη queer όπερα, ένα μεταμοντέρνο πειραματικό έργο με στοιχεία μπαρόκ μελοδράματος, DIY κολάζ, post-ίντερνετ αισθητικής, εικονικής πραγματικότητας. Αφιερωμένη στη μνήμη της ακτιβίστριας Zackie Oh!

 

The Timekeepers of Eternity

Αριστοτέλης Μαραγκός

Ελλάδα, 2021, 62′

 

Ο κύριος Τούμι σκίζει με εμμονή χαρτιά για να ελέγξει τα τέρατα της παιδικής του ηλικίας. Όταν ξυπνά στην μέση της πτήσης του προς Βοστώνη, ανακαλύπτει ότι οι περισσότεροι από τους επιβάτες έχουν εξαφανιστεί. Όσο η αλήθεια ξετυλίγεται πρέπει να αντιμετωπίσει τον χάρτινο εφιάλτη που απειλεί να καταστρέψει τα πάντα γύρω του. Πλάνα από την τηλεταινία Langoliers (1995) τυπώνονται και μετατρέπονται σε ένα χάρτινο εφιάλτη.

 

Μαγνητικά πεδία | Magnetic Fields

Γιώργος Γούσης

Ελλάδα, 2021, 78′

 

Μετά την τυχαία συνάντησή τους καθ’ οδόν σε ένα νησί, μια γυναίκα και ένας άνδρας αποφασίζουν να περιπλανηθούν μαζί σε αναζήτηση του κατάλληλου μέρους να θάψουν ένα μεταλλικό κουτί.

 

Η μέρα σήμερα | The Day Today

Μαξάνς Σταματιάδης

Γαλλία, 2021, 67′

 

2024, στα προάστια του Παρισιού. Η 88χρονη Σουζάν είναι εθισμένη στην τεχνολογία. Προσκολλημένη στις οθόνες της, κοινοποιεί βίντεο με γατάκια, ενημερώνεται για τα Bitcoin και αφοσιώνεται στα ρομαντικά ριάλιτι. Τίποτα από αυτά όμως δεν μπορεί να γεμίσει το κενό που άφησε ο Έντουαρντ, ο άντρας της που πέθανε δέκα χρόνια νωρίτερα. Μια μέρα η Σουζάν ανακαλύπτει μια καινούργια εφαρμογή, το ​The Day Today, που υπόσχεται να επαναφέρει στη ζωή τους αγαπημένους μας. Ο Έντουαρντ επιστρέφει, όμως δεν είναι ο ίδιος άνθρωπος…

 

Το Άλεφ | Aleph

Ίβα Ραντιβόγεβιτς

ΗΠΑ, Κροατία, Κατάρ, 2021, 91′

 

Ένα μυστικιστικό οδοιπορικό, ένα ταξίδι αναζήτησης ενός τόπου όπου η γλώσσα, η γεωγραφία και η εμπειρία συναντιούνται και αποσαφηνίζονται. Οι σκέψεις, οι ιδέες και τα όνειρα ανθρώπων που ζουν σε δέκα διαφορετικές χώρες στα πέρατα των πέντε ηπείρων αποκαλύπτονται μέσω από συνομιλίες, δραστηριότητες και πράξεις περισυλλογής. Αυτές οι συλλογικές ιστορίες λειτουργούν ως κομμάτια ενός παζλ που οδηγούν σ’ αυτό που ο Αργεντινός συγγραφέας Χόρχε Λουίς Μπόρχες αποκάλεσε «το αδιανόητο σύμπαν». Το Άλεφ συνθέτει κινηματογραφικά στοιχεία του σινεμά μυθοπλασίας και του μαγικού ρεαλισμού, με την πειθαρχία και τους μηχανισμούς της πρακτικής του ντοκιμαντέρ, ώστε να εξερευνήσει τα όνειρα, τις ιστορίες, τις ανησυχίες, τις σκέψεις, όπως και τις βιωμένες και επινοημένες εμπειρίες των πρωταγωνιστών της ταινίας – που είναι ηθοποιοί, περφόρμερ, μουσικοί και ερασιτέχνες. Μια μοναδική αφήγηση που μας εισάγει σε μια διαφορετική κατανόηση της ίδιας της έννοιας του νοήματος, τόσο ως αποκάλυψη όσο και ως πρόκληση: ένα εγχείρημα που επιτυγχάνεται μέσα από το παιχνίδι με την αβεβαιότητα και την καλή τύχη.

 

Ανώτερη | Superior

Έριν Βασιλόπουλος

ΗΠΑ, 2021, 99′

 

Όταν η Μάριαν τρέπεται σε φυγή, πηγαίνει στο μόνο μέρος που ξέρει ότι θα είναι ασφαλής: το πατρικό της σπίτι. Την υποδέχεται η αποξενωμένη της αδερφή, η Βίβιαν, μια νοικοκυρά που δυσκολεύεται να μείνει έγκυος και προσπαθεί να σώσει τον γάμο της από την οριστική κατάρρευση. Παρ’ ότι είναι δίδυμες (και μάλιστα ομοζυγώτες, άρα και ολόιδιες), ζουν διαμετρικά αντίθετες ζωές. Η μυστηριώδης επιστροφή της Μάριαν αναστατώνει την μικροαστική ρουτίνα της Βίβιαν, κι έτσι οι δύο αδερφές αναγκάζονται να μάθουν από την αρχή πώς να επανασυνδεθούν και να συμφιλιωθούν. Όταν το βασανιστικό παρελθόν της Μάριαν καταφέρνει να στοιχειώσει το παρόν της, οι κόσμοι τους συγκρούονται, θέτοντας και τις δύο αδερφές σε μεγάλο κίνδυνο. Σε αυτό το μαγνητικό υπαρξιακό θρίλερ, η αναζήτηση της (γυναικείας) ταυτότητας πυροδοτεί ένα ταξίδι όλο σασπένς σε έναν τόπο χωρίς γυρισμό.

 

Ατλαντίδα | Atlantide

Γιούρι Ανκαράνι

Ιταλία, Γαλλία, ΗΠΑ, Κατάρ, 2021, 105′

 

Στη Βενετία, πέρα από τις γόνδολες και τα κανάλια όπου πηγαινοέρχονται οι τουρίστες, ανοίγεται ένα παράλληλο, σχεδόν αόρατο σύμπαν: εκεί, έφηβοι φορτώνουν τις μηχανοκίνητες βάρκες τους με αυτοσχέδια, εκτυφλωτικά φώτα LED και δυνατά ηχοσυστήματα, κάνοντας τις «barchini» τους σύμβολα ανδρισμού. Δύο από αυτά τα αγόρια θα ρισκάρουν τη ζωή τους σ’ έναν ψυχεδελικό αγώνα ταχύτητας, καθώς τους καταδιώκει η αστυνομία ως την καρδιά της πόλης. Η παρακμή που ροκανίζει τις σχέσεις, το περιβάλλον και τις συνήθειες μιας ξεριζωμένης γενιάς ξεδιπλώνεται με φόντο το αιώνιο βενετσιάνικο τοπίο, σε μια ταινία που ξεκίνησε χωρίς σενάριο και αναπτύχθηκε μέσα από τέσσερα χρόνια αθόρυβης παρατήρησης από έναν δεξιοτέχνη του σύγχρονου ντοκιμαντέρ.

 

Γκριτ | Gritt

Ίτονγιε Σόιμερ Γκούτορμσεν

Νορβηγία, 2020, 118′

 

Η Γκρι-Ζανέτ έφυγε από τη Νορβηγία με όνειρο να γίνει ηθοποιός. Σήμερα, μετά από 17 χρόνια περιπλάνησης, αφού απέτυχε να γίνει διάσημη στο Χόλιγουντ ή διαβόητη στο Βερολίνο, επιστρέφει ως Γκριτ. Ενώ οι παλιοί φίλοι και συμφοιτητές της έχουν κάνει καριέρα στη θεατρική σκηνή του Όσλο, η Γκριτ έχει την διακαή επιθυμία να οργανώσει μια ριζοσπαστική τελετή για την κοινότητα. Κανείς όμως δεν δείχνει να ενδιαφέρεται. Όταν απορρίπτεται ακόμα μία αίτηση για επιδότηση και της κάνουν έξωση, η κατάσταση της Γκριτ τείνει προς την απελπισία, αλλά η ίδια είναι έτοιμη να ξεκινήσει την αποστολή της να εξολοθρεύσει τον καπιταλισμό και την πατριαρχία. Ένα απίστευτο πορτρέτο της καλλιτέχνιδας σε μεγαλύτερη ηλικία, που εξυμνεί την απελευθερωτική δύναμη του γυναικείου βλέμματος να καταρρίπτει όλες τις βεβαιότητες.

 

Πανίσχυρη λάμψη | Destello Bravío

Αϊνόα Ροντρίγκεθ

Ισπανία, 2021, 98′

 

Οι γυναίκες μιας μικρής επαρχιακής πόλης, παγιδευμένες στον χρόνο και ρημαγμένες από την ερήμωση, ταλανίζονται μεταξύ της απάθειας της καθημερινότητάς τους, στην οποία δεν συμβαίνει τίποτα ιδιαίτερo, και μιας βαθιάς επιθυμίας για εμπειρίες απελευθέρωσης που τους ωθεί να ανακαλύψουν από την αρχή τον τόπο όπου πίστευαν όπου ζούσαν χαρούμενες ή ονειρεύονταν πως ήταν χαρούμενες. Μια σκοτεινή, υπαινικτική ιστορία προσωπικής αναζήτησης που κινείται μεταξύ (μαγικού) ρεαλισμού και φαντασίας, ενώ δανείζεται μεθόδους του ντοκιμαντέρ και κώδικες του σασπένς, ώστε να αναδείξει πώς οι μικρές κοινωνίες κατασκευάζουν τις συμβάσεις τους, αφήνοντας το συλλογικό ασυνείδητο να καλπάζει σε ανεξερεύνητα πεδία.

 

Παρακάμψεις | Detours

Εκατερίνα Σελενκίνα

Ρωσία, Ολλανδία, 2021, 73′

Detours

Ένας διαρκώς μεταβαλλόμενος στοχασμός στη χορογραφία των σωμάτων στο αστικό τοπίο της Μόσχας, ο οποίος εστιάζει στον νέο τρόπο διακίνησης ναρκωτικών μέσω του darknet, τις διαστρωματώσεις της φυσικής και της εικονικής πραγματικότητας, αλλά και την ποίηση και την πολιτική του χώρου. Με φόντο τις νωθρές γειτονιές και τους τσιμεντένιους τοίχους πολυόροφων κτιρίων, πίσω από τα γκαράζ και ανάμεσα στις έρημες ράγες των τρένων, η ταινία πότε ακολουθεί και πότε χάνει τον Ντένις, τον άντρα που κρύβει τεράστιες ποσότητες ναρκωτικών σε όλη την πόλη.

 

Βγαίνουμε όλοι στην αρένα | We Are All Going to the World’s Fair
Τζέιν Σονμπρούν

ΗΠΑ, 2021, 86′

 

«I want to go to the World’s Fair. I want to go to the World’s Fair. I want to go to the World’s Fair». Πείτε το τρεις φορές μπροστά στην κάμερα του υπολογιστή σας. Τρυπήστε το δάχτυλό σας, πάρτε λίγο αίμα και απλώστε το στην οθόνη. Τώρα, πατήστε play στο βίντεο. Όλοι λένε πως μόλις το δείτε, τα πάντα αλλάζουν. Σε μια μικρή πόλη, μια ντροπαλή και μοναχική έφηβη (η Άνα Κομπ σε ένα εντυπωσιακό ντεμπούτο) βυθίζεται σε ένα online παιχνίδι ρόλων.

 

 

 

 

 

ΛΙΣΤΑ ΤΑΙΝΙΩΝ

 

 ΤΑΙΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ

 

 • ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ / HAPPENING, Audrey DIWAN, France, 2020, 100’

 

ΤΑΙΝΙΑ ΛΗΞΗΣ

 

 • ΠΑΡΙΣΙ 13ο ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ / PARIS 13th DISTRICT, Jacques AUDIARD, France, 2021, 106’

 

Paris 13th District

ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ

 

Κυρίως πρόγραμμα

 

 • ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΕΣ / PILGRIMS, Laurynas BAREISA, Lithuania, 2021, 92’ (σε αίθουσα και online)
 • Η ΚΛΑΡΑ ΜΟΝΗ / CLARA SOLA, Nathalie ALVAREZ MESEN, Sweden-Costa Rica-Belgium-Germany, 2021, 106’ (σε αίθουσα και online)
 • ΤΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΚΟΙΤΑΜΕ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ; / WHAT DO WE SEE WHEN WE LOOK AT THE SKY?, Alexandre KOBERIDZE, Georgia-Germany, 2021, 150’ (σε αίθουσα και online)
 • ΤΡΥΦΕΡΟΥΔΙ / SOFTIE, Samuel THEIS, France, 2021, 93’ (σε αίθουσα και online)
 • MONEYBOYS, C. B. Yi, Austria-France-Taiwan-Belgium, 2021, 120’ (σε αίθουσα και online)
 • ΦΛΕΒΑ ΧΡΥΣΟΥ / MOTHER LODE, Matteo TORTONE, France-Italy-Switzerland, 2021, 87’ (σε αίθουσα και online)
 • ΛΕΥΚΟ ΚΤΙΡΙΟ / WHITE BUILDING, Kavich NEANG, Cambodia-France-China-Qatar, 2020, 90’ (σε αίθουσα και online)
 • ΣΙΩΠΗΡΗ ΓΗ / SILENT LAND, Aga WOSZCZYŃSKA, Poland-Italy-Czech Republic, 2021, 113’ (σε αίθουσα και online)
 • ΣΤ’ ΑΛΗΘΕΙΑ / TRUE THINGS, Harry WOOTLIFF, United Kingdom, 2021, 101’ (σε αίθουσα και online)
 • ΤΟ ΚΟΥΤΙ / ΤΗΕ ΒΟΧ, Lorenzo VIGAS, Mexico-USA, 2021, 92’ (σε αίθουσα και online)
 • ΣΚΟΥΡΙΑ / THE RUST, Juan Sebastian MESA, Colombia-France, 2021, 83’ (σε αίθουσα και online)
 • ΑΓΙΑ ΕΜΥ / HOLY EMY, Araceli LEMOS, Greece-France-USA, 2021, 111’ (σε αίθουσα και online)
 • ΣΕΛΗΝΗ, 66 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ / MOON, 66 QUESTIONS, Jacqueline LENTZOU, Greece, 2021, 109’ (σε αίθουσα και online)
 • ΑΓΕΛΗ ΠΡΟΒΑΤΩΝ / PACK OF SHEEP, Dimitris KANELLOPOULOS, Greece-Serbia-Albania, 2021, 113’ (σε αίθουσα και online)

 

Εκτός συναγωνισμού

 

 • ΞΕΣΦΙΓΓΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΓΡΟΘΙΕΣ / UNCLENCHING THE FISTS, Kira KOVALENKO, Russia, 2019, 97’ (σε αίθουσα και online)
 • ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ / PLAYGROUND, Laura WANDEL, Belgium, 2021, 72’ (σε αίθουσα και online)
 • ΦΥΣΙΚΟ ΦΩΣ / NATURAL LIGHT, Denes NAGY, Hungary-France-Latvia-Germany, 2021, 103’
 • ΜΠΛΕ ΦΕΓΓΑΡΙ / BLUE MOON, Alina GRIGORE, Romania, 2021, 85’ (σε αίθουσα και online)
 • Η ΤΡΥΠΑ ΣΤΟΝ ΦΡΑΧΤΗ / THE HOLE IN THE FENCE, Joaquin DEL PASO, Mexico-Poland, 2021, 102’
 • 7 ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΙ / 7 PRISONERS, Alexandre MORATTO, Brazil, 2021, 93’
 • ΒΑΓΟΝΙ ΑΡΙΘΜΟΣ 6 / COMPARTMENT NO 6, Juho KUOSMANEN, Finland-Germany-Estonia-Russia, 2021, 106’
What do we see when we look at the sky

MEET THE NEIGHBORS

 

 • BEBIA, À MON SEUL DÉSIR, Juja DOBRACHKOUS, United Kingdom-Georgia, 2020, 118’ (σε αίθουσα και online)
 • FEATHERS, Omar EL ZOHAIRY, France-Egypt-Netherlands-Greece, 2021, 115’ (σε αίθουσα και online)
 • Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ΚΑΒΟΥΡΑ / THE TALE OF KING CRAB, Alessio Rigo DE RIGHI, Matteo ZOPPIS, Italy-Argentina-France, 2021, 106’ (σε αίθουσα και online)
 • ΣΟΥΑΝΤ / SOUAD, Ayten AMIN, Egypt-Tunisia-Germany, 2021, 102’ (σε αίθουσα και online)
 • Η ΒΕΡΑ ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ / VERA DREAMS OF THE SEA, Kaltrina KRASNIQI, Kosovo-North Macedonia-Albania, 2021, 87’ (σε αίθουσα και online)
 • ΜΙΚΡΟ ΣΩΜΑ / SMALL BODY, Laura SAMANI, Italy-France-Slovenia, 2021, 89’ (σε αίθουσα και online)
 • ΚΟΣΤΑ ΜΠΡΑΒΑ, ΛΙΒΑΝΟΣ / COSTA BRAVA, LEBANON, Mounia AKL, Lebanon-France-Spain-Sweden-Denmark-Norway-Qatar, 2021, 108’ (σε αίθουσα και online)
 • ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΦΡΑΝΚ / ERASING FRANK, Fabricius GABOR, Hungary, 2021, 103’ (σε αίθουσα και online)
 • Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΝΟΣ ΠΑΡΘΕΝΟΥ ΚΑΙ Η ΑΜΑΡΤΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΖΕΙΣ / DEATH OF A VIRGIN AND THE SIN OF NOT LIVING, George Peter BARBARI, Lebanon, 2021, 86’ (σε αίθουσα και online)
 • .DOG, Yianna AMERICANOU, Cyprus – Greece, 2021, 100’ (σε αίθουσα και online)
 • O ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ / THE MAN WITH THE ANSWERS, Stelios KAMMITSIS, Cyprus-Greece-Italy, 2020, 80’ (σε αίθουσα και online)
 • 18, Vassilis DOUVLIS, Greece, 2021, 94’ (σε αίθουσα και online)

 

>> FILM FORWARD

 

 • ΤΟ ΑΛΕΦ / ALEPH, Iva RADIVOJEVIĆ, USA-CROATIA-QATAR, 2021, 91’ (σε αίθουσα και online)
 • ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ / ATLANTIDE, Yuri ANCARANI, ITALY-FRANCE-USA-QATAR,  2021, 105’ (σε αίθουσα και online)
 • ΠΑΝΙΣΧΥΡΗ ΛΑΜΨΗ / DESTELLO BRAVÍO, Ainhoa RODRIGUEZ, Spain, 2021, 98’ (σε αίθουσα και online)
 • ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΡΕΝΑ / WE’RE ALL GOING TO THE WORLD’S FAIR, Jane SCHOENBRUN, USA, 2021, 86’ (σε αίθουσα και online)
 • ΓΚΡΙΤ / GRITT, Itonje Søimer GUTTORMSEN, Norway, 2020, 119’ (σε αίθουσα και online)
 • ΑΝΩΤΕΡΗ / SUPERIOR, Erin VASSILOPOULOS, USA, 2021, 99’ (σε αίθουσα και online)
 • Η ΜΕΡΑ ΣΗΜΕΡΑ / THE DAY TODAY, Maxence STAMATIADIS, France, 2021, 67’ (σε αίθουσα και online)
 • ΠΑΡΑΚΑΜΨΕΙΣ / DETOURS, Ekaterina SELENKINA, Russia-Netherlands, 2021, 73’ (σε αίθουσα και online)
 • ΜΑΓΝΗΤΙΚΑ ΠΕΔΙΑ / MAGNETIC FIELDS, Yorgos GOUSSIS, Greece, 2021, 78’ (σε αίθουσα και online)
 • ORFEAS2021, FYTA, Greece, 2021, 111’ (σε αίθουσα και online)
 • THE TIMEKEEPERS OF ETERNITY, Aristotelis MARAGKOS, Greece-United Kingdom, 2021, 62’ (σε αίθουσα και online)
.Dog

FILM FORWARD ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

 

 • ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΥΟΤΣΥΟΓΥΑ / THE TSUGUA DIARIES, Miguel GOMES, Maureen FAZENDEIRO, Portugal, 2021, 101’
 • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ / SOCIAL HYGIENE, Denis CÔTÉ, Canada, 2021, 76’ (σε αίθουσα και online)
 • Η ΤΡΥΠΑ / IL BUCO, Michelangelo FRAMMARTINO, Italy-Germany-France, 2021, 93’
 • ΤΑ ΟΣΤΑ / LOS HUESOS, Cristobal LEON, Joaquín COCIÑA, Chile, 2021, 14’ (σε αίθουσα και online)
 • ΜΕΤΕΙΚΑΣΜΑ / AFTERIMAGE, Antonis DOUSSIAS, Greece, 2021, 10’

 

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

 

Επίσημη Πρώτη

 

 • .DOG, Yianna AMERICANOU, Cyprus – Greece, 2021, 100’ (σε αίθουσα και online)
 • ΜΑΓΝΗΤΙΚΑ ΠΕΔΙΑ / MAGNETIC FIELDS, Yorgos GOUSSIS, Greece, 2021, 78’ (σε αίθουσα και online)
 • 18, Vassilis DOUVLIS, Greece, 2021, 88’ (σε αίθουσα και online)
 • ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ 1943 / ECHOES OF THE PAST, Nicholas DIMITROPOULOS, Greece, 2021, 99’
 • ΛΟΥΓΚΕΡ /  LUGER, Kostas HARALAMBOUS, Greece, 2021, 127’ (σε αίθουσα και online)
 • MUSA, Nikos NIKOLOPOULOS, Greece, 2021, 107’ (σε αίθουσα και online)
 • PATCHWORK, Petros CHARALAMBOUS, Cyprus-Israel-Slovenia, 2021, 88’ (σε αίθουσα και online)
 • REM ΤΑΧΕΙΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΟΦΘΑΛΜΟΥ / REM RAPID EYE MOVEMENT, Karolos ZONARAS, Greece, 2021, 77’ (σε αίθουσα και online)
 • ΕΚΕΙΝΟΙ ΤΑ ΗΞΕΡΕ ΟΛΑ / SHE NEW IT ALL, Takis PAPANASTASIOU, Greece, 2021, 62’ (σε αίθουσα και online)
 • SICK, The Callas / Lakis & Aris IONAS, Greece, 2021, 73’ (σε αίθουσα και online)
 • ORFEAS2021, FYTA, Greece, 2021, 111’ (σε αίθουσα και online)
 • ΑΓΙΑ ΕΜΥ / HOLY EMY, Araceli LEMOS, Greece-France-USA, 2021, 111’ (σε αίθουσα και online)
 • ΣΕΛΗΝΗ, 66 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ / MOON, 66 QUESTIONS, Jacqueline LENTZOU, Greece, 2021, 109’ (σε αίθουσα και online)
 • ΑΓΕΛΗ ΠΡΟΒΑΤΩΝ / PACK OF SHEEP, Dimitris KANELLOPOULOS, Greece-Serbia-Albania, 2021, 113’ (σε αίθουσα και online)
 • SAISON MORTE, Thanassis TOTSIKAS, Greece, 2021, 97’ (σε αίθουσα και online)
 • O ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ / THE MAN WITH THE ANSWERS, Stelios KAMMITSIS, Cyprus-Greece-Italy, 2020, 80’ (σε αίθουσα και online)
 • THE TIMEKEEPERS OF ETERNITY, Aristotelis MARAGKOS, Greece-United Kingdom, 2021, 62’ (σε αίθουσα και online)
Ο άνθρωπος με τις απαντήσεις

 

Ξεπερνώντας τα σύνορα

 

 • A PURE PLACE, Nikias CHRYSSOS, Germany-Greece, 2020, 91’ (σε αίθουσα και online)
 • EX, George MARKAKIS, Germany-Greece, 2020, 85’ (σε αίθουσα και online)
 • ΑΝΔΡΑΣ ΣΤΗ ΣΟΦΙΤΑ / MAN IN THE ATTIC, Costantine VENETOPOULOS, USA, 2021, 84’ (σε αίθουσα και online)

 

Δεύτερη ματιά

 

 • ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΚΑΙ Η ΠΟΛΗ / THE FACE AND THE CITY, Alexandros FASSOIS, Greece, 2021, 86’ (σε αίθουσα και online)
 • Η ΒΟΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ / THE RUMBLE OF THE WORLD, Petros SEVASTIKOGLOU, Greece, 2021, 84’ (σε αίθουσα και online)
 • ΤΟ ΚΟΧΥΛΙ /  THE SEASHELL, Kate BELLO, Greece, 2021, 69’ (σε αίθουσα και online)

 

Αφιέρωμα Ντίνος Κατσουρίδης

 

 • ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΑΝ ΣΙΝΕΜΑ – ΝΤΙΝΟΣ ΚΑΤΣΟΥΡΙΔΗΣ / DINOS KATSOURIDES: A LIFE LIKE  A MOVIE, Isavella MAVRAKI, Greece, 2012, 65′ (σε αίθουσα και online)
 • ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΟ ΘΑΝΑΣΗ; /  WHAT DID YOU DO IN THE WAR, THANASSI?, Dinos KATSOURIDES, Greece, 1971, 85’ (σε αίθουσα και online)

 

Καθολικά Προσβάσιμες Προβολές SDH / AD

 • ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΟ ΘΑΝΑΣΗ; / WHAT DID YOU DO IN THE WAR, THANASSI?, Dinos KATSOURIDES, Greece, 1971, 85’ (σε αίθουσα και online)
 • ΔΟΞΟΜΠΟΥΣ / DOXOBUS, Fotos LAMBRINOS, Greece, 1987, 105’ (σε αίθουσα και online)

 

Doxobus

Βραβευμένες ταινίες του Φεστιβάλ Μικρού Μήκους Δράμας

 

 • ΑΜΥΓΔΑΛΗ / AMYGDALA, Maria HATZAKOU, Greece, 2021, 22’ (σε αίθουσα και online)
 • SOUL FOOD, Nikos TSEMBEROPOULOS, Greece, 2021, 24’ (σε αίθουσα και online)
 • SOULS ALL UNACCOMPANIED, Yorgos TELTZIDIS, Greece, 2021, 26’ (σε αίθουσα και online)
 • Ο ΦΟΙΤΗΤΗΣ /  THE STUDENT, Vassilis KALAMAKIS, Greece, 2021, 9’ (σε αίθουσα και online)
 • A SUMMER PLACE, Alexandra MATHEOU, Cyprus, 2021, 21’ (σε αίθουσα και online)
 • APALLOU, Nikos AVGOUSTIDIS, Greece, 2021, 20’ (σε αίθουσα και online)
 • BRUTALIA, DAYS OF LABOUR, Manolis MAVRIS, Greece, 2021, 26’ (σε αίθουσα και online)
 • ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΓΗΣ / CREATURES OF THE NIGHT, Memi KOUPA, Greece, 2021, 15’ (σε αίθουσα και online)
 • EVERY SUNDAY, Keti PAPADIMA, Cyprus, 2021, 24’ (σε αίθουσα και online)
 • ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ / FROM THE BALCONY, Aris KAPLANIDIS, Greece, 2021, 12’ (σε αίθουσα και online)
 • HORSEPOWER, Spyros SKANDALOS, Greece, 2021, 15’ (σε αίθουσα και online)
 • ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΕΧΑΣΩ ΤΙΠΟΤΑ / I DON’T WANT TO FORGET ANYTHING, Vaggelio SOUMELI, Greece, 2021, 5’ (σε αίθουσα και online)
 • LAST VISIT, Spiros ALIDAKIS, Greece, 2021, 14’ (σε αίθουσα και online)
 • MOTORWAY 65, Evi KALOGEROPOULOU, Greece, 2020, 15’ (σε αίθουσα και online)
 • ΤΟ ΒΑΝΚΟΥΒΕΡ / TO VANCOUVER, Artemis ANASTASIADOU, Greece, 2021, 23’ (σε αίθουσα και online)

 

Χώρα Σε Βλέπω

 

 • ΑΣΤΈΡΩ / ASTERO, Dimitris GAZIADIS, Greece, 1929, 57’
 • ΕΥΔΟΚΙΑ / EVDOKIA, Alexis DAMIANOS, Greece, 1971, 105’
 • ΤΟ ΜΠΛΟΚΟ / THE ROUNDUP, Adonis KYROU, Greece, 1965, 90’
 • Ο ΘΙΑΣΟΣ / THE TRAVELLING PLAYERS, Theo ANGELOPOULOS, Greece, 1975, 230’
 • Ο ΜΙΚΡΟΣ ΔΡΑΠΕΤΗΣ /  THE YOUNG RUNAWAY, Stavros TSIOLIS, Greece, 1969, 89’
 • IDÉES FIXES / DIES IRAE (ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΘΕΜΑ) / IDÉES FIXES / DIES IRAE (VARIATIONS ON THE SAME SUBJECT), Antoinetta ANGELIDI, France, 1977, 63’
 • Z, Costa GAVRAS, France, 1969, 127’
 • ΜΑΝΙΑ, Giorgos PANOUSOPOULOS, Greece, 1985, 87’
Ο Θίασος

ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ

 

 • Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ: Ο ΕΡΜΗΣ ΚΡΑΤΗΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΝΟΗ ΤΟΥ / THE BATTLE OF CRETE: WHEN MERCURY HELD HIS BREATH, Victoria VELLOPOULOU, Greece, 2021, 92’

 

 

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ BINKA ZHELYAZKOVA

 

 • ΗΣΥΧΑ ΚΥΛΑ Η ΖΩΗ / LIFE FLOWS QUIETLY BY…, Binka ZHELYAZKOVA, Hristo GANEV, Bulgaria, 1957, 105’ (σε αίθουσα και online)
 • ΗΜΑΣΤΑΝ ΝΕΟΙ / WE WERE YOUNG, Binka ZHELYAZKOVA, Bulgaria, 1961, 110’ (σε αίθουσα και online)
 • ΤΟ ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΟ ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ / THE TIED-UP BALLOON, Binka ZHELYAZKOVA, Bulgaria, 1967, 95’ (σε αίθουσα και online)
 • Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΕΞΗ / THE LAST WORD, Binka ZHELYAZKOVA, Bulgaria, 1973, 96’ (σε αίθουσα και online)
 • Η ΠΙΣΙΝΑ /  THE SWIMMING POOL, Binka ZHELYAZKOVA, Bulgaria, 1977, 137’ (σε αίθουσα και online)
 • ΜΙΑ ΒΟΥΤΙΑ ΤΗ ΝΥΧΤΑ /  THE BIG NIGHT BATHE, Binka ZHELYAZKOVA, 1980, 146’ (σε αίθουσα και online)
 • ΝΑΝΟΥΡΙΣΜΑ / LULLABY, Binka ZHELYAZKOVA, Bulgaria, 1982, 59’ (σε αίθουσα και online)
 • Η ΦΩΤΕΙΝΗ ΚΑΙ Η ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ / THE BRIGHT AND THE DARK SIDE OF THINGS, Binka ZHELYAZKOVA, Bulgaria, 1982, 130’ (σε αίθουσα και online)
 • ΜΠΙΝΚΑ: ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΙΩΠΗ /  BINKA TO TELL A STORY ABOUT SILENCE, Elka NIKOLOVA, Bulgaria, 2006, 47’ (σε αίθουσα και online)
The swimming pool

ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

 • FLY, Katja VON GARNIER, Germany, 2021, 110’

 

FOCUS ON EDITING

 

 • ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ / A CLOCKWORK ORANGE, Stanely KUBRICK, UNITED KINGDOM-USA, 1971, 136’
 • Ο ΓΥΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥ / MURIEL, OR THE TIME OF RETURN, Alain RESNAIS, France-Italy, 1963, 116’
 • Ο ΘΕΙΟΣ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ / MY AMERICAN UNCLE, Alain RESNAIS, France, 1980, 125’
 • Η ΑΓΡΙΑ ΣΥΜΜΟΡΙΑ / THE WILD BUNCH, Sam PECKINPAH, USA, 1969, 145’
 • ΑΛΛΗΛΟΥΙΑ / ALLELUIA, Fabrice DU WETZ, Belgium-France, 2014, 93’
 • ΣΟΛΑΡΙΣ / SOLARIS, Andrei TARKOVSKY, USSR, 1972, 167’
 • Ο ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ / MIRROR, Andrei TARKOVSKY, USSR, 1975, 107’
 • ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ / OUT OF SIGHT, Steven SODERBERGH, USA, 1998, 123’

 

FILM FORWARD SPOTLIGHT ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΛΟΥΚΙΑ ΑΛΑΒΑΝΟΥ

 

 • BANANALAND, Loukia ALAVANOU, Greece-Ecuador, 2017, 17’
 • KISS FOREVER, Loukia ALAVANOU, Greece, 2010, 3’ (σε αίθουσα και online)
 • MERFICUL, WONDERFUL, Loukia ALAVANOU, Greece-United Kingdom-Sweden, 2013, 5’
 • PUT YOUR LOVING HAND OUT, Loukia ALAVANOU, Greece, 2009, 5’
 • THE GREEN ROOM, Loukia ALAVANOU, Greece, 2016, 5’
 • WISHING WELL, Loukia ALAVANOU, Greece, 2005, 4’

 

Put your loving hand out

ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ

 

 • ΑΝΩΤΕΡΑ ΔΥΝΑΜΗ / A HIGHER LAW, Octav CHELARU, Romania-Germany-Serbia, 2021, 125’ (σε αίθουσα και online)
 • ΛΕΟΠΑΡΔΗ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΑΣ / ANATOLIAN LEOPARD, Emre KAYIŞ, Turkey-Poland-Germany-Denmark, 2021, 108 (σε αίθουσα και online)
 • ΟΣΟ ΜΕ ΒΑΣΤΟΥΝ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΟΥ / AS FAR AS I CAN WALK, Stefan ARSENIJEVIĆ, Serbia-Luxembourg-France-Bulgaria-Lithuania, 2021, 92’ (σε αίθουσα και online)
 • ΚΕΛΤΕΣ / CELTS, Milica TOMOVIĆ, Serbia, 2021, 106’ (σε αίθουσα και online)
 • ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ / GERMAN LESSONS, Pavel G. VESNAKOV, Bulgaria-Germany, 2020, 100’ (σε αίθουσα και online)
 • Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΗΣ ΚΥΨΕΛΗΣ / HIVE, Blerta BASHOLLI, Kosovo-Switzerland-Albania-North Macedonia, 2021, 84’ (σε αίθουσα και online)
 • ΙΝΤΡΕΓΚΑΛΝΤΕ / INTREGALDE, Radu MUNTEAN, Romania, 2021, 104’ (σε αίθουσα και online)
 • ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗ ΒΕΝΕΡΑ / LOOKING FOR VENERA, Norika SEFA, Kosovo-North Macedonia, 2021, 111’ (σε αίθουσα και online)
 • ΚΟΛΛΗΤΕΣ / SISTERHOOD, Dina DUMA, North Macedonia-Kosovo-Montenegro, 2021, 91’ (σε αίθουσα και online)
 • ΤΟ ΣΟΟΥ ΤΟΥ ΤΖΕΜΙΛ / THE CEMIL SHOW, Bariş SARHAN, Turkey, 2021, 102’ (σε αίθουσα και online)

 

Ματιές στα Βαλκάνια: Ταινίες μικρού μήκους

 

 • ΜΕΤΑΤΟΠΙΣΗ / DISPLACED, Samir KARAHODA, Kosovo, 2021, 15’ (σε αίθουσα και online)
 • ΠΩΣ ΝΙΚΗΣΑ ΤΗ ΚΟΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΠΡΟΥΤΖΟ / HOW I BEAT GLUE AND BRONZE, Vladimir VULEVIĆ, Serbia-Germany, 2020, 30’ (σε αίθουσα και online)
 • ΠΕΝΑΛΤΙ / PENALTY SHOT, Rok BIČEK, Croatia-Slovenia-Austria, 2021, 15’ (σε αίθουσα και online)
 • ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΟΛΟΓΙΑ / PLASTIC SEMIOTICS, Radu JUDE, Romania, 2021, 22’ (σε αίθουσα και online)
 • Η ΣΧΕΔΙΑ / THE RAFT, Marko, MEŠTROVIĆ, Croatia, 2021, 14’ (σε αίθουσα και online)
Celts

ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

 

 • Ο ΚΑΝΟΝΑΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ / THE RULES OF THE GAME, Jean RENOIR, France, 1939, 106’
 • ΑΡΘΟΥΡΟΣ ΡΑΜΠΟ / ARTHUR RAMBO, Laurent CANTET, France, 2019, 87’ (σε αίθουσα και online)
 • ΜΠΕΝΕΝΤΕΤΑ / BENEDETTA, Paul VERHOEVEN, France, 2020, 126’
 • ΕΥΛΟΓΙΑ / BENEDICTION, Terence DAVIES, United Kingdom, 2021, 137’ (σε αίθουσα και online)
 • Η ΖΩΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ / C’MON C’MON, Mike MILLS, USA, 2021, 108’
 • ΑΠΑΤΗ / DECEPTION, Arnaud DESPLECHIN, France, 2021, 102’
 • DRIVE MY CAR, Ryusuke HAMAGUCHI, Japan, 2021, 179’
 • ΟΛΑ ΠΗΓΑΝ ΚΑΛΑ /  EVERYTHING WENT FINE, François OZON, France, 2020, 113’
 • ΕΛΕΛΙΞΗ / EVOLUTION, Kornel MUNDRUCZO, Hungary-Germany, 2021, 100’
 • ΕΙΣΑΓΩΓΗ / INTRODUCTION, Hong SANG-SOO, South Korea, 2021, 66
 • ΔΕΣΜΟΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ / LINGUI, THE SACRED BONDS, Mahamat-Saleh HAROUN, Chad-France-Germany-Belgium, 2021, 87’
 • ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ / MEMORY ΒΟΧ, Joana HADJITHOMAS, Khalil JOREIGE, France-Lebanon-Canada-Qatar, 2021, 103’ (σε αίθουσα και online)
 • NEW WORLDS: O BILL MURRAY ΣΤΟ ΗΡΩΔΕΙΟ / NEW WORLDS: THE CRADLE OF CIVILIZATION, Andrew MUSCATO, USA-Greece, 2021, 102’
 • ΝΙΤΡΑΜ / NITRAM, Justin KURZEL, Australia, 2020, 112’
 • ΔΥΣΗ / SUNDOWN, Michel FRANCO, Mexico-France-Sweden, 2021, 82’
 • Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ / THE POWER OF THE DOG, Jane CAMPION, Australia-New Zealand, 2021, 126’
 • ΕΝΘΥΜΙΟ ΙΙ / THE SOUVENIR PART II, Joanna HOGG, United Kingdom, 2021, 107’
 • ΤΑ ΤΡΙΑ ΠΑΤΩΜΑΤΑ / THREE FLOORS, Nanni MORETTI, Italy-France, 2021, 119’
 • VORTEX, Gaspar NOE, France, 2021, 142’

 

ROUND MIDNIGHT

 

 • ΑΙΜΑΤΟΣΑΡΚΑ / BLOODY ORANGES, Jean-Christophe MEURISSE, France, 2021, 105’ (σε αίθουσα και online)
 • ΕΝΔΟΧΩΡΑ / HINTERLAND, Stefan RUZOWITZKY, Austria-Luxembourg, 2021, 99’ (σε αίθουσα και online)
 • Ο ΤΖΟΝ ΚΑΙ Η ΤΡΥΠΑ / JOHN AND THE HOLE, Pascual SISTO, USA, 2021, 103’ (σε αίθουσα και online)
 • ΣΑΛΟΣ ΘΕΟΣ / MAD GOD, Phil TIPPETT, USA, 2021, 83’ (σε αίθουσα και online)
 • ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ, SHE WILL, Charlotte COLBERT, United Kingdom, 2021, 95’
 • Η ΓΙΟΡΤΗ / THE FEAST, Lee Haven JONES, United Kingdom, 2021, 92’ (σε αίθουσα και online)
 • Η ΡΑΧΟΚΟΚΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ / THE SPINE OF NIGHT, Philip GELATT, Morgan GALEN KING, USA, 2021, 93’ (σε αίθουσα και online)
Memory Box

ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ

 

Κυρίως πρόγραμμα

 

 • ΗΔΟΝΗ / PLEASURE, Ninja THYBERG, Sweden-Netherlands-France, 2020, 108’
 • ΑΓΡΙΑΝΘΡΩΠΟΙ / WILD MEN, Thomas DANESKOV, Denmark, 2021, 102’ (σε αίθουσα και online)
 • ΚΑΛΗ ΜΗΤΕΡΑ / GOOD MOTHER, Hafsia HERZI, France, 2020, 99’ (σε αίθουσα και online)
 • ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΡΩΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΘΥΜΙΑΣ / A TALE OF LOVE AND DESIRE, Leyla BOUZID, France, 2021, 103’ (σε αίθουσα και online)
 • Η ΤΡΑΒΙΑΤΑ, ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΥ ΚΙ ΕΓΩ / LA TRAVIATA, MY BROTHERS AND I, Yohan MANCA, France, 2021, 108’
 • ΑΓΡΙΟΣ ΙΝΔΙΑΝΟΣ / WILD INDIAN, Lyle Mitchell CORBINE JR, USA, 2020, 87’ (σε αίθουσα και online)
 • ΔΑΣΟΣ, ΣΕ ΒΛΕΠΩ ΠΑΝΤΟΥ / FOREST – I SEE YOU EVERYWHERE, Bence FLIEGAUF, Hungary, 2020, 114’ (σε αίθουσα και online)
 • Ο ΑΛΛΟΣ ΤΟΜ / THE OTHER TOM, Rodrigo PLÁ, Laura SANTULLO, Mexico-USA, 2021, 111’ (σε αίθουσα και online)
 • ΟΝΟΝΤΑ – 10.000 ΝΥΧΤΕΣ ΣΤΗ ΖΟΥΓΚΛΑ / ONODA – 10.000 NIGHTS IN THE JUNGLE, Arthur HARARI, France-Japan-Germany-Belgium-Italy-Cambodia, 2021, 167’
 • ΜΠΑΛΑΝΤΑ ΜΙΑΣ ΛΕΥΚΗΣ ΑΓΕΛΑΔΑΣ / BALLAD OF A WHITE COW, Behtash SANAEEHA, Maryam MOGHADDAM, Iran-France, 2021, 105’ (σε αίθουσα και online)
 • ΚΑΨΟΥΡΟΤΡΑΓΟΥΔΑ ΓΙΑ ΣΚΛΗΡΟΥΣ ΤΥΠΟΥΣ / LOVE SONGS FOR TOUGH GUYS, Samuel BENCHETRIT, France, 2020, 107’
 • ΛΑΜΠΕΡΕ ΜΟΥ ΜΑΑΝΤ / MY SUNNY MAAD, Michaela PAVLÁTOVÁ, Czech Republic-France-Slovakia, 2021, 81’ (σε αίθουσα και online)
 • ΑΜΙΡΑ / AMIRA, Mohamed DIAB, Egypt-Jordan-United Arab Emirates-Saudi Arabia, 2020, 100’
 • ΕΧΘΡΟΣ ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ / CAPTAIN VOLKONOGOV ESCAPED, Natasha MERKULOVA, Aleksey CHUPOV, Russia-France-Estonia, 2021, 126’
 • ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΡΗΜΟΣ / DESERTO PARTICULAR, Aly MURITIBA, Brazil, 2021, 120’ (σε αίθουσα και online)
 • ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΑΝΙ ΚΙΝΓΚ / THE JUSTICE OF BUNNY KING, Gaysorn THAVAT, New Zealand, 2021, 101’ (σε αίθουσα και online)
 • ΚΟΡΕΣ / DAUGHTERS, Nana NEUL, Germany-Italy-Greece, 2021, 122’ (σε αίθουσα και online)
 • ΧΩΡΑΦΙ ΜΕ ΠΑΠΑΡΟΥΝΕΣ / POPPY FIELD, Eugen JEBELEANU, Romania, 2020, 81’ (σε αίθουσα και online)
 • QUICKSAND, Margot SCHAAP, Netherlands-Estonia-Greece, 2021, 110’ (σε αίθουσα και online)
 • ΜΗ ΔΙΣΤΑΣΕΙΣ / DO NOT HESITATE, Shariff KORVER, Netherlands, 2021, 90’ (σε αίθουσα και online)
 • ΨΙΘΥΡΟΙ ΠΟΛΕΜΟΥ, WHISPERS OF WAR, Florian HOFFMANN, Germany, 2021, 94’ (σε αίθουσα και online)
 • ΠΡΙΓΚΗΠΑΣ / LE PRINCE, Lisa BIERWIRTH, Germany, 2021, 125’ (σε αίθουσα και online)
 • MEDITERRANEO, Marcel BARRENA, Spain-Greece, 2020, 112’ (σε αίθουσα και online)
Mediterraneo

Another Take         

 

 • ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ / LANGUAGE LESSONS, Natalie MORALES, USA-Costa Rica, 2020, 91’ (σε αίθουσα και online)
 • ΠΟΖΕΡΙ / POSER, Noah DIXON, Ori SEGEV, USA, 2021, 88’ (σε αίθουσα και online)
 • ΑΝΤΙΚΑΤΟΠΡΙΣΜΟΣ / REFLECTION, Valentyn VASYANOVYCH, Ukraine, 2021, 128’
 • ΡΙΝΟΚΕΡOΣ / RHINO, Oleg SENTSOV, Ukraine-Poland-Germany, 2021, 101’ (σε αίθουσα και online)
 • ΤΑ ΞΕΦΡΕΝΑ ΕΙΚΟΣΙ / THE ROARING 20’S, Elisabeth VOGLER, France, 2021, 90’ (σε αίθουσα και online)
 • ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΕΠΙΘΥΜΙΑ / SEXUAL DRIVE, Yoshida KOTA, Japan, 2021, 70’ (σε αίθουσα και online)
 • ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / STREETWISE, Jiazuo NA, China, 2021, 95’
 • Ο ΤΥΦΛΟΣ ΑΝΔΡΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΔΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΑΝΙΚΟ / THE BLIND MAN WHO DID NOT WANT TO SEE TITANIC, Teemu NIKKI, Finland, 2021, 82’ (σε αίθουσα και online)
 • Ο ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ / THE EMPLOYER AND THE EMPLOYEE, Manuel NIETO ZAS, Urugay-Argentina-Brazil-France, 2021, 107’ (σε αίθουσα και online)
 • Η ΦΑΜΙΛΙΑ / THE FAM, Fred BAILLIF, Switzerland, 2021, 112’ (σε αίθουσα και online)
 • ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΚΑΙ Η ΑΡΑΧΝΗ / THE GIRL AND THE SPIDER, Ramon ZÜRCHER, SILVAN ZÜRCHER, Switzerland, 2020, 98’ (σε αίθουσα και online)
 • ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥ ΠΟΔΑΡΙΟΥ / THE ODD-JOB MEN, Neus BALLUS, Spain, 2021, 85’ (σε αίθουσα και online)
 • ΜΟΥ ΜΟΙΑΖΕΙΣ / YOU RESEMBLE ME, Dina AMER, France-Egypt-USA, 2021, 90’
Language Lessons

NEXT GEN

 • ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ / ANY DAY NOW, Hamy RAMEZAN, Finland, 2020, 82’ (μόνο online)
 • ΕΥΑ ΚΑΙ ΑΝΤΑΜ / EVA AND ADAM, Carolin COWAN, Sweden, 2021, 82’ (μόνο online)
 • ΜΕΓΑ ΜΕΓΑ ΜΕΓΑ ΜΕΓΑ ΠΑΡΤΙ / MEGA MEGA MEGA MEGA PARTY, Collectif Camera ETC, Belgium, 2020, 4’ (σε αίθουσα και online)
 • ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΕ ΜΠΟΥΚΑΛΙ / MESSAGE IN A BOTTLE, Celia TOCCO, Belgium-France, 2020, 12’ (σε αίθουσα και online)
 • Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ / MΥ DAD IS A SAUSAGE, Anouk FORTUNIER, Belgium-Germany-Netherlands, 2021, 83’ (σε αίθουσα και online)
 • Η ΓΙΑΓΙΑΚΑ ΤΟΥ ΧΙΟΝΙΟΥ / OLD MOTHER SNOW, Arnaud DEMUYNCK, Celia TISSERANT, Belgium, 2020, 31’ (σε αίθουσα και online)
 • STOP-ZEMLIA, Kateryna GORNOSTAI, Ukraine, 2021, 122’ (σε αίθουσα και online)
 • THE APE STAR, Linda HAMBACK, Sweden-Norway-Denmark, 2020, 76’ (μόνο online)
 • ΤΟ ΛΕΥΚΟ ΦΡΟΥΡΙΟ / THE WHITE FORTRESS, Igor DRLJAČA, Bosnia and Herzegovina-Canada, 2021, 89’ (μόνο online)

 

My dad is a sausage

 

 

#TIFF62

@filmfestivalgr
Leave a comment