Το Animasyros επιστρέφει για 13η χρονιά και παρουσιάζει το Animation is Great! –  ένα μεγάλο αφιέρωμα στην επιδραστική σκηνή της Μεγάλης Βρετανίας, 4 διαγωνιστικά τμήματα και πολλές ακόμα συνργασίες.

Ανοιχτό κάλεσμα για κατάθεση ταινιών Animation έως τις 30 Ιουνίου εδώ: http://bit.ly/animasyros13_submissions

Το Animasyros Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων, το μεγαλύτερο Φεστιβάλ Animation της χώρας, θα πραγματοποιηθεί για 13η συνεχή χρονιά, παρουσιάζοντας πλούσιες θεματικές και διεθνείς συνεργασίες, από τις 23 έως και τις 27 Σεπτεμβρίου 2020, στο νησί της Σύρου, σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Σύρου – Ερμούπολης και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Animation is Great!

Η κύρια θεματική της φετινής διοργάνωσης του Animasyros επικεντρώνεται σε μία από τις πιο επιδραστικές σκηνές animation, αυτή της Μεγάλης Βρετανίας,  που μεταξύ άλλων έχει επηρεάσει και τον Hayao Miyazaki και το «Howl’s Moving Castle» του. Στο πλαίσιο του αφιερώματος, θα παρουσιαστούν ταινίες – σταθμοί στην ιστορία του, καθώς και καινοτόμοι νέοι δημιουργοί, ενώ δε θα παραλειφθούν και ταινίες με αφορμή την μουσική σκηνή της Μεγάλης Βρετανίας. Παράλληλα, καλεσμένοι animators και εκπαιδευτικοί από σχολές animation της Μεγάλης Βρετανίας θα βρεθούν στην Αθήνα και την Σύρο για masterclasses στο πλαίσιο της Αγοράς.

Το Φεστιβάλ

Με τέσσερα διαγωνιστικά τμήματα, Διεθνές & Σπουδαστικό Μικρού Μήκους και Μεγάλου Μήκους (βραβείο κοινού)καθώς και τοEuropean Values Award #ThisIsEU – Βραβείο Αντιπροσωπείας Ευρωπαϊκής Επιτροπήςθεματικά πανοράματα ταινιών εκτός διαγωνισμού (Διεθνές, Σπουδαστικό & Ελληνικό Πανόραμα, K.ID.S.), το Animasyros13 φιλοδοξεί για ακόμα μία χρονιά να προσελκύσει το ενδιαφέρον καταξιωμένων δημιουργών ταινιών κινουμένων σχεδίων από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Επιπλέον, για τη 13η διοργάνωσή του το Φεστιβάλ επιλέγει ως τιμώμενες χώρες την Τσεχία, σε συνεργασία με το Τσεχικό Κέντρο Κινηματογράφου, καθώς και το Μεξικό, σε συνεργασία με την Πρεσβεία του Μεξικού.

Κάλεσμα για συμμετοχές

Αν είσαι σκηνοθέτης, παραγωγός, animator ή για οποιοδήποτε λόγο έχεις ένα animation έτοιμο για προβολή στο φεστιβαλικό – και όχι μόνο – κοινό, μπορείς να υποβάλεις αίτηση συμμετοχής για τα τρία διαγωνιστικά προγράμματα και να γίνεις μέρος του Animasyros 13. Οι αιτήσεις συμμετοχής υποβάλλονται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας FilmFreeway. Η έναρξη υποβολής αιτήσεων έχει ήδη ξεκινήσει και ολοκληρώνεται στις 30 Ιουνίου 2020.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις αιτήσεις συμμετοχής: animasyros.gr &  http://bit.ly/animasyros13_submissions
Leave a comment