Το Corona Short Film Festival είναι ένα διεθνές διαγωνιστικό φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους που ξεκίνησε ως δημιουργική αντίδραση στις τρέχουσες εξελίξεις του COVID19.  Όπως αναφέρουν οι εμπνευστές και δημιουργοί του φεστιβάλ, θέλησαν να εκμεταλλευτούν προς το καλύτερο όλη αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση και να δώσουν στους ανθρώπους του κινηματογράφου μια δημιουργική πρόκληση φτιάχνοντας ταινίες από απόσταση.

Μέσα σε μια συνολική διάρκεια 2 ωρών και 8 λεπτών, μπορείτε να δείτε μια επιλογή ταινιών από όλο τον κόσμο.  Από τις 1250 ταινίες που υποβλήθηκαν από περισσότερες από 70 χώρες, επιλέχθηκαν 35 ταινίες.

Θα βραβευτούν δύο ταινίες.  Μία από την επιτροπή που έχει συσταθεί από το Φεστιβάλ και μία που θα λάβει το βραβείο κοινού.  Το Corona Short Film Festival έχει την υποστήριξη του Διεθνούς Φεστιβάλ Μικρού Μήκους Interfilm Berlin και της Fritz-Kola και οι δύο ταινίες που θα βραβευτούν θα διανεμηθούν στις αίθουσες από το Interfilm Berlin.

Ανάμεσα στις ταινίες που συμμετέχουν βρίσκουμε δύο ταινίες Ελλήνων δημιουργών!  Το The Sky Will Migrate With This Cup of Water του Νεριτάν Ζιντζιρία τον οποίο γνωρίσαμε με το υπέροχο “Χαμομήλι” του με το οποίο πήρε και το Χρυσό Διόνυσο στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας και το Princess in the time of coronavirus της Αντιγόνης Ηλιάδου.

Δείτε τις ταινίες εδώ, μαζί με τις υπόλοιπες που συμμετέχουν στο Φεστιβάλ και ψηφίστε τις αγαπημένες σας.  Μπορείτε να ψηφίσετε μέχρι 3 ταινίες.

Λίγα λόγια για τις ταινίες μπορείτε να βρείτε παρακάτω:

The Sky Will Migrate With This Cup of Water του Νεριτάν Ζιντζιρία

Η μητέρα μου λόγω χαρτιών δεν μπόρεσε να ταξιδέψει στην πατρίδα της για να θρηνήσει τον πατέρα της όταν πέθανε.  Κατάφερε να το κάνει 3 χρόνια μετά το θάνατό του.  Έκτοτε, δεν έχω σταματήσει να αναρωτιέμαι σχετικά με το τι σημαίνει το να ανήκεις κάπου και να είσαι αποδεκτός.  Με την βοήθεια του Masoud και της Neda φτιάξαμε μια ψηφιακή χειρόγραφη καρτ ποστάλ για όσους την έχουν ανάγκη.  Για όσους βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα σύνορα. Τα δικά τους ή των άλλων.

 

 

Princess in the time of coronavirus της Αντιγόνης Ηλιάδου

Κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Καραντίνας Κορονοϊού του 21ου αιώνα η βασίλισσα Ελισσάβετ ζητά από τους πολίτες να μείνουν μέσα.  Μια νεαρή, χαρούμενη πριγκήπισσα στο κάστρο της κάνει ότι καλύτερο μπορεί, πριν πέσει σε κατάθλιψη, μένοντας μέσα ολομόναχη.

Η ταινία έγινε σε απόλυτη απομόνωση.  Κατά τη διάρκεια αυτών των ιδιαίτερων στιγμών που βυθίζεσαι μέσα στα σκοτάδια σου, όταν η παιχνιδιάρικη ψυχή σου προσπαθεί απεγνωσμένα να βρει κάποιο νόημα στην καθημερινή ρουτίνα σου.
Leave a comment