Η ταινία μικρού μήκους που κέρδισε τις καρδιές των μελών της Ακαδημίας στην 92η απονομή των βραβείων Όσκαρ ήταν το “The Neighbors’ Window”.

Πρόκειται για ένα ταινιάκι διάρκειας 20 λεπτών, με υπέροχα πλάνα της Νέας Υόρκης και μια ιστορία που επικεντρώνεται σε μια ιδιαίτερη μορφή επικοινωνίας που μπορεί να προκύψει σε μια μεγαλούπολη σαν τη Νέα Υόρκη.

Αφηγείται την ιστορία ενός ζευγαριού με τρία τρία μικρά παιδιά που έχουν αρχίσει να βαριούνται και να αγανακτούν από τη ρουτίνα τους, όταν στο απέναντι διαμέρισμα μετακομίζει ένα ζευγάρι 20χρονων και ανακαλύπτουν ότι μπορούν να δουν με κάθε λεπτομέρεια όσα διαδραματίζονται στο διαμέρισμά τους.

Οι προστριβές στο ζευγάρι δεν αργούν να εμφανιστούν μέχρι που ένα αναπάντεχο γεγονός μας δείχνει την ιστορία από την άλλη πλευρά…

Ο σκηνοθέτης Marshall Curry, που επίσης έγραψε το σενάριο, έχει προταθεί για Όσκαρ τέσσερις φορές, η ταινία έκανε πρεμιέρα στο φεστιβάλ της Tribeca και κέρδισε ακόμη 20 βραβεία σε φεστιβάλ ανά τον κόσμο.  Βασίζεται σε αληθινή ιστορία

Μπορείτε να το δείτε εδώ με αγγλικούς υπότιτλους:

 

Σκηνοθεσία, σενάριο, μοντάζ: Marshall Curry

Παίζουν: Maria Dizzia, Greg Keller, and Juliana Canfield

Παραγωγοί: Jonathan Olson & Julia Kennelly

Executive Produced: Elizabeth Martin

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Wolfgang Held

Μουσική: James Baxter & The National
Leave a comment