Η ελληνική «Bella» διακρίθηκε στο Visions du Reel

Με Ειδική Μνεία τιμήθηκε η μικρού μήκους ταινία «Bella» της Θέλγιας Πετράκη στο 51ο Visions du Reel της Ελβετίας. Το Φεστιβάλ, ένα από σημαντικότερα για το πρωτοποριακό ντοκιμαντέρ διεθνώς, πραγματοποιήθηκε online λόγω πανδημίας, από 17/4 έως 2/5.

Στο «Bella», που είναι υβριδικό έργο, συμπαραγωγής του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, η μυθοπλασία και το ντοκιμαντέρ λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία για τη σύνθεση του πορτρέτου μιας γυναίκας με φόντο την Αθήνα του 1986-87.

Σύνοψη της ταινίας:

Ελλάδα 1986-1987, λίγο πριν την πτώση του υπαρκτού σοσιαλισμού και μόλις στο τέλος του Ψυχρού Πολέμου. Οι κυριότερες προτεραιότητες της Ανθής είναι τα ανθρώπινα ιδανικά, η επανάσταση και πάνω απ’ όλα η επιθυμία της να σώσει τον κόσμο. Σε αυτό το σημείο, η Ανθή είναι σε θέση να χειριστεί τα καθημερινά προβλήματα: το οικογενειακό χρέος, τους λογαριασμούς, την ανατροφή ενός έφηβου γιου και ακόμη και τη γραφειοκρατία για την υιοθεσία ενός κοριτσιού. Μόνο που της λείπει ο Χρήστος, της λείπει πάρα πολύ. Ο Χρήστος βρίσκεται μακριά σε επαγγελματικό ταξίδι στη Μόσχα, βιώνοντας από πρώτο χέρι τον εκφυλισμό της Σοβιετικής Ενωσης. Η Ελλάδα αλλάζει, ο κόσμος αλλάζει και μαζί τους ο Χρήστος φαίνεται να αλλάζει κι αυτός.

Παραγωγός της ταινίας είναι ο Κώστας Ταγκαλάκης.

Εμφανίζονται: : Έλενα Τοπαλίδου, Νίκος Κουρής, Έλενα Μεγγρελή, Άδωνης Χατζηπόπης, Θεοφανία Ντόκου
Leave a comment