Το Παγκόσμιο Φεστιβάλ για τη Μετανάστευση στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του κοινού για θέματα μετανάστευσης.

Ο ΔΟΜ είναι ο κορυφαίος διακυβερνητικός οργανισμός στον τομέα της μετανάστευσης, που εργάζεται για να διασφαλίσει την ομαλή και ανθρώπινη διαχείριση αυτού του παγκόσμιου φαινομένου. Με τα χρόνια, οι ταινίες χρησιμοποιήθηκαν για την ενημέρωση, ψυχαγωγία, εκπαίδευση και πρόκληση συζήτησης. Στο πνεύμα αυτό, ο ΔΟΜ ξεκίνησε το Παγκόσμιο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Μετανάστευσης (GMFF) το 2016. Πέρυσι, μια επίσημη επιλογή 42 ταινιών οδήγησε σε πάνω από 500 προβολές σε 104 χώρες σε όλο τον κόσμο, στην οποία συμμετείχε παγκόσμιο ακροατήριο με περισσότερους από 30.000 ανθρώπους.

Ο στόχος του Φεστιβάλ είναι να ανοίξει το δρόμο για μια μεγαλύτερη συζήτηση γύρω από ένα από τα μεγαλύτερα φαινόμενα της εποχής μας: τη μετανάστευση. Επιπλέον, είναι μια καινοτόμος οδός για την ομαλοποίηση των συζητήσεων για τη μετανάστευση μέσω της αφήγησης και ένα εργαλείο υπεράσπισης που μπορεί να επιστήσει την προσοχή στους Στόχους της Αειφόρου Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών, βοηθώντας έτσι όλα τα έθνη να εργαστούν για να τα αντιμετωπίσουν.

Στο πλαίσιο αυτό, προκηρύσσει διαγωνισμό ταινιών (μικρού & μεγάλου μήκους) στον οποίο μπορεί να συμμετέχει οποιοσδήποτε δημιουργός είτε είναι επαγγελματίας, είτε ερασιτέχνης.

Το θέμα της κάθε συμμετοχής πρέπει να περιστρέφεται γύρω από τη μετανάστευση ή τις αξίες που πρεσβεύει ο οργανισμός.

Προθεσμία για τις συμμετοχές είναι η 09/08/2019
Περισσότερες πληροφορίες στους παρακάτω συνδέσμους:
https://bit.ly/2Idp8xD
https://filmfreeway.com/GlobalMigrationFilmFestival
https://www.facebook.com/IOMGreece/
Leave a comment