Το εξαιρετικό Psarokokalo διεθνές φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους  επιστρέφει για 16η χρονιά με μερικές από τις σπουδαιότερες ταινίες τους είδους από την παγκόσμια παραγωγή από 8 εως 14 Ιουλίου στην Φολέγανδρο με στόχο να είναι πηγή συναισθημάτων και να μας θυμίζει την ανθρωπιά μας και τις κοινές μας αξίες. Κινηματογράφος που αξίζει να ανακαλύψετε!!

Οι επιλεγμένες ταινίες του προγράμματος αντιμετωπίζονται ως κλειδιά που «ανοίγουν» τον διάλογο μεταξύ των κοινοτήτων. Αποτελούν ιδανικά εργαλεία για την αποδόμηση των στερεοτύπων και των προκαταλήψεων, για την προώθηση του διαπολιτισμικού διαλόγου, καθώς και για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας.

Στο φεστιβάλ συμμετέχουν συνολικά 102 ταινίες μικρού μήκους (µυθοπλασίας, ντοκιµαντέρ και animation) από 42 χώρες, οι περισσότερες από τις οποίες έχουν συμμετάσχει και διακριθεί σε μεγάλα διεθνή φεστιβάλ, όπως των Καννών, του Λοκάρνο, του Σάντανς κ.ά., και προβάλλονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. 

Δομή του κινηματογραφικου προγράμματος  :  Διεθνές Διαγωνιστικό Ι Εθνικό Διαγωνιστικό  Ι Ειδικές Προβολές 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η αφοσίωση στο περιβάλλον και την αρχιτεκτονική, η καινοτόμος, φιλόδοξη, ποικιλόμορφη και εντυπωσιακή εστίαση στη διοχέτευση εποικοδομητικής συλλογικής δράσης και στην παροχή μιας οριζόντιας ανάλυσης της πολιτικής, της οικονομίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Στο πρόγραμμα προβάλλονται οι απόψεις καταξιομένων διεθνώς αρχιτεκτόνων και όχι μονο. Ενδεικτικά αναφέρουμε : το ντοκιμαντέρ Trudo Vertical Forest που αφηγείται τη διαδικασία σχεδιασμού που υλοποίησε ο Stefano Boeri Architetti καθώς και ο Formafantasma Tacchini Flock είναι το τελευταίο έργο παραγωγής C41 για τον Tacchini, σε σκηνοθεσία Filippo Raineri. Το έργο αντιπροσωπεύει μια συνεργασία μεταξύ της διάσημης ιταλικής μάρκας και του Formafantasma, ενός σχεδιαστικού στούντιο που ασχολείται με την έρευνα για την κατανόηση των οικολογικών, ιστορικών, πολιτικών και κοινωνικών επιρροών που διαμορφώνουν την τρέχουσα κατάσταση του σχεδιασμού
 
Στο καθιερωμένο διεθνές διαγωνιστικό τμήμα του το Psarokokalo στρέφει την προσοχή του σε νέους δημιουργούς αλλά και σε γνωστούς στο ελληνικό κοινό όπως η Zineb Triki , Emma D’Arcy (από το House of the Dragon) Sharif Andoura, Olivier Broche, Shuli HUANG , Leo Suter, Vincent Macaigne, Alma Jodorowsky, Salomon Ligthelm , Melvin Mak , Iggy London, Berenice Bejo, Éric K. Boulianne , Xosé A. Touriñán, Yorgos Lamprinos (editor), Phénix Brossard, Denis Lavant, Charlie Rowe. 
 
Είκοσι προσωπικότητες ενεργών επαγγελματιών της κινηματογραφικής βιομηχανίας – των εικαστικών και της συγγραφής από 14 χώρες απονέμουν τα  βραβεία του φεστιβάλ. Ανάμεσα τους ο  εικαστικός καλλιτέχνης Bosco Sodi.

Περισσότερες πληροφορίες

https://www.psarokokalo.org/