Ανακοινώθηκε η ταινία που θα ανοίξει το φετινό κινηματογραφικό Φεστιβάλ Βενετίας το οποίο θα διεξαχθεί από 28 Αυγούστου έως 7 Σεπτεμβρίου στο Λίντο.

Πρόκειται για το «The Truth», τη νέα ταινία του πολυβραβευμένου Ιάπωνα Χιροκάζου Κόρε-Εντα και περσινού νικητή του Χρυσού Φοίνικα στις Κάννες με τους εξαιρετικούς «Κλέφτες καταστημάτων».

Η καινούργια αυτή ταινία είναι η πρώτη του εκτός Ιαπωνίας και είναι ένα οικογενειακό δράμα με την Κατρίν Ντενέβ να ερμηνεύει μία μεγάλη ηθοποιό, την Ζυλιέτ Μπινός την κόρη της ενώ ο ερχομός του Ίθαν Χωκ, συζύγου της τελευταίας, δημιουργεί αναταράξεις στις σχέσεις τους.

Τα γυρίσματα της ταινίας έγιναν στο Παρίσι και κράτησαν 70 ημέρες ενώ ο Κορέ-εντα δήλωσε πανευτυχής που η ταινία του θα βρεθεί στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ της Βενετίας.

Για πρώτη φορά εδώ και αρκετά χρόνια, το Φεστιβάλ Βενετίας ανοίγει με ταινία που δεν ανήκει στο Χόλιγουντ, παρόλα αυτά δεν στερείται λαμπερών ονομάτων.

Η ανακοίνωση του Αλμπέρτο Μπαρμπέρα, καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ: «Για την πρώτη ταινία που σκηνοθετεί εκτός της χώρας του, ο Κόρε-Εντα είχε το προνόμιο να συνεργαστεί με δύο τεράστιες Γαλλίδες κινηματογραφικές σταρ. Η συνάντηση του σύμπαντος του πιο σημαντικού δημιουργού σήμερα της Ιαπωνίας και των δύο αγαπημένων πρωταγωνιστριών, της Κατρίν Ντενέβ και της Ζιλιέτ Μπινός, ζωντανεύουν μια ποιητική αντανάκλαση της σχέσης μετάξύ μητέρας και κόρης αλλά και το πολύπλοκο επάγγελμα της ηθοποιού. Θα είναι χαρά μας να παρουσιάσουμε την ταινία ως επίσημη έναρξη του Φεστιβάλ Βενετίας».

 
Leave a comment