Με χαρά σάς ενημερώνουμε ότι ξεκίνησαν οι αιτήσεις συμμετοχής για τα εργαστήρια podcast, που θα πραγματοποιηθούν δωρεάν για τους συμμετέχοντες, στο πλαίσιο του online 23ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης στο διάστημα 4 έως 14 Μαρτίου 2021, με κορυφαίους επαγγελματίες του είδους από όλο τον κόσμο. Οι ειδικοί θα εστιάσουν στις βασικές αρχές των podcast, θα μιλήσουν για τον σχηματισμό περιεχομένου, για τεχνικά χαρακτηριστικά ενώ θα μοιραστούν τα μυστικά και την τεχνογνωσία τους.

Σας θυμίζουμε ότι από τις 4 έως τις 14 Μαρτίου 2021 θα προβληθούν περίπου 50 ταινίες στην online πλατφόρμα του Φεστιβάλ, ενώ ο βασικός κορμός της διοργάνωσης (διαγωνιστικά τμήματα, Αγορά, κλπ.) θα διεξαχθεί από τις 24 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου 2021 σε θερινούς κινηματογράφους και στις γνωστές αίθουσες του Φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη. Στο ενδιάμεσο και στο πλαίσιο του υβριδικού φετινού Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ, ανάλογα και με τις υγειονομικές συνθήκες, θα γίνουν και άλλες εκδηλώσεις είτε online είτε σε φυσικούς χώρους.

Για τα online εργαστήρια podcast οι συμμετέχοντες μπορούν να είναι:

1) Επαγγελματίες του κινηματογραφικού χώρου. Σε αυτή τη περίπτωση θα πρέπει να έχουν συμμετάσχει σε:

Α) μεγάλου μήκους ταινίες (διάρκειας 60’+), που πρέπει να έχουν προβληθεί σε κινηματογραφικό φεστιβάλ ή εμπορική κινηματογραφική αίθουσα με εισιτήριο.

Β) μικρού μήκους ταινίες που πρέπει να έχουν συμμετάσχει επίσημα σε Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου, στο εξωτερικό ή στην Ελλάδα (Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, Αθήνας, Δράμας, Ολυμπίας, Πανόραμα, Outview, Syros IFF, Animasyros, Micro μ, Aegean Film Festival κ.ά.).

2) Επαγγελματίες του χώρου των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (δημοσιογράφοι, κριτικοί κινηματογράφου, ραδιοφωνικοί παραγωγοί).

3) Απόφοιτοι σχολών σχετικών με οπτικοακουστικά μέσα (κινηματογράφου, σκηνοθεσίας, θεάτρου, υποκριτικής, δημοσιογραφίας, μέσων μαζικής επικοινωνίας).

Οι θέσεις για το εργαστήριο είναι περιορισμένες ενώ θα πραγματοποιηθεί από το Φεστιβάλ ηλεκτρονική κλήρωση στις 19 Φεβρουαρίου 2021, στην περίπτωση που ο αριθμός των συμμετοχών ξεπεράσει τον αριθμό των θέσεων του εργαστηρίου.

Το εργαστήριο θα γίνει στην αγγλική γλώσσα, χωρίς διερμηνεία.

Open call: Μετά την ολοκλήρωση των εργαστηρίων τον Μάρτιο του 2021, το Φεστιβάλ θα απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε δημιουργούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό για να καταθέσουν τα podcast τους, με βάση συγκεκριμένες προδιαγραφές που θα ανακοινωθούν τότε. Τα καλύτερα podcast θα επιλεγούν μετά τη λήξη των καταθέσεων και θα παρουσιαστούν το καλοκαίρι μέσα από τα ψηφιακά κανάλια του Φεστιβάλ.

Για περισσότερες πληροφορίες και για την αίτηση συμμετοχής, με προθεσμία υποβολής την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021, επισκεφτείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση https://on.tiff.gr/PodcastWorkshops

 
Leave a comment