Το Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών διοργανώνει για 6η συνεχή χρονιά το Διεθνές  Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ στο Καστελλόριζο, το διάστημα 22-29 Αυγούστου 2021, με σκοπό  το νησί να αποτελέσει σημείο συνάντησης για δημιουργούς ντοκιμαντέρ από την Ελλάδα  και το εξωτερικό.

Κάθε καλοκαίρι στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, το Καστελλόριζο φιλοξενεί  προβολές ιστορικών και κοινωνικοπολιτικών ντοκιμαντέρ, καθώς και ποικίλες πολιτιστικές  εκδηλώσεις.

Το 6ο Φεστιβάλ έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της  Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.Στο Φεστιβάλ προκρίνονται για να διαγωνιστούν  15 ελληνικές και 15 ξένες ταινίες τεκμηρίωσης – ντοκιμαντέρ, ενώ τα βραβεία απονέμονται  με την ευγενική χορηγία της Βουλής των Ελλήνων. 

Η 6η έκδοση του Φεστιβάλ θα λάβει χώρα το διάστημα 22 με 29 Αυγούστου 2021 στο  Καστελλόριζο. Οι εθελοντές θα περάσουν 7 ημέρες στο ακριτικό νησί, βοηθώντας στις  δράσεις του Φεστιβάλ και γνωρίζοντας ταυτόχρονα ανθρώπους από όλο τον κόσμο. Τα  καθήκοντα των εθελοντών περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων: βοηθούς σκηνής, επίβλεψη των  παράλληλων δράσεων (π.χ. έκθεσης φωτογραφίας) και συντονισμό των δραστηριοτήτων  για παιδιά.  

Εκδήλωση ενδιαφέροντος: 

Με το παρόν, το Φεστιβάλ απευθύνει Πρόσκληση Ενδιαφέροντος προς τους  ενδιαφερόμενους ηλικίας 18 έως 58 ετών που επιθυμούν να απασχοληθούν  εθελοντικά κατά την προετοιμασία και διεξαγωγή του 6ου Διεθνούς Φεστιβάλ  Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου και καλεί τους υποψήφιους να αποστείλουν ηλεκτρονικά το  βιογραφικό τους και μια σύντομη επιστολή παρακίνησης από 01/12/2020 έως 01/01/2021 στην διεύθυνση: [email protected]

Περισσότερες πληροφορίες: 

Έξοδα που καλύπτονται από το Φεστιβάλ: ακτοπλοϊκά/αεροπορικά εισιτήρια από Αθήνα  προς Καστελλόριζο (και επιστροφή), διαμονή, 2 γεύματα την ημέρα για όλη τη διάρκεια του  Φεστιβάλ. 

Τα υπόλοιπα έξοδα επιβαρύνουν αποκλειστικά τον ενδιαφερόμενο. 

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας για να μάθετε περισσότερα για το Φεστιβάλ και την  ιστορία του μέχρι σήμερα: http://beyondborders.gr/
Leave a comment