Νέα προσθήκη σήμερα στην οικογένεια των Ronin της DJI αφου ανακοινώθηκε το DJI Ronin-SC.

Το DJI Ronin-SC είναι μικρότερο και ελαφρύτερο από το Ronin-S, διαθέτει μέγιστο ωφέλιμο φορτίο 2 κιλά και φέρνει μερικά νέα χαρακτηριστικά όπως το Force Mobile και το ActiveTrack 3.0.

Την περασμένη χρονιά, όταν η DJI ανακοίνωνε το Ronin-S, υπήρχε μια ήδη αρκετά γεμάτη αγορά παρόμοιων gimbal. Λόγω του καλού της ονόματος ομως από τα Drone το Ronin-S έγινε πολύ δημοφιλες πράγμα που το επιβεβαιώνει ο αριθμός των προβολών στα βίντεο των δοκιμών του στο Youtube.

Ronin-SC

Όπως επεσήμαναν πολλοί κινηματογραφιστές όμως ένα απο τα μειονεκτήματά του, ήταν το βάρος του, που έφτανε τα 1,86 κιλά, το οποίο είναι νορμάλ για ένα σύντομο γυρίσμα, αλλά όχι τόσο άνετο για μεγαλύτερης διάρκειας δουλειές. Αυτό ήρθε να αλλάξει όμως στο νέο μοντέλο που ζυγίζει μόλις ένα κιλό. Αυτό φαίνεται άλλωστε και από το όνομα του αφού το C στο Ronin-SC σημαίνει Compact. Μικρότερο βάρος βέβαια σημαίνει και μικρότερο φορτίο του καθώς το Ronin-SC μπορεί να σηκώσει μηχανές έως 2 κιλά (ιδανικό για mirroless μηχανές) σε αντιθεση με το Ronin S που εφτάνε άνετα τα 3.5 κιλά μηχανών.

Όπως θα δείτε και στο παρακάτω διαφημιστικό βίντεο μπορεί εύκολα να χωρέσει σε φωτογραφικά σακίδια για να το έχουμε πάντα μαζί μας.

Όπως και ο μεγαλύτερος αδερφός του, το SC έχει πάρα πολύ καλή ποιότητα κατασκευής με υλικά όπως το μαγνήσιο, το χάλυβα, το αλουμίνιο και το σύνθετο πλαστικό.

Η νέα μπαταρία του προσφέρει στους χρήστες έως και 11 ώρες λειτουργίας. Χάρη του feedback από τους χρήστες του Ronin-S, η DJI ενσωμάτωσε στο νέο μοντέλο τρία axis locks στον άξονα περιστροφής και κλίσης. Αυτό απλοποιεί την εξισορρόπηση της φωτογραφικής μηχανής καθώς και τη μεταφορά του. Επιπλέον, το Ronin-SC διαθέτει ένα νέο σύστημα κλειδώματος θέσης. Έτσι μπορούμε πολύ πιο γρήγορο να επανατοποθετήσουμε την κάμερα στη βάση του gimbal.

Όπως και στο Ronin-S, οι χρήστες μπορούν να ελέγχουν την κίνηση του με το μικρό χειριστήριο και να έχουν εύκολη πρόσβαση σε διαφορετικές λειτουργίες και ρυθμίσεις με τη χρήση του Mode (M) και του μπροστινού κουμπιού.

Νέες έξυπνες λειτουργίες
Χρησιμοποιώντας την επανασχεδιασμένη εφαρμογή της Ronin, οι χρήστες μπορούν να ρυθμίσουν έως και 3 διαφορετικά προφίλ και να προσαρμόσουν διάφορες ρυθμίσεις. Επίσης η πολύ δημοφιλής πλέον κίνηση των 360 μοιρών μπορεί να αποθηκευτεί σε ένα από τα προφίλ επιλέγοντάς το απλά στην εφαρμογή.

Ronin-SC

Η λειτουργία Sport, η οποία αυξάνει την ταχύτητα απόκρισης του gimbal, είναι εύκολα προσβάσιμη κρατώντας πατημένο το πλήκτρο Mode (M). Το Ronin-SC έχει όλα τα modes του Ronin-S αλλά με αρκετές νέες προσθήκες, όπως το Force Mobile και το ActiveTrack 3.0.

Το Force Mobile (παρόμοιο με το Force Pro) συγχρονίζει την κίνηση του gimbal με το κινητό η το tablet (αυτή τη στιγμή λειτουργεί μόνο με συσκευές iOS) . Αυτό λειτουργεί σε μέγιστη απόσταση 24,9 μέτρων (δοκιμασμένο σε ανοιχτό περιβάλλον χωρίς εμπόδια) χρησιμοποιώντας τη νέα σύνδεση Bluetooth 5.0.

Το ActiveTrack 3.0 μπορεί να κάνει το Ronin SC να ακολουθεί με ακρίβεια το επιλεγμένο θέμα χρησιμοποιώντας μια κινητή συσκευή. Οι νέοι αλγόριθμοι περιλαμβάνουν  βελτιστοποιημένους υπολογισμούς ειδικά για ανθρώπους. Παρόμοια με την τεχνολογία που υπάρχει σε ορισμένα drones DJI και τη σειρά Osmo, το ActiveTrack 3.0 χρησιμοποιεί την προβολή της κάμερας του κινητού τηλεφώνου και στέλνει αυτές τις πληροφορίες στο Ronin-SC. Οι χρήστες μπορούν να τοποθετήσουν το κινητό τηλέφωνο στην κορυφή του hotshoe της φωτογραφικής μηχανής με την ενσωματωμένη βάση στήριξης τηλεφώνου, να ανοίξουν την εφαρμογή Ronin και να επιλέξουν το θέμα που θα ακολουθεί το gimbal αυτόματα.

Ronin-SC

Το Ronin-SC είναι συμβατό με μια ποικιλία εξαρτημάτων της DJI, συμπεριλαμβανομένου ενός νέου, ελαφρύτερου κινητήρα εξωτερικής εστίασης (focusing, μονάδας εντολών, DJI Force Pro, DJI Master Wheels και ορισμένων αξεσουάρ third-party.

Τώρα όσο αναφορά το οικονομικό κομμάτι υπάρχουν δύο εκδόσεις του Ronin-SC διαθέσιμες:

Το Ronin-SC Standard περιλαμβάνει τα βασικά αξεσουάρ και θα κοστίζει περίπου 359 ευρώ και το Ronin-SC Pro Combo που περιέχει το focus wheel μαζί με εξωτερικό focus motor και το Remote Start Stop (RSS) Splitter στη τιμή των 459 ευρώ.
Leave a comment