Ένα αγαπημένο κανάλι των ελλήνων χρηστών του YouTube είναι εκείνο των Unboxholics.  Οι Σάκης και Αλέξανδρος Καρπάς ,τα δύο αδέρφια απο την Αριδαία και η ομάδα τους ασχολούνται κυρίως με Gaming και Τεχνολογία (κινητά τηλέφωνα, unboxing κλπ) ενώ τελευταία έχουν ασχοληθεί λίγο περισσότερο και με τον κινηματογράφο, με πολύ ωραία αποτελέσματα.

Το πιο πρόσφατο εγχείρημά τους, το “Κουκλοθέατρο” είναι πρωτότυπο και ενδιαφέρον.  Πρόκειται για μια ιστορία μυστηρίου σε ολιγόλεπτα επεισόδια τα οποία στηρίζονται στην αλληλεπίδραση μεταξύ των δημιουργών και του κοινού.  Με λίγα λόγια, οι θεατές στα σχόλια προτείνουν πως θα συνεχιστεί η ιστορία.  Προσθέτουν νέους χαρακτήρες, γράφουν διαλόγους, σκηνές και ουσιαστικά αποφασίζουν για τη συνέχεια.

Από πλευράς κινηματογράφησης, το “Κουκλοθέατρο” είναι άψογο. Ο Αλέξανδρος Καρπάς δημιουργεί μια ατμοσφαιρική φωτογραφία με “καθαρά” αλλα και με κλειστοφοβικά πλάνα, ενώ οι φωτισμοί είναι ρεαλιστικοί και “σκληροί” όσο χρειάζεται στα σημεία που επιδιώκουν να κάνουν τον θεατή να αισθανθεί άβολα και να παρασυρθεί από την ατμόσφαιρα μυστηρίου.

Δεν θα κρίνουμε την υποκριτική ικανότητα των συμμετεχόντων καθώς δεν είναι, ούτε και δηλώνουν, ηθοποιοί όμως έτσι κι αλλιώς, χρησιμοποιούν έξυπνες σκηνοθετικές τεχνικές ώστε να μην απαιτούνται ιδιαίτερες υποκριτικές ικανότητες.  Μια από αυτές είναι η χρήση της τεχνικής της αφήγησης, που έχει αναλάβει ο πρωταγωνιστής Σάκης Καρπάς, και την οποία υπηρετεί αξιοπρεπέστατα.

Οι εμβόλιμες ονειρικές, απόκοσμες σκηνές είναι όμορφες κινηματογραφικά αλλά και εικαστικά και λειτουργούν πολλαπλασιαστικά στην θριλερική, μυστηριακή ατμόσφαιρα ενώ σε αυτό συμβάλλει πολύ και η μουσική που τις συνοδεύει.

Σεναριακά, θα μπορούσαμε να εντοπίσουμε κάποιες αστοχίες, αλλά δεν θα σταθούμε σε αυτό και ακολουθώντας τις οδηγίες των δημιουργών “Μην ψάχνετε τις λεπτομέρειες και μην επιστρατεύετε την κινηματογραφική λογική. Όπως και στα όνειρα, έτσι και στο Κουκλοθέατρο, όλα μπορούν να συμβούν”

Στα τεχνικά τώρα ο Αλέκος Καρπάς χρησιμοποιεί προς το παρόν την κάμερα BlackMagick Ursa Mini Pro.

Από φακούς στα στούντο τουρ που κάνουν τα παιδιά έχουμε παρατηρήσει έναν εξαιρετικό Prime Lens της Zeiss τον Otus 55 1.4 και κάποιους άλλους πιο mainstream όπως ο εξαιρετικός Sigma 18-35 1.8

Υπάρχει ένα ωραίο studio tour που εχει κάνει ο Ευτυχης Μπλέτσας, στο στουντιο του Αλέκου Καρπά.

Αυτή τη στιγμή, βρισκόμαστε στο τρίτο επεισόδιο.  Δείτε τα, και είμαστε σίγουροι πως θα ανυπομονείτε να δείτε πως θα εξελιχθεί η ιστορία και που ξέρετε αν μοιραστείτε την δική σας έμπνευση με τους δημιουργούς στα σχόλια, ίσως να δείτε και την δικη σας ιδέα να παίρνει σάρκα και οστά σε κάποιο από τα επόμενα επεισόδια!

Να πούμε πως αυτή δεν ήταν η πρώτη κινηματογραφική απόπειρα των unboxholics, η αρχή είχε γίνει με το Πρόγευμα που μπορείτε να το δείτε κι αυτό παρακάτω

 

 

 

 
Leave a comment