Η βραβευμένη στις Νύχτες Πρεμιέρας μικρού μήκους ταινία «Η Σιγή των Ψαριών όταν Πεθαίνουν» του Βασίλη Κεκάτου θα προβληθεί σήμερα Τρίτη 15 Οκτωβρίου στην ΕΡΤ2 (23:00).

Η ταινία «Η Σιγή των Ψαριών όταν Πεθαίνουν» έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο 71ο Φεστιβάλ του Λοκάρνο, προβλήθηκε στο διαγωνιστικό πρόγραμμα του Σάντανς, ενώ το σενάριό της είχε συμμετάσχει στο Euro Connection του Φεστιβάλ του Clermont-Ferrand καθώς επίσης και στο European Short Pitch της Nisi Masa. Πέρσι, στο 41ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας πήρε το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Νοτιoανατολικής Ευρώπης στο Διεθνές Διαγωνιστικό καθώς και Ειδικό Βραβείο στο Εθνικό Διαγωνιστικό ενώ στο 24ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, η ταινία απέσπασε τα βραβεία Ανδρικής Ερμηνείας για τον Ανδρέα Κωνσταντίνου και Β’ Καλύτερης Ταινίας.

Υπόθεση
Ο Μάκης εργάζεται σε ένα επαρχιακό ιχθυοτροφείο. Ένα πρωί, καθ’ οδόν για τη δουλειά του, πληροφορείται πως πέθανε την προηγούμενη μέρα. Ύστερα από μερικές αποτυχημένες απόπειρες να αποδείξει πως είναι ζωντανός, αποφασίζει να ξοδέψει την τελευταία μέρα του προσπαθώντας να εξασφαλίσει την επιβίωση των δύο αγαπημένων του καναρινιών, μέχρι τη στιγμή της κηδείας του.

INFO
Η ταινία «Η Σιγή των Ψαριών όταν Πεθαίνουν» θα προβληθεί την Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019 στις 23:00 από την ΕΡΤ2.

Σκηνοθεσία:Βασίλης Κεκάτος
Σενάριο:Βασίλης Κεκάτος
Διεύθυνση φωτογραφίας:Γιώργος Βαλσαμής
Μοντάζ:Σμαρώ Παπαευαγγέλου
Ήχος:Γιάννης Αντύπας

Ηθοποιοί:Ανδρέας Κωνσταντίνου, Άγγελος Σκασίλας, Αλέξανδρος Παπαϊωάννου, Κωστής Ταβουλάρης, Αλεξάνδρα Κ*

Παραγωγή:Blackbird Production, [email protected] / ΕΡΤ ΑΕ, [email protected], [email protected] / Tripode Productions, [email protected]

Παραγωγός/Παραγωγοί:Ελένη Κοσσυφίδου
Σκηνικά:Εύα Γουλάκου
Φορμάτ:DCP
Χρώμα:Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής:Eλλάδα
Έτος Παραγωγής:2018
Διάρκεια:19΄
Βραβεία/Διακρίσεις:Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Νότιoανατολικής Ευρώπης, Ειδικό Βραβείο-Φεστιβάλ Δράμας (2018),
Leave a comment