Μία ξεχωριστή ταινία κινουμένων σχεδίων που έκανε τεράστια εισπρακτική επιτυχία στην χώρα της, τη Δανία, και έρχεται να διασκεδάσει τους θεατές με τις ξεκαρδιστικές της σκηνές και την καταιγιστική της δράση.

Ο Δανός κωμικός Άντερς Μάθεσεν βασίζεται στο best-seller βιβλίο του και παρουσιάζει μία έξυπνη, αιχμηρή, επίκαιρη και τολμηρή μαύρη κωμωδία με ήρωα ένα παιδί που προσπαθεί να επιβιώσει σε έναν σκληρό κόσμο με τη βοήθεια ενός συμμάχου που έχει τη μορφή μιας κούκλας Καρό Νίντζα.

Σύνοψη 

Μία στοιχειωμένη κούκλα Νίντζα συνεργάζεται με τον Άλεξ για να πάρει εκδίκηση για τον χαμό ενός φτωχού παιδιού. Ο Καρό Νίντζα βοηθάει τον Άλεξ να αντιμετωπίσει τον τραμπούκο του σχολείου και να κατακτήσει το κορίτσι των ονείρων του, ενώ ο Άλεξ του μαθαίνει ότι μία εκδίκηση δεν είναι καλύτερη από ένα έγκλημα.

Σημείωμα του δημιουργού Άντερς Μάθεσεν

Η ιστορία της ταινίας προέκυψε εκτονώνοντας λίγη επιθετικότητα από μέσα μου 10 χρόνια πριν, όταν σχεδίασα έναν μικρό Νίντζα, που για κάποιον άγνωστο λόγο έτυχε να είναι καρό. Ανάρτησα το σχέδιο μου στο διαδίκτυο και πολλοί αντέδρασαν θετικά στον μικρό, θυμωμένο χαρακτήρα που καμουφλαριζόταν σε όλες τις καρό επιφάνειες. Ήθελα για καιρό να κάνω μία καινούρια ταινία κινουμένων σχεδίων και ξαφνικά μου φάνηκε ότι έπρεπε να ζωντανέψω τον Καρό Νίντζα.

Η φιλοδοξία μου ήταν να κάνω μια ταινία που μπορεί να τη δει όλη η οικογένεια, χωρίς να είναι πολύ παιδική. Έχει επίπεδα που μπορούν να απολαύσουν μικροί και μεγάλοι.

H ταινία αξιοποιεί μεθόδους και αφηγηματικό στυλ από κλασικές ιαπωνικές ταινίες. Πράγματα όπως καταιγίδες, ένα αέτωμα λουσμένο στο σεληνόφως, άνθη μηλιάς. Τα κινούμενα σχέδια δεν θυμίζουν καρικατούρες και το ύφος είναι ρεαλιστικό, τονίζοντας τη δράση. Με άλλα λόγια, η ταινία δεν έχει φιγουρατζίδικες σκηνές δράσης, όπως εκρήξεις, καταιγιστικά κυνηγητά και δράκους που βγάζουν φωτιές από το στόμα τους. Είναι μια ταινία που υπερασπίζεται το καλό και έρχεται σε αντιπαράθεση με την τρέχουσα τάση που υποστηρίζει ότι ακόμα κι αν δεν κάνεις κάτι κακό, θα το κάνει κάποιος άλλος.

Στην ταινία είναι εντάξει να γιουχάρεις τους κακούς και δεν υπάρχει αμφιβολία ποιος είναι ο καλός και ποιος ο κακός. Η ταινία μας εμπνέει να πιστεύουμε στον εαυτό μας, να ελπίζουμε ότι το καλό θα κερδίσει και να μην το βάζουμε κάτω ποτέ.

Η μουσική της ταινίας είναι μία μείξη δυτικής hiphop/triphop και ιαπωνικής μουσικής. Φιλοδοξήσαμε να φτιάξουμε μία μουσική επένδυση με μπιτ και ακούσματα από μπαμπού πνευστά και ιαπωνικά κρουστά.

Σκηνοθετούμε μαζί με τον Θορμπιόρν Κριστόφερσεν, ο οποίος με βοήθησε και στο σενάριο, ενώ έχει συνεισφέρει στην εικαστική έκφραση του.

Οι χαρακτήρες

Άλεξ (με τη φωνή του Παναγιώτη Αποστολόπουλου)

Ένα 13χρονο αγόρι, γλυκό, έξυπνο με καλή αίσθηση του χιούμορ. Φοβάται το ρίσκο και δεν κάνει πράγματα που τραβάνε την προσοχή.

Καρό Νίντζα (με τη φωνή του Ρένου Χαραλαμπίδη)

Ο ήρωας και κεντρικός χαρακτήρας της ταινίας, στο πλάι του Άλεξ. Ένας παλιός Νίντζα που προδόθηκε πριν από 500 χρόνια και τώρα περιφέρεται ως εκδικητικό πνεύμα που διψά για απονομή δικαιοσύνης. Μπορεί να στοιχειώσει έμψυχα όντα και άψυχα αντικείμενα. Στην ταινία έχει κυριεύσει μία καρό κούκλα Νίντζα, που κατασκευάστηκε σε ένα εργοστάσιο της Ταϊλάνδης. Είναι περπατημένος και ιδιαίτερα εύστροφος. Είναι μεθοδικός και, μερικές φορές, παρορμητικός. Μπορεί να γίνει ευέξαπτος και δεν μιλάει πάντα ευγενικά.

Σον (με τη φωνή του Παναγιώτη Κλαδή)

Ο παχουλός ετεροθαλής αδελφός του Άλεξ είναι ένα χρόνο μεγαλύτερος και πολύ πιο πονηρός. Είναι κακόβουλος, συμφεροντολόγος, λάτρης των ηλεκτρονικών παιχνιδιών, τα οποία παίζει μέσα στα σκοτάδια τρώγοντας πατατάκια.

Σερίνα (με τη φωνή της Ρίας Απέργη)

Η γλυκιά και τρυφερή μητέρα του Άλεξ. Είναι θεραπεύτρια και διαιτολόγος. Κάνει ομαδικές θεραπευτικές συνεδρίες και ρίχνει τα ταρό σε όποιον χρειάζεται.

Θείος Στιούαρτ (με τη φωνή του Άλκη Ζερβού)

Ο θείος της Σιρέν. Δουλεύει μάγειρας σε φορτηγό πλοίο και λείπει μήνες ολόκληρους. Όταν είναι στη στεριά, περνάει τον χρόνο του τραγουδώντας, πίνοντας και τηγανίζοντας αυγά.

Οδυσσέας (με τη φωνή του Χρήστου Θάνου)

Ο καλύτερος φίλος του Άλεξ. Ένα σπασικλάκι με ακριβά ρούχα που του πέφτουν μεγάλα. Μοιάζει με χόμπιτ που φοράει χοντροκομμένα γυαλιά.

Γκλεν (με τη φωνή του Βίκτωρα Κορδερά)

Ο φόβος και τρόμος όλου του σχολείου. Γεμάτος σπυριά, κοντοκουρεμένος και πολύ κακός. Αν κρίνει κανείς από τις φορές που έχει μείνει στάσιμος, παίζει να είναι κάπου ανάμεσα στα 17 με 43.

Τζέσικα (με τη φωνή της Βούλας Κορδερά)

Το κορίτσι που αρέσει σε όλους στο σχολείο. Καμία αμφιβολία. Είναι απόλυτα δημοφιλής. Είναι χαριτωμένη, ξέρει ότι είναι κουκλάρα και μοιάζει απόμακρη.
Leave a comment