Δήλωση “βόμβα” από τον Κουέντιν Ταραντίνο, ο οποίος ανακοίνωσε πως η δέκατη ταινία που θα σκηνοθετήσει αναμένεται να είναι και η τελευταία του. “Δεν βιάζομαι”, τόνισε.

Ο Κουέντιν Ταραντίνο εμφανίστηκε στην εκπομπή “Who’s Talking to Chris Wallace?” και μίλησε για τη δημιουργία ταινιών, ενώ εξήγησε γιατί η δέκατη ταινία του θα είναι σίγουρα η τελευταία του.

“Το κάνω 30 χρόνια και ήρθε η ώρα να ολοκληρώσω την παρουσία μου. Το έχω κάνει, έχω δώσει όλη μου τη ζωή σε αυτό. Και ξέρετε, δεν έκανα οικογένεια μέχρι αργά στη ζωή μου”, είπε ο Ταραντίνο στον Κρις Γουάλας του CNN.

“Πάντα εξίσωνα το επίπεδο των ταινών που κάνω, με την ορειβασία. Έλεγα ότι αυτή η ταινία είναι το Έβερεστ μου και αυτή η ταινία είναι το Κιλιμάντζαρο και αυτή η ταινία είναι το Φούτζι. Και έχω περάσει όλο αυτό το διάστημα στο βουνό… Είμαι διασκεδαστής. Θέλω να σας αφήνω να θέλετε περισσότερα”, εξήγησε.

Ο κορυφαίος σκηνοθέτης των ταινιών “Kill Bill” και “Pulp Fiction” πρόσθεσε ότι δεν θέλει να χάσει την επαφή με τους θαυμαστές των ταινιών του ή με όσα συμβαίνουν στον κόσμο.

“Δεν θέλω να γίνω αυτός ο γέρος που δεν έχει επαφή… ήδη νιώθω λίγο σαν ένας γέρος που δεν έχει καμία επαφή όταν πρόκειται για τις τρέχουσες ταινίες που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή. Και αυτό συμβαίνει. Αυτό ακριβώς συμβαίνει”, είπε ο ταραντίνο.

Ο Ταραντίνο ανακοίνωσε, επίσης, πως η επόμενη ταινία που θα κάνει – η δέκατη στη σειρά – θα είναι η τελευταία του, ωστόσο, δήλωσε πως δεν έχει ιδέα για το τι ταινία θα είναι.

“Δεν βιάζομαι να κάνω την τελευταία μου ταινία”, είπε ο διάσημος σκηνοθέτης. “Έχω λοιπόν το βιβλίο μου, κάνω μερικά άλλα πράγματα και μετά θα σκεφτώ ποια θα είναι η επόμενη ταινία”.

Διερωτήθηκε, επίσης, το τι ακριβώς είναι μια ταινία σήμερα, όπου όλο και περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν streaming υπηρεσίες ροής για να παρακολουθήσουν ταινίες αντί να πηγαίνουν στο σινεμά.

“Αυτή τη στιγμή, δεν ξέρω καν τι είναι ταινία. Είναι κάτι που παίζει στο Netflix; Είναι κάτι που παίζει στο Amazon και οι άνθρωποι το βλέπουν στον καναπέ τους με τη γυναίκα τους ή τον άντρα τους; Είναι ταινία; Γιατί η τελευταία μου ταινία άνοιξε σε 3000 αίθουσες και παίχτηκε σε όλο τον κόσμο για μερικούς μήνες”, είπε ο Ταραντίνο.

“Τώρα το θέμα είναι ότι δεν έχω την απάντηση σε αυτή την ερώτηση, αλλά δεν νομίζω ότι την έχει και κανένας άλλος. Νομίζω ότι μένει να φανεί το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση και έτσι μέχρι εκείνη τη στιγμή θα ξέρω τι είναι οι ταινίες σε λίγα χρόνια από τώρα”, κατέληξε.

 
Leave a comment