Ο Κύκλος Σύγχρονου Ισπανικού Κινηματογράφου διοργανώνεται για τέταρτη συνεχή χρονιά από το Ινστιτούτο Θερβάντες και την Ελληνοαμερικανική Ένωση σε συνεργασία με την πρεσβεία της Ισπανίας στην Αθήνα, προβάλλοντας την πολυφωνία των περιεχομένων του και την ποικιλότητα των σχημάτων και μορφών της παραγωγής του. Οι προβολές θα πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο κάθε Δευτέρα από τις 4 Νοεμβρίου έως τις 2 Δεκεμβρίου (στις 19:30), στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Αθήνα).

Ο φετινός κύκλος προβολών προσφέρει ένα δείγμα της πιο πρόσφατης παραγωγής μέσω πέντε πολύ ανόμοιων ταινιών (τρεις μυθοπλασίας και δύο ντοκιμαντέρ) που εκπροσωπούν τις διαφορετικές συνιστώσες και τις ποικίλες θεματικές ανησυχίες του ισπανικού κινηματογράφου. Όλες οι ταινίες προβάλλονται με ελληνικούς υπότιτλους.

Αναλυτικά το πρόγραμμα προβολών έχει ως εξής:

Δευτέρα 4/11: «Julia Ist» (2017), της Elena Martín.

Διάρκεια: 90΄. Κατάλληλη για άνω των 12 ετών.

Η Χούλια αποφασίζει να πραγματοποιήσει το Erasmus της στο Βερολίνο. Η πόλη θα της δώσει ένα πιο παγωμένο καλωσόρισμα από το αναμενόμενο και αναγκάζεται να ζυγίσει την πραγματικότητα με τις προσδοκίες της.

 

Δευτέρα 11/11: «Οι υπόλοιπες μέρες» (2017), του Carlos Agulló.

Ντοκιμαντέρ. Διάρκεια: 90΄. Κατάλληλη για άνω των 12 ετών.

Ο αγώνας για τη ζωή είναι αναπόφευκτα στο τέλος, χαμένος. Το έργο του Δρ. Pablo Iglesias, Ιατρού της Παρηγορητικής Φροντίδας, ξεπερνά το θάνατο και εστιάζει στην ποιότητα ζωής.

 

Δευτέρα 18/11: «Δεν ξέρω να λέω αντίο» (2017), του Lino Escalera.

Διάρκεια: 97΄. Κατάλληλη για άνω των 12 ετών.

Ο πατέρας της Κάρλα βρίσκεται σε τελικό στάδιο λόγω ασθένειας. Μαζί, ξεκινούν ένα ταξίδι για να ξεφύγουν από την πραγματικότητα και να ανακτήσουν τον χαμένο χρόνο.

 

Δευτέρα 25/11: «Saura (s)» (2017), του Félix Viscarret.

Ντοκιμαντέρ, Διάρκεια: 86΄. Κατάλληλη για όλους.

O Carlos Saura είναι ένας ζωντανός μύθος. O Félix Viscarret προσπαθεί να αναδείξει την πιο οικεία πλευρά του Saura μέσα από συνομιλίες της αραγονικής μεγαλοφυΐας με τα 7 παιδιά του. Του Saura όμως δεν του αρέσει να μιλάει για το παρελθόν του.

 

Δευτέρα 2/12: «Η Μαρία (και οι άλλοι)» (2016), της Nely Reguera

Διάρκεια: 92΄. Κατάλληλη για άνω των 7 ετών.

Από τότε που πέθανε η μητέρα της, η Μαρία προσέχει τον πατέρα και τα αδέλφια της. Όταν ο πατέρας της ανακοινώνει ότι παντρεύεται την συμπαθή νοσοκόμα του, Κατσίτα, η Μαρία βλέπει τον κόσμο της να διαλύεται. Είναι η ώρα να ζήσει τη δική της ζωή.
Leave a comment