Το MOViEMENT σας προσκαλεί σε ένα κινηματογραφικό ταξίδι μέσα από διάφορες όψεις της μετανάστευσης γύρω από τη Μεσόγειο και πέρα από αυτή.

Το φεστιβάλ περιλαμβάνει ντοκιμαντέρ μικρού και μεγάλου μήκους, καθώς και ταινίες μυθοπλασίας από καθιερωμένους και άγνωστους σκηνοθέτες. Κάποιες από τις ταινίες θα προβληθούν για πρώτη φορά στο MOViEMENT.

Το MOViEMENT παρουσιάζει διαφορετικές οπτικές, υποκειμενικές απόψεις και εμπειρίες, όπως η εργασία των οικιακών βοηθών, ο δομικός ρατσισμός, οι οικογενειακές σχέσεις, η ένταξη, ο πόλεμος, ο εκτοπισμός και η αλληλεγγύη, με στόχο να προκαλέσει τις απόψεις του θεατή αποδομώντας  τις κυρίαρχες αφηγήσεις και δημιουργώντας χώρο για σκέψη και αλληλεγγύη. Παράλληλα με τις προβολές, το πρόγραμμα περιλαμβάνει ερωτήσεις του κοινού, καθώς και συζητήσεις σε πάνελ με κινηματογραφιστές, ηθοποιούς και ακτιβιστές – συνθήκες που θα διευκολύνουν το διάλογο και την ανταλλαγή απόψεων με το κοινό.

Οι ταινίες που συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα προέρχονται από μια ευρεία γκάμα χωρών όπως η Τυνησία, ο Λίβανος, η Ελλάδα, η Ισπανία, η Συρία, η Ιταλία, η Γερμανία και η Αίγυπτος. Το MOViEMENT είναι μια πρωτοβουλία του Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ – Παράρτημα Ελλάδας σε συνεργασία με τα γραφεία του Ιδρύματος στην Βυρηττό, την Τύνιδα και το Βερολίνο.

MOViEMENT-Διαστάσεις της Μετανάστευσης στο Σινεμά
Ταινιοθήκη της Ελλάδος από 30/10 έως 3/11
Leave a comment