Νέο Διοικητικό Συμβούλιο ανέδειξε η Αμερικανική Εταιρεία Κινηματογραφιστών (ASC) με τον Σέλι Τζόνσον να επιλέγεται ως ο 47ος πρόεδρος του οργανισμού.

Στο Διοικητικό Συμβούλιο συμμετέχουν επίσης ως Αντιπρόεδροι οι Charlie Lieberman, John Simmons και Patti Lee. Ταμίας ο Charles Minsky και γραμματέας ο Dejan Georgevich.

Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ASC, που εκλέγονται από τα ενεργά μέλη του οργανισμού, είναι επίσης οι John Bailey, Patrick Cady, Steven Fierberg, Michael Goi, Charles Minsky, Lowell Peterson, Lawrence Sher, Eric Steelberg, John Toll, Amy Vincent και Mandy Walker. Αναπληρωματικά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου είναι οι Karl Walter Lindenlaub, Georgevich, Denis Lenoir, Steven Poster και Mark Irwin.

Ο Τζόνσον αναλαμβάνει την εξουσία από τον νυν Πρόεδρο Στίβεν Λάιτχιλ, ο οποίος υπηρέτησε τρεις θητείες.

«Το πνεύμα συνεργασίας του ASC θα συνεχιστεί με συνεχή εστίαση στην εκπαίδευση του κλάδου, την καθοδήγηση και την προβολή της διαφορετικότητας», δήλωσε ο Johnson. «Η ένωση αγκαλιάζει τις νέες τεχνολογίες και ανυπομονεί να αναπτύξει τα πιο πρόσφατα εργαλεία για να διευκολύνει τη δημιουργία εικόνων που έχουν απήχηση στο κοινό. Οι πόρτες μας είναι ανοιχτές καθώς καλωσορίζουμε όλα τα καλλιτεχνικά και τεχνικά μυαλά που επιχειρούν να επεκτείνουν την ουσιαστική αφήγηση».

Ο Τζόνσον, που ειναι κάτοικος της Καλιφόρνια, αποφοίτησε από το Art Center College of Design το 1980. Εμπνευσμένος εν μέρει από τα συνεργεία με τα οποία δούλευε ο πατέρας του ως σκηνοθέτης, ο Τζόνσον επικεντρώθηκε στον κινηματογράφο και γρήγορα καθιερώθηκε με μια εντυπωσιακή και ποικιλόμορφη σειρά τηλεοπτικών σειρών , ταινίών και μίνι σειρών, συμπεριλαμβανομένης της αναπαράστασης του 1997 του Stephen King’s The Shining. Κέρδισε υποψηφιότητες για το βραβείο ASC για τη δουλειά του στις τηλεταινίες Everybody’s Baby: The Rescue of Jessica McClure (1990), The Inheritance (1997), τη σειρά The Others (2000) και τον πιλότο για την Training Day (2018).

Ο Τζόνσον ήταν Διευθυντής Φωτογραφίας σε πολλές ταινίες μεγάλου μήκους, όπως το Jurassic Park III, The Last Castle, Hidalgo, Sky High, Percy Jackson: Sea of Monsters, The Wolfman, Captain America: The First Avenger και το πρόσφατο δράμα Greyhound του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. .

Είναι μέλος του ASC από το 2000 και είναι επίσης μέλος της Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών.

Το ASC προσπαθεί να υπηρετήσει την αποστολή του να εμπνεύσει την επόμενη γενιά κινηματογραφιστών και να προωθήσει την τέχνη του κινηματογράφου μέσα από πολλές εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες του κλάδου. Η Εταιρεία έχει πάνω από 20 επιτροπές που ηγούνται των διαφόρων πρωτοβουλιών του οργανισμού, συμπεριλαμβανομένου του βραβευμένου Συμβουλίου τεχνολογίας απεικόνισης κίνησης (MITC), που ιδρύθηκε το 2003 για να κατανοήσει τον συνεχή αντίκτυπο της τεχνολογίας στην αλυσίδα απεικόνισης με τρόπο που εξυπηρετεί καλύτερα τα δημιουργικά συμφέροντα των κινηματογραφιστών. την Επιτροπή Οράματος, η οποία ενθαρρύνει και υποστηρίζει την πρόοδο των υποεκπροσωπούμενων κινηματογραφιστών, των συνεργείων τους και άλλων κινηματογραφιστών· περιφερειακά και διεθνή Master Classes που διδάσκονται από μέλη· Clubhouse Συζητήσεις με κινηματογραφιστές. και την Επιτροπή Εκπαίδευσης & Επικοινωνίας που ασχολείται με τις σχολές κινηματογράφου.

Το ASC ιδρύθηκε το 1919. Υπάρχουν 447 μέλη σήμερα που έχουν εθνικές ρίζες σε περίπου 20 χώρες. Υπάρχουν επίσης 274 συνδεδεμένα μέλη από βοηθητικούς κλάδους.

Πηγή: britishcinematographer.co.uk
Leave a comment