Το ΞΑΦΝΙΚΑ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, η διοργάνωση του freecinema.gr επιστρέφει για ένατη συνεχόμενη χρονιά. Για μία ολόκληρη εβδομάδα, που ξεκινάει από την Πέμπτη 23 Ιουλίου και ολοκληρώνεται την Τετάρτη 29 Ιουλίου, οι κινηματογραφόφιλοι της Αθήνας που αγαπούν το κλασικο ρεπερτόριο θα απολαύσουν δεκατρείς αγαπημένες ταινίες στον θερινό κινηματογράφο ΡΙΒΙΕΡΑ (Βαλτετσίου 46, Εξάρχεια).

Η φετινή διοργάνωση βαπτίστηκε “Σαν παλιό σινεμά” και εξηγώντας τους λόγους για την ονομασία αυτή, ο εμπνευστής και διοργανωτής του φεστιβάλ Ηλίας Φραγκούλης, αναφέρει: “Θα κάνετε συστάσεις απαραίτητες με φιλμ που διαθέτουν περιεχόμενο, με σενάρια ικανά να σας ταρακουνήσουν με τη διαχρονική τους αξία, θα απολαύσετε stars του κλασικού Χόλιγουντ και σπουδαίους ερμηνευτές που λείπουν από τη δική μας εποχή. Και θα καταλάβετε. Πολλά. Για το σινεμά, τη «μαγεία» του και τη σημασία του στη ζωή μας”.

Στην ίδια λογική κινούνται και οι φετινές ημερήσιες αφίσες για τις προβολές.  Η έμπνευση προήλθε, λέει και πάλι ο Ηλίας Φραγκούλης, από “μία αναφορά μου στις παλιές lobby cards που συνήθιζαν να φιγουράρουν έξω από τα σινεμά και, πλέον, σχεδόν έχουν καταργηθεί. Οι φωτογραφίες που συμπλήρωναν το βασικό poster art ήταν ένα μικρό όργιο τετραχρωμίας ή κάλυπταν με χρωματικές τίντες το μαυρόασπρο περιεχόμενο της εικόνας. Δεν είχε καν σημασία αν το έργο ήταν έγχρωμο ή ασπρόμαυρο! Την αισθητική γραμμή όριζαν οι μεγάλοι και καλοσχεδιασμένοι (στο χέρι, προφανώς) τίτλοι, μία «μικρογραφία» του επίσημου poster και η σαφώς μεγαλύτερη εικόνα από σκηνή του φιλμ”.

Την υλοποίηση όλων των παραπάνω ανέλαβαν στο δημιουργικό κομμάτι της αφίσας ο  Δημήτρης Κανελλόπουλος και ο Δημήτρης Κολέτσης και το αποτέλεσμα είναι απλά υπέροχο!

Δείτε τις αφίσες: