Το Cinobo σάς καλεί να στρέψετε την τηλεόραση στο μπαλκόνι και να φτιάξετε το προσωπικό σας, σπιτικό open air φεστιβάλ, επιλέγοντας 10 ταινίες που συνδέθηκαν τα τελευταία χρόνια με τα θερινά σινεμά της χώρας μας.

Τις απολαύσαμε τα τελευταία χρόνια στο θερινό της γειτονιάς μας, είτε ως νέες κυκλοφορίες είτε ως επανεκδόσεις. Γελάσαμε, συγκινηθήκαμε και ονειρευτήκαμε μαζί τους κάτω από τα αστέρια. Ταινίες που κάποια στιγμή αγαπήθηκαν σε ένα θερινό σινεμά, έχουν πλέον βρει τη θέση τους στην πλατφόρμα, για καλοκαιρινές βραδιές στο σπίτι. Φτιάξε ποπ κορν στην κατσαρόλα, βάλε το αντικουνουπικό στην πρίζα, γύρισε την τηλεόραση στο μπαλκόνι, και δες τις ταινίες της συλλογής Top 10 Open Air Memories.

Οι εγχώριοι θρίαμβοι Πρόστιμο του Φωκίωνα Μπόγρη και Digger του Τζώρτζη Γρηγοράκη. Η Μέριλ Στριπ ως Florence: Φάλτσο Σοπράνο, η ξεκαρδιστική γαλλική κωμωδία Βρε Καλώς Τους!, και η ιταλική σάτιρα Παράπονα στο Δήμαρχο. Τα τρία ισπανικά: το θρίλερ Κανείς Δεν Μπορεί να Μας Σώσει, το buddy movie Το Αριστούργημά Μου, και το γλυκόπικρο road movie Η Ελιά, γραμμένο από τον μόνιμο σεναριογράφο του Κεν Λόουτς, Πολ Λάβερτι. Η Πτώση της Αμερικανικής Αυτοκρατορίας του πολυβραβευμένου Καναδού σκηνοθέτη Ντενί Αρκάντ. Και μια ταινία προορισμένη να αγαπηθεί όσο λίγες κάτω από τον έναστρο ουρανό, καθώς ξαναπροβάλλεται φέτος σε επανέκδοση: η θρυλική Ντόλτσε Βίτα του Φεντερίκο Φελίνι.

*Όλες οι ταινίες της συλλογής είναι διαθέσιμες για streaming στο Cinobo.
Leave a comment