Έφυγε από τη ζωή η ενδυματολόγος και σκηνογράφος Γιούλα Ζωιοπούλου, σε ηλικίας 61 ετών, προκαλώντας θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο.

Η Γιούλα Ζωιοπούλου αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας τον τελευταίο καιρό που δυστυχώς δεν μπόρεσε να ξεπεράσει.

Σπούδασε σκηνογραφία και ενδυματολογία στη Σχολή Δοξιάδη και στη Σχολή Κινηματογράφου Σταυράκου απ’ όπου αποφοίτησε το 1985.

Κέρδισε το βραβείο σκηνογραφίας το 1993 για τις μικρού μήκους ταινιες «Αβαξ» του Νίκου Γραμματικού και «Οι μοναχικές Γυναίκες είναι Επικίνδυνες» της Κωστούλας Τωμαδάκη. Το 1994 απέσπασε το Βραβείο ενδυματολογίας το 1994 από το Υπουργείο Πολιτισμού στο Φεστιβαλ Θεσσαλονίκης για τις ταινίες «Απ’ το Χιόνι» του Σωτήρη Γκορίτσα, «Η Εποχή των Δολοφόνων» του Νίκου Γραμματικού, «Η Αυλή με τα Σκουπίδια» του Θανάση Σκρουμπέλου.

Το 2003 τιμήθηκε βραβείο σκηνογραφίας από το Υπουργείο Πολιτισμού στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης για την ταινία «Βασιλιάς» του Νίκου Γραμματικού, το 2014 βραβείο Ενδυματολογίας από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου για την ταινία «Μικρά Αγγλία» του Παντελή Βούλγαρη και το 2017 βραβείο ενδυματολογίας για τη «Ρόζα της Σμύρνης» του Γιώργου Κορδέλα.

Το 2010 απέσπασε ξανά βραβείο σκηνογραφίας στα «Πρόσωπα 2010» για την σκηνογραφία στην τηλεοπτική σειρά «Καρυωτάκης» του Τάσου Ψαρρά. Τελευταία της δουλειά ήταν η ενδυματολογική επιμέλεια στις «Άγριες Μέλισσες».
Leave a comment