Πέθανε χθες το απόγευμα της 21ης Ιανουαρίου 2020 ο Terry Jones, ένα από τα ιδρυτικά μέλη και σκηνοθέτης τριών από τις ταινίες των Monty Python, σε ηλικία 77 ετών.  Όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του, ο Terry πάλευε γενναία – και πάντα με χιούμορ – με μια σπάνιας μορφής άνοια, από το 2015.

Ο Jones, εκτός από τη σκηνοθεσία στις ταινίες των Monty Python, ήταν επίσης ένας πολυγραφότατος δημιουργός τηλεοπτικών ντοκιμαντέρ και παιδικών βιβλίων.

Η κωμική σειρά Monty Python’s Flying Circus, προβαλλόταν στο BBC από το 1969 έως το 1974 και με τα σουρεαλιστικά και τολμηρά αστεία τους αποτέλεσαν μια από τις σειρές με τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως στον τομέα της κωμωδίας που ενέπνευσε γενιές κωμικών έκτοτε.

Σκηνοθέτησε τις εμβληματικές ταινίες των Monty Python, “Monty Python and the Holy Grail”, “The Life of Brian” και “The Meaning of Life”.  Μετά την απόφαση των Monty Python να μην γυρίσουν άλλη ταινία, ο Jones συνέχισε να σκηνοθετεί τα δικά του έργα ενώ γύρισε και πολλά τηλεοπτικά ντοκιμαντέρ ορμώμενος από την αγάπη του για την αρχαία και μεσαιωνική ιστορία.  Η τελευταία του σκηνοθετική δουλειά ήταν το 2015 με την κωμωδία “Absolutely Anything” όπου εμφανίστηκαν όσα μέλη των Monty Python βρισκόντουσαν στη ζωή.

Το 2016, αποκάλυψε ότι διαγνώστηκε με άνοια και έγινε το δημόσιο πρόσωπο της αρρώστιας προκειμένου να γνωστοποιήσει και να ευαισθητοποιήσει σχετικά το κοινό.