Τα “Παράσιτα” του Μπονγκ Τζουν-χο γράφουν ιστορία καθώς βραβεύτηκαν στην κατηγορία του καλύτερου δράματος και από το Σωματείο των Μοντέρ, αλλά και για την Καλύτερη Συνολική Ερμηνεία σε ταινία στα SAG Awards.

Είναι η πρώτη φορά που μια ξενόγλωσση ταινία βραβεύεται από το σωματείο των μοντέρ ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το βραβείο των μοντέρ συχνά συμπίπτει με εκείνο του Όσκαρ καλύτερης ταινίας και τα “Παράσιτα” φέτος διεκδικούν 6 Όσκαρ (καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, πρωτότυπου σεναρίου, ξενόγλωσσης ταινίας, σκηνογραφίας και μοντάζ).

Ακόμα πιο βαρύνουσας σημασίας είναι το γεγονός ότι οι συνυποψήφιες ταινίες στην κατηγορία ήταν οι σπουδαίες αμερικάνικες ταινίες «Ford v Ferrari», «Ο Ιρλανδός»,  «Joker»  και «Ιστορία Γάμου».

Στην κατηγορία της κωμωδίας βραβεύτηκε το «Jojo Rabbit» του Τάικα Γουαϊτίτι που κι αυτό άφησε πίσω ταινίες όπως το “Once upon a time in Hollywood” του Κουέντιν Ταραντίνο.

Όπως και να έχει, η βραδιά της απονομής των Όσκαρ προβλέπεται συναρπαστική, όχι μόνο για την κατηγορία του Μοντάζ αλλά πλέον και για εκείνη της Καλύτερης Ταινίας!