Μια από τις ταινίες που ξεχωρίσαμε στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας το 2018 και ίσως η πιο “ώριμη” ταινία του γνωστού μικρομηκά Θοδωρή Βουρνά.

Ο Βουρνάς στο «Συλλέκτη» καθοδηγεί τους θεατές με μεθοδικότητα στα σκοτεινά μονοπάτια του μυαλού ενός κατά συρροήν δολοφόνου και ταυτόχρονα τον πρωταγωνιστή του, Δημήτρη Λιακόπουλο, σε μια από τις καλύτερες ερμηνείες του.

Ξεχωρίζει επίσης η ερμηνεία του Μιχάλη Οικονόμου αλλά και η ανεπιτήδευτη μυστηριώδης ατμόσφαιρα της φωτογραφίας του Φανούρη Καζάκη όπου το υπέροχο σενάριο της Κατερίνας Βαϊμάκη το απαιτεί.

 

«Αγαπάμε αυτό που θαυμάζουμε. Κι αυτό που θαυμάζουμε θέλουμε να το αποκτήσουμε”

Λίγα λόγια…

“Μερικές φορές αναρωτιέμαι αν η τέχνη αντιγράφει τη ζωή ή το ακριβώς αντίθετο” ‘Όταν ο Συλλέκτης εντοπίζει σε κάποιον ένα χαρακτηριστικό που θαυμάζει, πρέπει να το αποκτήσει. Ο τρόπος του σύντομος και αποτελεσματικός. Τον σκοτώνει. Φροντίζει όμως πάντα να κρατήσει ένα αναμνηστικό. Ένα αντικείμενο σχεδόν ασήμαντο, που περνάει απαρατήρητο από το ανυποψίαστο μάτι : έναν αναπτήρα, μια πένα, ένα ρολόι. Όταν ο Άγγελος (Μιχάλης Οικονόμου) αρχίζει να υποψιάζεται τον Αλέξη (Δημήτρη Λιακόπουλο), πρέπει να τον γνωρίσει. Γίνεται ευθύς ο κεντρικός του ήρωας. Δεν τον φοβάται. Τον θαυμάζει. Και είναι ικανός να κάνει τα πάντα για να μην απομυθοποιηθεί η εικόνα του. Όταν ο Αλέξης γνωρίζει την Ειρήνη (Νεφέλη Παπαδερού), αλλάζει. Χαμογελάει περισσότερο. Η Ειρήνη μπαίνει στην τακτοποιημένη ζωή του και τον κάνει να καταλάβει ότι στις σχέσεις των ανθρώπων “ο χρόνος είναι το κλειδί”. Όταν όμως ο Άγγελος συναντήσει τον Αλέξη; Τι θα συμβεί τότε;

Συντελεστές:

Πρωταγωνιστούν: Δημήτρης Λιακόπουλος, Μιχάλης Οικονόμου, Νεφέλη Παπαδερού, Χρήστος Καπενής

Σχεδιασμός Παραγωγής: Γιάννης Δούμας

Διεύθυνση Παραγωγής: Ιωάννης Νικολέττος

Βοηθός Σκηνοθέτη: Σελήνη Παπαγεωργίου

Διευθυντής Φωτογραφίας: Φανούρης Καζάκης

Ηχοληψία: Αντώνης Ζερβός

Μοντάζ: Γιώργος Τσιρογιάννης

Σενάριο: Κατερίνα Βαϊμάκη

Σκηνοθεσία: Θοδωρής Βουρνάς

Παραγωγή: Direct Productions, Protasis Productions

φωτογραφίες backstage: Γιάννης Πρίφτης

 

Δείτε και το πολύ ενδιαφέρον making of της ταινίας:
Leave a comment