Μια πολύ μικρού μήκους ταινία, εμπνευσμένη από την αλληλογραφία μεταξύ δύο αντρών που ήταν ερωτευμένοι κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, του Gilbert Bradley και του Gordon Bowsher.

Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του εκπαίδευσης στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, ο Gilbert Bradley ήταν ερωτευμένος.  Αντάλλαξε εκατοντάδες γράμματα με το πρόσωπο με το οποίο ήταν ερωτευμένος, που υπέγραφε μόνο με το αρχικό γράμμα “G”.  Περισσότερο από 70 χρόνια μετά, ανακαλύφθηκε ότι G ήταν το αρχικό του Gordon.

Τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, η ομοφυλοφιλία δεν ήταν απλώς παράνομη αλλά οι στρατιώτες μπορούσαν να τουφεκιστούν αν ανακαλύπτονταν πως έκαναν ομοφυλοφιλικό σεξ.  Κάποιοι Βρετανοί στρατιώτες, αφού ρίσκαραν τη ζωή τους για την πατρίδα τους, διώχθηκαν και φυλακίστηκαν από τις στρατιωτικές αρχές επειδή ήταν ομοφυλόφιλοι.

Αυτή η ταινία φτιάχτηκε για να τιμήσει αυτούς τους άνδρες και τις γυναίκες… και καταφέρνει μέσα στα δύο λεπτά της διάρκειάς της να μας μεταφέρει το κλίμα και τη συναισθηματική ένταση που οι άνθρωποι αυτοί βίωσαν εκείνη την εποχή.

 

Συντελεστές:

A film by – Craig Bingham
Production – Dadbod films
Starring – James Frecheville
Producer – Robert Wildsmith
Line producer – Lucy Dang
DOP – Jack Reynolds
Focus – Merritt Gold
Make up artist – Anna Thompson –
Sound – Guss Collins / House Of Noise
Behind the scenes – Peter Lally
Costume – Angels

Original score – Guss Collins
Sound design – Aaron Taffel
Colour – Toby Tomkins / CHEAT IT
VO – Guss Collins

Special thanks to

Panavision
Kodak film
CHEAT IT