Τρία χρόνια μετά το “The Witch” o Robert Eggers επιστρέφει με ένα ακόμα ατμοσφαιρικό θρίλερ και πρωταγωνιστές τους Robert Pattinson και Willem Dafoe, στο οποίο και πάλι έχει γράψει το σενάριο μαζί με τον αδερφό του, Max Eggers.

Το “The Lighthouse” διαδραματίζεται σε ένα απομακρυσμένο νησί της Νέας Αγγλίας στα 1890 και περιστρέφεται γύρω από δύο φαροφύλακες που έχουν αναλάβει να φροντίζουν το φάρο του προσπαθώντας να κρατήσουν τα λογικά τους καθώς η πίεση της μοναξιάς τους αναγκάζει να έρθουν αντιμέτωποι με τους χειρότερους εφιάλτες τους.

Οι κριτικές από τις Κάννες, το φεστιβάλ του Τορόντο αλλά και το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης όπου προβλήθηκε φέτος, είναι διθυραμβικές τόσο για την σκηνοθεσία όσο και για τις ερμηνείες των δύο πρωταγωνιστών.  Εξίσου κολακευτικά είναι τα σχόλια και για την ασπρόμαυρη φωτογραφία του.  Το “The Lighthouse” γυρίστηκε σε 35 mm ασπρόμαυρο φιλμ, κάτι που προσδίδει στην ατμόσφαιρα της ταινίας.

Τα μέχρι στιγμής τρέιλερ της ταινίας δεν δίνουν ιδιαίτερες λεπτομέρειες για την πλοκή καθώς επικεντρώνονται στο να αποτυπώσουν την εφιαλτική ατμόσφαιρα, ενώ υπαινίσσονται μόνο το μυστήριο που περιβάλλει τους δύο χαρακτήρες και την ενδεχόμενη πορεία τους προς την παράνοια.

 

 

 

Από τις 30 Ιανουαρίου στους κινηματογράφους.
Leave a comment