Ο σκηνοθέτης Μιχάλης Τιγκιρίδης έχει ξεκινήσει μια καμπάνια προκειμένου για γίνει πραγματικότητα η μικρού μήκους ταινία και  σενάριο του “Shiori”.

Η ΤΑΙΝΙΑ

Έτος 2144, πλανήτης 51 Pegasi. Η Aimi, αρχηγός της ομάδας Thunderbolt που καταδιώκει τους ομοφυλόφιλους, βρίσκει μετά από πολύ καιρό μια ομάδα από αυτούς μέσα σε ένα δάσος. Εκεί γνωρίζει την Shiori, μια Queer επαναστάτρια που της αλλάζει την κοσμοθεωρία της.

ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΜΑΣ

Γυρίσαμε ένα teaser σε μια ημέρα, δωρεάν όλοι μας, για να σας δώσουμε όσο μπορούμε την αισθητική που θα έχει η Shiori. Οι ηθοποιοί που θα υποδυθούν τους ήρωες της ταινίας.
Γιώργος Καραμίχος, Κατερίνα Νικολοπούλου, Δομνίκη Καστανάκη, Κατερίνα Λιάγκου, Εμμανουήλ Στεφανουδάκης, Χριστίνα Αλεξάνδρα Σωτηράκου. κ.α

Σενάριο-Σκηνοθεσία: Μιχάλης Τιγκιρίδης
D.O.P: Μιχάλης Καλιδώνης
Βοηθός σκηνοθέτη Α: Δήμητρα Σιόντα
Βοηθός σκηνοθέτη Β: Χριστίνα Αλεξάνδρα Σωτηράκου
Mua: Δέσποινα Παπαιωάννου
Hairstyle: Φαίδωνας Παπάζογλου
Art director: Νικόλας Εξαρχος
Styling: Αφροδίτη Παρζακόνη, teARTro
Πρωτότυπη μουσική: Χρήστος Χήρας
Sound recordist/sound design: Φίλιππος Μάνεσης

Ευχαριστούμε τον Adel Amin και τον Χρήστο και Τάσο Τζιβισκο για τα subtitles
Παραγωγή: Μιχάλης Τιγκιρίδης, Acehouse productions

ΠΩΣ ΒΟΗΘΑΜΕ

Η βοήθεια σας είναι σημαντική για την επίτευξη μίας υψηλού επιπέδου παραγωγής , αντάξιας του μεγάλου οπτικού πλούτου που προσφέρει το συγκεκριμένο σενάριο. Τα οπτικά εφέ – κοστούμια που χρειάζονται για να γίνει η ταινία είναι αρκετά και δαπανηρά. Επίσης οι τοποθεσίες των γυρισμάτων (ερημικές τοποθεσίες – Green screen) είναι δύσκολα και ακριβά.

Πιστεύουμε στο υλικό μας και έχουμε αφιερώσει όλη μας την ενέργεια για να γίνει τόσο ωραίο όσο το έχω φανταστεί. Η πολυπλοκότητα όμως του σεναρίου, απαιτεί τη δαπάνη ενός συγκεκριμένου ποσού (11.000 ευρώ), το οποίο δυστυχώς δεν είμαστε σε θέση να καλύψουμε χωρίς βοήθεια. Για αυτό το λόγο, σας ζητάμε να γίνετε μέλη της ομάδας μας και να στηρίξετε το εγχείρημά μας.

ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ
Άρχισα να γράφω αυτή την ταινία σε μια δύσκολη περίοδο της ζωής μου, συνειδητοποιώντας την πίεση του άξονα πάνω σε τέτοια ζητήματα. Η δική μου ευαισθησία πάνω στα δικαιώματα των ανθρώπων με πήγε σε διάφορα μονοπάτια:

 • Την ευαισθητοποίηση
 • Την επιβολή της εξουσίας και της επικρατούσας θέσης
 • Την περιθωριοποίηση
 • Τον έρωτα
 • Τις άμυνες
 • Την νομιμοποίηση του συνηθισμένου
 • Την αποδοχή
 • Τον ρατσισμό μέσα στις ίδιες τις μειονοτικές ομάδες
 • Τα ένστικτα και οι ανθρώπινες σχέσειςΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ-ΣΕΝΑΡΙΟΓΡΑΦΟΥ
  Ο Μιχάλης Τιγκιρίδης γεννήθηκε στη Στουτγάρδη της Γερμανίας το 1981. Αποφοίτησε από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο Τμήμα Κινηματογράφου: Ιστορία, Πρακτική και Αρχές Σκηνοθεσίας. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια για τον κινηματογράφο και τις σειρές στην Αμερική με τον Bobby Roth. Έχει ξεκινήσει τα δικά του ανεξάρτητα έργα σε μουσικά βίντεο και διαφημίσεις. Έχει κάνει έξι ταινίες μικρού μήκους, δύο θεατρικά έργα ως θεατρικός συγγραφέας – σκηνοθέτης και δύο ως σκηνοθέτης. Οι ταινίες του έχουν επιλεγεί και βραβευτεί από διάφορα διεθνή φεστιβάλ. Αυτή την περίοδο γράφει την νέα του αστυνομική σειρά. Διδάσκει Υποκριτική στον κινηματογράφο στο θεατρικό εργαστήρι Βορράς.

Το LINK της καμπάνιας στο Indegogo
Leave a comment