Με 4+1 προβολές συνεχίζεται αυτό το Σάββατο 22 Οκτώβρη, στις 8 μ.μ., η διαδικασία παρουσίασης των επίσημων επιλογών του Kalamata Short Docs Film Festival για το μήνα Σεπτέμβριο, στο νέο χώρο προβολών του το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας, στην οδό Κουτσομητοπούλου 6, με ελεύθερη είσοδο.

Το κοινό καλείται να αξιολογήσει και να βαθμολογήσει τα ντοκιμαντέρ, με τα καλύτερα απ’ αυτά, μαζί με των προηγούμενων μηνών, να προκρίνονται στο ετήσιο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους Καλαμάτας, που θα πραγματοποιηθεί 27-30 Ιανουαρίου 2023. Σε αυτό το στάδιο, οι ταινίες προβάλλονται στην πρωτότυπη γλώσσα με αγγλικούς μόνο υπότιτλους.

ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ

Svet

Σκηνοθέτης Βικτόρια Γκαράεβα – Χώρα: Ρωσία

Διάρκεια: 23 Λεπτά

Το «Svet» είναι μια ταινία για την πίστη, την αγάπη, την ενότητα και τη δύναμη του ανθρώπινου πνεύματος κατά τη διάρκεια της πολιορκίας του Λένινγκραντ. Ο κεντρικός ήρωας Svet Borisovich Tikhvinsky, θα μας μιλήσει για τα βάσανα και τους αγώνες των κατοίκων του Λένινγκραντ, για να ενισχύσουν τη δύναμη του φωτός της ψυχής τους.

Ο αγρότης (The Farmer)

Σκηνοθέτης Έκο Φίτρι Γιουλιαντό – Χώρα: Ινδονησία

Διάρκεια: 25 Λεπτά

Ο Μπασκόρο προσπαθεί να συνεχίσει τη ζωή του ως βιοκαλλιεργητής στα χωράφια που κληρονόμησε από τον παππού του. Οι γνώσεις για τη βιολογική γεωργία και αναμνήσεις για τον παππού του γίνονται η δύναμή του να επιβιώσει και να αναγεννηθεί ως αγρότης.

Ζούκερμπεργκ, μου χρωστάς/μου ανήκεις (Zuckerberg, You Owe/Own Me)

Σκηνοθέτης Πολίν Μπλάνσε – Χώρα: Ηνωμένο Βασίλειο

Διάρκεια: 15 Λεπτά

Μια βαθιά εξερεύνηση σε ένα προσωπικό αρχείο βίντεο στο Facebook οδηγεί στην ανακάλυψη της πιο σκοτεινής ιστορία του Διαδικτύου. Σε μια προσπάθεια να οικοδομήσει μια σύνδεση μεταξύ των δικών του δεδομένων και της ψηφιακής υποδομής, αυτή η ταινία διερωτάται πώς μπορεί κανείς να αντιληφθεί το Διαδίκτυο ως ξεχωριστό από τον υλικό κόσμο του, και ως εκ τούτου, τον εαυτό του.

Εργαστήριο ΑΡ.2 (Laboratory NO.2)

Σκηνοθέτης Έδρις Άμπντι – Χώρα: Ιράκ

Διάρκεια: 16 Λεπτά

Το Εργαστήριο Ντοκιμαντέρ Νο. 2 είναι η ιστορία ενός ηλικιωμένου άνδρα που εργάζεται στο τμήμα αυτοψιών του Πανεπιστημίου Ιατρικών Επιστημών της Σουλεϊμανίγια για 14 χρόνια. Αυτά τα 14 χρόνια δουλεύει πάνω σε πτώματα. Τελικά αποφασίζει να πάρει σύνταξη.

Επτά Συμφωνίες του Ζάγκρος (εξ αναβολής)

Σκηνοθέτης Περβίζ Ροστέμη – Χώρα: Ιράν

Διάρκεια: 23 Λεπτά

Το ντοκιμαντέρ «Seven Zagros Symphonies» αφηγείται τη φιλοσοφία επτά μουσικών Μακάμ του παλαιότερου πνευστού (Σαμσάλ) στη ζωή των κατοίκων του Ζάγκρος. Οι Επτά Μακάμ αφηγούνται την ιστορία χρησιμοποιώντας τον μονόλογο ενός γέρου που πέρασε 65 χρόνια από τη ζωή του παίζοντας το Shamshal (ένα κουρδικό πνευστό όργανο). Η ιστορία της ταινίας είναι προσανατολισμένη στους χαρακτήρες και υπονοείται η φιλοσοφία των επτά Μακάμ. Το επτά θεωρείται ιερός αριθμός σε διαφορετικές θρησκείες και το περιεχόμενο της ταινίας σχετίζεται με κάποιο τρόπο με αυτό το θέμα.
Leave a comment