Την τελευταία μέρα του στην Αθήνα προτού φύγει για το εξωτερικό, ο Κωνσταντίνος συναντάει την Σοφία στο πάρκο. Νιώθοντας την πίεση του χρόνου, οι δυο όχι-τόσο-καλοί φίλοι συμφωνούν να παίξουν ένα παιχνίδι και να πουν όσα δεν έχουν πει τόσο καιρο. Περνούν τις επόμενες ώρες μιλώντας, πίνοντας και καπνίζοντας,   αποκαλύπτοντας αποσπασματικά κομματια του εαυτού τους.   Η συζήτηση εναλλάσσεται μεταξύ σοβαρού και αστείου,   μεταξύ πολύ προσωπικού και γενικολογικού.    Όταν φτάνει το βράδυ και η ώρα του αποχωρισμού, οι χαρακτήρες μας συνεχίζουν τους μοναχικούς τους δρόμους τους γνωρίζοντας λίγο περισσότερο ο ένας τον άλλον.

 

ΔΙΑΡΚΕΙΑ:

76’

ΧΩΡΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ:

Ελλάδα

ΕΤΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ:

2022

ΧΡΩΜΑ:

Α/Μ

 

ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA:
Facebook

Instagram

 

ΠΡΟΒΟΛΕΣ:

  • Πρεμιέρα στο 63ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

στην κατηγορία Film Forward

  • 8o Greek Film Festival Βερολίνου
  • Untold Film Festival – Κινηματογράφος Τριανόν
  • 17o Los Angeles Greek Film Festival

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Σκηνοθεσία: Γιώργος Αθανασίου

Σενάριο: Γιώργος Αθανασίου, Σοφία Ιωάννου, Κωνσταντίνος Κωνιός

Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιώργος Αθανασίου

Μοντάζ: Γιώργος Αθανασίου

Ήχος: Αλίκη Λευθεριώτη

Μουσική: DEFTERA

Color Grading: Δημήτρης Καρτέρης

Ηθοποιοί: Σοφία Ιωάννου, Κωνσταντίνος Κωνιός

Παραγωγή: Γιώργος Αθανασίου

Επικοινωνία: Κατερίνα Π. Τριχιά

 

 

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Ο Γιώργος Αθανασίου γεννήθηκε το 1991 στην Αθήνα. Σπούδασε Κινηματογράφο στο Πανεπιστήμιο Kingston του Λονδίνου. Έχει εργαστεί ως σκηνοθέτης, βιντεογράφος και μοντέρ σε εταιρείες όπως οι Wearebright, DK Productions, White Room.

Φιλμογραφία:

2014 Δήλεσι (short, documentary)
2014 NOZIA (short, fiction)
2015 Forever Never (short, fiction)

2021 Ευχαριστώ για το σεξ (short, fiction)
2022 Τα Άνθη στα άνθη

 

ΣΟΦΙΑ ΙΩΑΝΝΟΥ

Η Σοφία Ιωάννου γεννήθηκε στην Αθήνα και εργάζεται στο θέατρο ως ηθοποιός, δραματουργός και βοηθός σκηνοθέτη. Φοιτά στο τμήμα θεατρικών σπουδών της σχολής καλών τεχνών.

Η παράσταση «Expendable Chapters» σε δική της δραματουργία και σκηνοθεσία, παρουσιάστηκε μέσω της Θεατρικής Ομάδας Φρέαρ στο Edinburgh Festival Fringe το 2018. Η ίδια παράσταση με ελληνικό τίτλο «Άγνωστη Γη» παρουσιάστηκε το 2019 στο Bios Basement στην Αθήνα.

Στον χώρο του θεάτρου έχει συνεργαστεί με σκηνοθέτες όπως ο Ακύλλας Καραζήσης, η Μαρία Πανουργιά, ο Γιώργος Κατσής και ο Δημήτρης Μπαμπίλης. Στο σινεμά, έχει πρωταγωνιστήσει στην μεγάλου μήκους ταινία του Γιώργου Αθανασίου «Tα άνθη στα άνθη», η οποία παρουσιάστηκε στο 63ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Μαζί με τον The Holy Goat δημιούργησαν το μουσικό podcast «Οι Γείτονες» το οποίο συμμετείχε στο Διαγωνιστικό Τμήμα Podcast του 63ου Διεθνούς Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.
Leave a comment