Ακόμη μια ελληνική ταινία σε ένα από τα μεγαλύτερα κινηματογραφικά φεστιβάλ παγκοσμίως! Τα “Μήλα” του Χρήστου Νίκου θα είναι η ταινία που θα ανοίξει το επίσημο διαγωνιστικό πρόγραμμα του τμήματος Orizzonti του 77ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.

Είναι η πρώτη φορά που μια ελληνική ταινία θα ανοίξει ένα από τα δύο βασικά διαγωνιστικά προγράμματα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας.
Σύνοψη ταινίας:
Μια αναπάντεχη επιδημία, που προκαλεί ξαφνική αμνησία στους ανθρώπους, βρίσκει τον Αρη, ένα άνδρα γύρω στα 40 να ακολουθεί ένα πρόγραμμα αποκατάστασης που έχει ειδικά σχεδιαστεί για να χτίσει ένας αμνησιακός μια καινούργια ζωή. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει καθημερινές αποστολές που είναι ηχογραφημένες από τους γιατρούς του. Μετά την ολοκλήρωση κάθε αποστολής, ο Αρης βγάζει μια φωτογραφία polaroid ως αποδεικτικό στοιχείο. Προσπαθώντας να δημιουργήσει μια νέα ζωή και αναμνήσεις θα συναντήσει την Αννα, μια γυναίκα που βρίσκεται στο ίδιο πρόγραμμα.
Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Χρήστος Νίκου
Σενάριο: Χρήστος Νίκου, Σταύρος Ράπτης
Πρωταγωνιστούν: Αρης Σερβετάλης, Σοφία Γεωργοβασίλη, Αννα Καλαϊτζίδου, Αργύρης Μπακιρτζής, Κώστας Λάσκος, Μπάμπης Μακρίδης, Κώστας Ξυκομηνός, Κίμωνας Φιορέττος, Νότα Τσερνιάφκσι, Αλεξάνδρα Αϊδίνη
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Bartosz Swiniarski
Μοντάζ: Γιώργος Ζαφείρης
Ηχος: Λέανδρος Ντούνης, Κώστας Κουτελιδάκης
Μουσική: The Boy
Σκηνογράφος: Έφη Μπίρμπα
Ενδυματολόγος: Δήμητρα Λιάκουρα
Μακιγιάζ: Κυριακή Μελλίδου
Παραγωγή: Ηρακλής Μαυροειδής, Αγγελος Βενέτης, Αρης Ντάγιος, Νίκος Σμπιλίρης (executive producer)
Εταιρεία παραγωγής: Boo Productions
Συμπαραγωγή: Mariusz Wlodarski, LAVA Films, με την υποστήριξη των ΕΚΚ, Polish Film Institute και ΕΡΤ
Διεύθυνση Παραγωγής: Τέτα Αποστολάκη
*Οι φωτογραφίες είναι από την σελίδα της ταινίας στο facebook
Leave a comment