Τον Ιανουάριο, το CineDoc συνεχίζει τις προβολές του με το ντοκιμαντέρ του βραβευμένου σκηνοθέτη Hye-Ryoung Park, Περιπλανώμενος Σεφ και την ταινία για παιδιά Σούνε εναντίον Σούνε.

Περιπλανώμενος Σεφ

85΄| 2018 | Κορέα

Η ταινία παρακολουθεί τον διάσημο Κορεάτη σεφ Jiho Im για δέκα χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων ο Im διασχίζει βουνά, ποτάμια και πεδιάδες σε όλες τις καιρικές συνθήκες για να συλλέξει τα υλικά της μαγειρικής του -από άγριες πικραλίδες μέχρι βρύα.

Ο σεφ Im πιστεύει ότι η Μητέρα Φύση βρίσκεται στην καρδιά της μαγειρικής τέχνης και με αυτό το σκεπτικό περιπλανιέται σε όλη την κορεατική χερσόνησο σε αναζήτηση πρώτων υλών για τα πιάτα του. Γι’ αυτόν, τίποτα στη φύση δεν δημιουργήθηκε τυχαία και κάθε υλικό μπορεί να αξιοποιηθεί στη μαγειρική και για να θεραπεύσει το ανθρώπινο σώμα.

Η ταινία τον συναντά καθώς αναλαμβάνει τη μεγαλύτερη πρόκληση της ζωής του: να δημιουργήσει μέσα σε μόλις 24 ώρες 108 νέα πιάτα –αριθμός σημαδιακός για τους βουδιστές– ως φόρο τιμής στη θετή του μητέρα.

Με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Δημοκρατίας της Κορέας και σε συνεργασία με το Wok Shop (κατάστημα Ασιατικών Τροφίμων) και τα «Μαθήματα Μαγειρικής» (Culinary center & Cookery Club).

—–ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ—–

  • Τετάρτη 15 Ιανουαρίου, 00, Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, Σίνα 31

Tην προβολή θα προλογίσει η Madame Ginger, Food Blogger.

Μετά την προβολή ακολουθεί επίδειξη και δοκιμή πιάτων της κορεάτικης κουζίνας, από τη σεφ της Πρεσβείας Kang Ju An.

Δύο μαθήματα μαγειρικής θα προσφερθούν στο κοινό του CineDoc από τα «Μαθήματα Μαγειρικής» (Culinary center & Cookery Club).

  • Σάββατο & Κυριακή 18 & 19 Ιανουαρίου, 00, Κινηματογράφος Δαναός, Λ. Κηφισίας 109

H προβολή την Κυριακή 19 Ιανουαρίου γίνεται σε συνεργασία με το Wok Shop (κατάστημα Ασιατικών Τροφίμων) που θα προσφέρει γευστική δοκιμή στους θεατές.

  • Κυριακή 26 Ιανουαρίου, 00, Κινηματογράφος Ααβόρα, Ιπποκράτους 180

Τιμές εισιτηρίων: 6 ευρώ / 3 ευρώ μειωμένο (ισχύει μόνο για τις προβολές στο Γαλλικό Ινστιτούτο)

 

 

Σούνε εναντίον Σούνε

Ταινία μυθοπλασίας για ηλικίες 8+

Jon Holmberg | 89’ | 2018 | Σουηδία

Την πρώτη του μέρα στο σχολείο μετά τo καλοκαίρι, ο 10χρονος Σούνε έρχεται αντιμέτωπος με μια δυσάρεστη έκπληξη: o νέος συμμαθητής του δεν είναι μόνο ταλαντούχος και δημοφιλής, αλλά́ τον λένε και αυτόν Σούνε. Ο νέος Σούνε είναι πιο έξυπνος, πιο αστείος και, το χειρότερο, τραβάει την προσοχή της Σόφι… Όταν ο Σούνε τελικά αποφασίζει να δράσει εναντίον του νέου Σούνε, το αποτέλεσμα είναι καταστροφικό αλλά και ξεκαρδιστικό.

Η ταινία, που αποτελεί το σκηνοθετικό ντεμπούτο του σκηνοθέτη Jon Holmberg, είναι μια πρωτότυπη κωμωδία με θέμα τον φόβο ότι δεν είμαστε αρκετά καλοί και τις ακραίες –και πολύ ανθρώπινες- καταστάσεις που προκαλεί.

Η ταινία έκανε πρεμιέρα στο φεστιβάλ του Βερολίνου στην ενότητα Generation και βασίζεται σε μια επιτυχημένη σειρά βιβλίων στην Σουηδία.

—–ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ—–

ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, 16:00, Κινηματογράφος Δαναός, Λ.Κηφισίας 109

 *Η ταινία θα προβληθεί στα σουηδικά με ελληνικούς υποτίτλους

Τιμές εισιτηρίων: 6 ευρώ κανονικό / 5 ευρώ παιδικό
Leave a comment