Το διαβαλκανικό Φεστιβάλ Balkans Beyond Borders Short Film Festival έρχεται στην Αθήνα στις 17-20/10 και σας δίνει μια πρώτη γέυση με μια Προφεστιβαλική εκδήλωση στο πλαίσιο της Νύχτας Πολιτισμού στις 4/10 στις 22:00 στον Κινηματογράφο Λαΐς της Ταινιοθήκης της Ελλάδας.


Η εκδήλωση αυτή είναι μια πρώτη γέυση για το 10o Balkans Beyond Borders το οποίο με έμπνευση από την κίνηση και τη … συν-κίνηση θα παρουσιάσει ένα πλούσιο 4ήμερο γεμάτο ταινίες μικρού μήκου, βιωματικά εργαστήρια, φωτογραφικά διαδραστικά events και ανοιχτές συζητήσεις, ειδικά αφιερώματα και παράλληλες δράσεις σε συνεργασία με οργανισμούς και φορείς από διάφορους χώρους.

Θα προβληθούν οι εξής ταινίες:

· Washingtonia (dir. Konstantina Kotzamani, Greece, 2014, 24:00’), Winner of the 2015 edition “ Living in… City-mettry ” : Η Washingtonia είναι ένα αλλιώτικο όνομα για την πόλη της Αθήνας όπου οι άνθρωποι όπως τα ζώα πέφτουν σε καλοκαιρινή κατάθλιψη λόγω της ζέστης. Γιατί η καρδιά της είναι μικρή και ξερή, και σε κανέναν δεν αρέσουν οι μικρές και ξερές καρδιές.

· Springtime Suns (dir. Stefan Ivančić, Serbia, 2013, 23:00’), Winner of the 2014 Edition “Dare to Repeat”: 4 αγόρια, φίλοι και ξαδέρφια μεταξύ εφηβείας και ενηλικίωσης περνούν ένα καλοκαιρινό απόγευμα μαζί. Το Βελιγράδι ενώνει την απόσταση που τους χωρίζει, και μαζί θυμούνται το κομμουνιστικό παρελθον της χώρας.

· Escargot (dir. Manuel Sumperac, Croatia, 2010, 10:00’), Winner of the 2011 Edition “Who’s Afraid of the Big Bad Crisis”: Δύο στρατιές σαλιγκαριών μάχονται για τον ίδιο σκοπό.

· Offiter (dir. Stefan Zaharia, Romania, 2016, 14:00’), Winner of the 2018 Edition “Societies on Shairing S.o.S”: O Τζούλιαν, ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας που μετανάστευσε στην κεντρική Ευρώπη πριν από 20 χρόνια γυρνάει στην πατρίδα του να επισκεφτεί τον τάφο του πατέρα του. Η περιποίηση του μνήματος μεταμορφώνεται σε μία περιπέτεια.

· Botev is an idiot (dir. Deyan Bararev, Bulgaria, 2012, 9:00’), Winner of the 2013 Edition “Reinventing Bridges”: Ο Vasko έχει γράψει που προσβάλλει και αμφισβητεί την εικόνα του Hristo Botev, ο οποίος θεωρείται εθνικός ήρωας της Βουλγαρίας. Όταν ο διευθυντής του σχολείου του ζητά εξηγήσεις μπροστά στην τάξη, ο Vasko αποκαλύπτει κάτι τελείως διαφορετικό.

Η προβολή θα πραγματοποιηθεί με αγγλικούς υπότιτλους.
Leave a comment