Το 43ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας φέτος διεξάγεται και διαδικτυακά κι εμείς που, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια δεν μπορούμε να είμαστε εκεί, βλέπουμε online τις ταινίες και σας τις παρουσιάζουμε αναλυτικά.

Στην online πλατφόρμα έχει γίνει πολύ καλή δουλειά, είναι καλοστημένη, εύχρηστη και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα κατά την προβολή των ταινιών.  Μπορείτε κι εσείς να δείτε δωρεάν τις ταινίες του Φεστιβάλ Δράμας κάνοντας κλικ εδώ.

 

“Απόδραση από τον Εύθραυστο Πλανήτη” του Θανάση Τσιμπίνη

Η ανάγκη των ανθρώπων να νιώσουν ξανά ζωντανοί, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι πρωταγωνιστές, είναι πιο μεγάλη από το φόβο και είναι αυτή που τους ωθεί να προχωρήσουν.  Στην ταινία κυριαρχεί μια απόκοσμη ατμόσφαιρα καθώς επίκειται η καταστροφή του κόσμου, μόνο που η χρωματική παλέτα που έχει επιλεγεί της δίνει ταυτόχρονα μια αίσθηση αισιοδοξίας και σίγουρα αυτό δεν έγινε τυχαία.

Παρακολουθώντας τους δύο πρωταγωνιστές να κινούνται στον πολύ προσεγμένο σκηνικό χώρο, γεμίζει η οθόνη μας ομορφιά και ζωντάνια και καθώς φτάνουν προς το τέλος της “διαδρομής” τους συνειδητοποιούμε κάτι που μας μένει ως επίγευση και μας δίνει ελπίδα: Ακόμα και όταν γνωρίζουν πως ο κόσμος σε λίγο θα τελειώσει, οι άνθρωποι δεν θα πάψουν ποτέ να ερωτεύονται γιατί ο έρωτας είναι το αντίδοτο στο θάνατο!

 

 

Σύνοψη: Δυο άγνωστοι μεταξύ τους άντρες συναντώνται τυχαία, λίγες ώρες πριν καταστραφεί ο κόσμος από ένα μυστηριώδες, ροζ νέφος που έχει απλωθεί μέσα στην πόλη. Δεν υπάρχει τίποτα πριν τη συνάντηση τους και δε θα υπάρχει τίποτα μετά. Οι ήρωες βρίσκονται στον ενδιάμεσο χώρο και αποφασίζουν απλώς να ζήσουν, παρά τη βία που τους ασκεί ο χρόνος.

 

Συντελεστές: 

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ / ΣΕΝΑΡΙΟ: Θανάσης Τσιμπίνης, ΕΡΜΗΝΕΥΤΕΣ: Μιχαήλ Ταμπακάκης, Νίκος Λεκάκης, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Κωνσταντίνος Κουκουλιός, ΜΟΝΤΑΖ: Σμαρώ Παπαευαγγέλου, ΜΟΥΣΙΚΗ: Ρένος Παπασταύρου, ΗΧΟΣ: Παναγιώτης Παπαγιαννόπουλος, ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΗΧΟΥ: Ρένος Παπασταύρου, ΣΚΗΝΙΚΑ: Εύα Γουλάκου, ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Marni Films, Μίνα Ντρέκη