Το 43ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας φέτος διεξάγεται και διαδικτυακά κι εμείς που, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια δεν μπορούμε να είμαστε εκεί, βλέπουμε online τις ταινίες και σας τις παρουσιάζουμε αναλυτικά.

Στην online πλατφόρμα έχει γίνει πολύ καλή δουλειά, είναι καλοστημένη, εύχρηστη και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα κατά την προβολή των ταινιών.  Μπορείτε κι εσείς να δείτε δωρεάν τις ταινίες του Φεστιβάλ Δράμας κάνοντας κλικ εδώ.

 

“Τέρμα” του Δημήτρη Μουτσιάκα

Μια ταινία που χειρίζεται έξυπνα την μεταφυσική πλευρά του θανάτου, με υποβλητική μουσική, ατμοσφαιρική, σκοτεινή φωτογραφία και σκηνογραφία που αποφεύγει τα τετριμμένα στις λεπτομέρειές της.  Έχει στοιχεία θρίλερ, ενώ οι κορυφώσεις και οι ανατροπές διαδέχονται η μία την άλλη και μας εκπλήσσουν ευχάριστα.  Στα ατού της ταινίας, το τέλος που, παρόλη την προοικονομία, δεν το περιμέναμε!

 

 

Σύνοψη: Ο Ανέστης, σε μια επαρχιακή στάση, περιμένει το λεωφορείο. Όταν επιβιβαστεί, θα βιώσει μία παράδοξη διαδρομή μέχρι το τέρμα.

 

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΣΕΝΑΡΙΟ: Δημήτρης Μουτσιάκας, ΕΡΜΗΝΕΥΤΕΣ: Αντώνης Μυριαγκός,  Δημήτρης Ξανθόπουλος, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Αριστοτέλης Παπακωνσταντίνου, Alfonso De Munno Gallardo, ΜΟΝΤΑΖ: Γιάννης Χαλκιαδάκης, ΜΟΥΣΙΚΗ: Κωσταντής Παπακωνσταντίνου, ΗΧΟΣ: Βαγγέλης Ζέλκας, ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΗΧΟΥ: Βάλια Τσέρου, ΣΚΗΝΙΚΑ: Κωνσταντίνα Μαρδίκη, ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Κωνσταντίνος Παυλίδης, ΑΧΟΣ AudioVisual Productions