Μετά το εννέα χρόνων ταξίδι του στα Βαλκάνια το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους “Balkans Beyond Borders” επιστρέφει στην Αθήνα από τις 17 έως τις 20 Οκτωβρίου γεμάτο εκπλήξεις!

Αντλώντας την έμπνευσή του από το φετινό θέμα “e-motions” μας χαρίζει ένα τετραήμερο γεμάτο ταινίες μικρού μήκους, εργαστήρια, πολιτιστικούς περιπάτους, φωτογραφικά event και ανοιχτές συζητήσεις και διαδραστικές εκδηλώσεις με συνεργάτες και οργανισμούς διαφόρων ειδικοτήτων.

Δείτε παρακάτω συνοπτικά το πρόγραμμα προβολών ενώ αναλυτικές πληροφορίες για τις ταινίες αλλά και για το Φεστιβάλ μπορείτε να βρείτε εδώ.

 

Φέτος διαγωνίζονται 9 ταινίες από την Ελλάδα. Αναλυτικότερα:

Την Πέμπτη 17/10 στην ενότητα “Crossing Borders” οι ταινίες:

«Τέταρτος Τοίχος» (Fourth Wall) του Δημήτρη Γκότση

“Ο τέταρτος τοίχος αποτελεί την αδιόρατη πλευρά του κοινωνικού ιστού, που μοιάζει αμετάβλητος, έχοντας ως μόνη διαφορά τα χαρακτηριστικά των ανθρώπων. Ενας κόσμος που αναπαράγεται για να παράγει, επιβιώνοντας μάλλον ενστικτωδώς”

 

9BED(s) της Ισμήνης Δασκαρόλη

“Ένα κρεβάτι, πέντε γλώσσες, εννέα πρωινά αργότερα, σε εννέα αμήχανα λεπτά”

 

Την Πέμπτη 17/10 στην ενότητα “Spiral Motion” η ταινία:

«Εκτορας Μαλό: Η Τελευταία Μέρα της Χρονιάς» (Hector Malot: The Last Day of the Year) της Ζακλίν Λέντζου

“Είναι Παραμονή Πρωτοχρονιάς και η Σοφία έχει ένα όνειρο που δεν λέει σε κανέναν: καθώς περπατάει στην έρημο, μαθαίνει ότι είναι άρρωστη. Υποκρίνεται ότι δεν την νοιάζει. Εχει χάσει την καρδιά της;”

 

Την Παρασκευή 18/10 στην ενότητα “Choices” η ταινία:

«Μαύρη Αλήθεια» (Plain Truth) του Γιώργου Μπισδίκη

“Ενας βοσκός μας ξεναγεί στην καθημερινότητά του αλλά και στο ανεκπλήρωτο όνειρό του. Μια μελέτη πάνω στις επιλογές και στο «αν» της ανθρώπινης φύσης”

https://vimeo.com/343968465

 

Την Παρασκευή 18/10 στην ενότητα “Mobile life VS In the streets” οι ταινίες:

«Διάβαση» (Crossing) του Νίκου Μαθιού

“Μια νέα γυναίκα απολαμβάνει έναν ευχάριστο περίπατο στη φύση. Ή όχι;”

 

«Selfitis» της Πέγκυς Ζούτη

“Σελφίτιδα ορίζεται η ψυχιατρική διαταραχή κατά την οποία τα άτομα νιώθουν την ανάγκη να τραβούν συνεχώς φωτογραφίες τον εαυτό τους (selfies) και να τις δημοσιεύουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εσύ μέχρι πού φτάνεις για την τέλεια selfie;”

 

Το Σάββατο 19/10 στην ενότητα “Youth and Labour / Women and Labour” η ταινία:

«37 Μέρες» της Νικολέτας Λεούση

“Οταν η Μαρία, μια νεαρή εγκυος που δουλέυει σε ενα καταστημα μανικιούρ πεντικιούρ απολύεται αποφασίζει να κάνει απεργία γέννας”

 

Την Κυριακή 20/10 στο Β’ μέρος της ενότητας “Youth and Labour / Women and Labour” η ταινία:

«Yelena» του Δημήτρη Αμπατζή

Η “Yelena” αφηγείται την ιστορίας μίας Ουκρανής οικονομικής μετανάστριας, στην Αθήνα του 2015, η οποία δουλεύει ως οικιακή βοηθός. Ο μοναδικός της σκοπός είναι να συντηρήσει τον γιό της, ο οποίος ζει πίσω στην Ουκρανία. Στην ταινία, ακολουθούμε την Yelena σε μια μέρα της ζωής της, στην οποία τα όρια της θα δοκιμαστούν και θα πρέπει να λάβει σημαντικές αποφάσεις.

 

Την Κυριακή 20/10 στην ενότητα “Motion in time” η ταινία:

“Το μάτι” του Στέργιου Ντινόπουλου

“Μία νεαρή καθηγήτρια φωτογραφίας επιστρέφει στο νησί της γιαγιάς της ώστε να προσφέρει εθελοντισμό σε στρατόπεδο προσφύγων ούτως ώστε να ανακαλύψει το προσφυγικό παρελθόν της οικογένειάς της”
Leave a comment