Το Micro μ Festival είναι ένα ανερχόμενο ετήσιο ελληνικό διαγωνιστικό φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους. Στόχος του φεστιβάλ αποτελεί η διάδοση της ταινίας μικρού μήκους και η προβολή της αξιόλογης δουλειάς νέων ελλήνων κινηματογραφιστών του είδους στην ελληνική περιφέρεια και το εξωτερικό.

Για το σκοπό αυτό, πραγματοποιείται στην Αθήνα και άλλες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού κάθε φθινόπωρο και βασίζει την ιδιαιτερότητά του σε μια σημαντική καινοτομία. Είναι το μοναδικό φεστιβάλ της χώρας που προβάλλει 15 ταινίες μικρού μήκους σε μια ημέρα, την ίδια ώρα σε πολλές πόλεις ταυτόχρονα με «ζωντανή» αναμετάδοση των αποτελεσμάτων.

Μοναδικός κριτής του MμF είναι το κοινό, το οποίο κάθε χρονιά μεγαλωμένο και πιο ταξιδεμένο ανοίγει άμεσο διάλογο με τους δημιουργούς.

Για φέτος, την υψηλότερη βαθμολογία στη συγκεντρωτική ζωντανή ψηφοφορία των θεατών και των δώδεκα πόλεων του φεστιβάλ συγκέντρωσε ο Γιώργος Γεωργακόπουλος και η ταινία του “Ιφιγένεια: Όχι πια δάκρυα”.

“Η Ιφιγένεια επισκέπτεται για πρώτη φορά το σπίτι των γονιών του μελλοντικού της συζύγου, καλεσμένη σε γεύμα. Φέρνει αντί για γλυκά ένα μικρό κορίτσι και καταφέρνει να κερδίσει τις εντυπώσεις συγγενών και φίλων. Η απρόσμενη, όμως, εμφάνιση δύο ελεγκτών δυσανεξίας περιπλέκει την κατάσταση”.

Τα υπόλοιπα βραβεία του κοινού έχουν ως εξής:

2η Αγαπημένη Ταινια «Muffin» του Ντάνιελ Μπόλντα

“Πρόθυμος να πληρώσει το τίμημα για μια νέα, φανταχτερή ζωή, ένας άνθρωπος σταματάει το αυτοκίνητό του στη μέση του πουθενά και αναγκάζει τον πατέρα του να βγει από το αυτοκίνητο, αφήνοντάς τον μόνο του στο δάσος. Οντας στοιχειωμένος από τις τύψεις του, προσπαθεί στη συνέχεια να ακυρώσει τη συμφωνία και να φέρει πίσω τον πατέρα του”.

3η Αγαπημένη Ταινια «Heatwave» του Φωκίωνα Ξένου 

“Κατά την διάρκεια ενός τρελού καύσωνα δυο παιδιά βρίσκουν τρόπο να δροσίσουν το πλήθος”.

4η Αγαπημένη Ταινια «Chopper» του Γιώργου Καψανάκη 

“H Αντζι, μη μπορώντας να δεχτεί ότι θα στείλουν τον παππού της στο γηροκομείο – έναν πρώην μηχανόβιο που πάσχει από άνοια – κλειδώνεται στο δωμάτιό του και παίρνει δραστικά μέτρα”.

5η Αγαπημένη Ταινια «Τέταρτος Τοίχος» του Δημήτρη Γκότση

“Ο τέταρτος τοίχος αποτελεί την αδιόρατη πλευρά του κοινωνικού ιστού, που μοιάζει αμετάβλητος, έχοντας ως μόνη διαφορά τα χαρακτηριστικά των ανθρώπων. Ενας κόσμος που αναπαράγεται για να παράγει, επιβιώνοντας μάλλον ενστικτωδώς.  Η ταινία βασίζεται πάνω στις σημειώσεις ενός οδοιπορικού που διήρκεσε δέκα μήνες”.

 

Τα επιμέρους βραβεία της οργανωτικής επιτροπής έχουν ως εξής:

Βραβείο Σκηνοθεσίας στον Ντάνιελ Μπόλντα για την ταινια “Muffin”

Βραβείο Σεναρίου στον Γιώργο Γεωργακόπουλο για την ταινία “Ιφιγένεια: όχι πια δάκρυα”

Βραβείο Αντρικής Ερμηνείας στον Γιώργο Πυρπασόπουλο για την ταινία “Mila”


Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας στην Ευθαλία Παπακώστα για την ταινία “Mila”
Leave a comment