Για 13η συνεχόμενη χρονιά το TiSFF,  το Διεθνές Φεστιβάλ Μικρού Μήκους τής Θεσσαλονίκης το ετήσιο ραντεβού δημιουργών ταινιών μικρού μήκους (5-45’) που πραγματοποιείται στο πλαίσιο τού πολιτιστικού θεσμού τών Δημητρίων.

Αποτελεί ένα διεθνές φεστιβάλ, που στόχο έχει την προβολή και προώθηση πρωτοποριακών ιδεών και τάσεων, όπως αυτές αποτυπώνονται σε μικρής διάρκειας ταινίες (max 45min), συμπυκνώνοντας τις τάσεις της εποχής σε επίπεδο κοινωνικό, πολιτικό, ερωτικό και ανθρωπίνων σχέσεων, ενώ παράλληλα προβάλλει ένα άκρως ιδιαίτερο κράμα καλλιτεχνικής δημιουργίας προς το σινεφίλ κοινό της πόλης.

Στα 12 χρόνια τού TiSFF, έχουν προβληθεί πάνω από 1.400 ταινίες  με συμμετοχές δημιουργών από πάνω από 30 χώρες ανά τον κόσμο και με προσέλευση περισσότερων από 7.000 σινεφίλ θεατών.

Με τήν διεθνώς αναγνωρισμένη κινηματογραφική του ποιότητα, έχει προσκληθεί γιά ειδικές προβολές στο εξωτερικό και συμπεριλαμβάνεται στα 24 καλύτερα Ευρωπαικά φεστιβάλ όπως Κάννες, Βερολίνο, Κλαιρμόν – Φεράν, κ.α.

Με ιδιαίτερη χαρά το Φεστιβάλ ανακοινώνει την προβολή της τελευταίας μικρού μήκους δημιουργίας του Γιώργου Λάνθιμου “NIMIC” με πρωταγωνιστή τον Matt Dillon,σε πρώτη  αποκλειστική προβολή στη Θεσσαλονίκη, αλλά και μια ανοιχτή και “ντόμπρα” κουβέντα τού καταξιωμένου και αγαπημένου σκηνοθέτη Γιάννη Οικονομίδη, με τη συμμετοχή πιστών σινεφίλ .Bonus, μία γεύση από την καινούργια ταινία του,“η Mπαλάντα τής Τρύπιας Καρδιάς” !

Με ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα η  THESS FEST, οργανώτρια τού TiSFF από το 2007,  εγκαινιάζει  ένα πρωτοπόρο διεθνές φεστιβάλ πού η ανακοίνωση του και μόνο έχει ενθουσιάσει Ευρωπαίους σκηνοθέτες :

INTIMATE  InterNational  Shorts Festival.

Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου, το κοινό, θα έχει την ευκαιρία να ζήσει μια πλούσια επιλογή ταινιών ποιοτικού σύγχρονου σινεμά από όλον τον πλανήτη, που εξερευνούν τις ανθρώπινες σχέσεις, την διαφορετικότητα, την αγάπη, την οικειότητα, το ρομαντισμό, τον αισθησιασμό και γενικότερα την ανάγκη μας για ανθρώπινη επαφή, χωρίς να αποφεύγει τον αισθησιασμό και θέματα ταμπού !

Τιμές εισιτηρίων:

5 € η τρίωρη προβολή

4 € μειωμένο (φοιτητές)

7 € ημερήσιο (2 τρίωρες προβολές)

20 € για όλες τις ημέρες και προβολές

Σημειώνεται πως οι προβολές για ανέργους είναι ∆ΩΡΕΑΝ.

Για ένα τετραήμερο τα απογεύματα στίς 5μμ και τα βράδια στίς 8μμ γεμίζουν με  αξέχαστο σινεμά,

και  ό,τι δε τολμά να δείξει το εμπορικό σινεμά.  TiSFF & INTIMATE
Leave a comment